Spaghetti met gerookte zalmforel, paksoi en champignons

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 25 minuten • Categorie: Pasta

Een recept van de site OptimaVita dat inderdaad veel gezonde ingrediënten bevat (maar desondanks zeer smaakvol is gebleven ;-)). Heerlijk koudgerookte zalmforel gecombineerd met de eerste verse paksoi uit de koude kas en voorui, ik smokkel een beetje, een paprika uit Spanje en kastanjechampignons uit de regio.

 

Verse paksoi en ui van vorig seizoen van de Horsterhof. Biologische parika, creme fraiche en pasta via de bio groothandel. De verse en ambachtelijk gerookte vis komt van 't Smallert in Emst. 

Ingredienten
  400 g Koudgerookte Regenboogforel
  300 g Spaghetti
  2 st Paksoy
  2 st Paprika
  2 st Ui
  200 g Kastanjechampignons
  80 ml Creme fraiche
  8 st Takje(s) Tijm
  st Peper en zout
  Olijfolie
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Snipper de ui.
  • Snijd de paksoi (in zijn geheel), de champignons en de paprika in stukjes.
  • Verhit een beetje olijfolie in een wok of hapjespan en bak op laag vuur de uien gedurende 5 minuten. Voeg de gesneden paprika toe en bak al omscheppend op middelhoog vuur mee.
  • Voeg vervolgens de paksoi en de champignons toe en bak nog ±10 minuten totdat alles gaar is. Zorg dat de groenten nog een beetje een bite houden. Snijd de gerookte zalmforel in reepjes. Voeg de gerookte zalm, de tijm en twee eetlepels creme fraiche p/p toe aan het groentenmengsel. Het gas kan vrijwel direct uit, de zalm moet namelijk niet te gaar worden. Breng op smaak met zout en peper.
  • Kook de ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente.
  • Leg de spaghetti op de borden en verdeel het mengsel van de groenten en de zalm erover.

Eet smakelijk!