Spaghetti met radicchio, blauwe kaas en spekjes

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 30 minuten • Categorie: Pasta

Een bijzondere pasta met krachtige smaken, perfect voor dit seizoen.

 

Spekjes van de Goed Gevulde uit Halle. Blauwe kaas kopen we in, maar wel de Nederlandse variant! Radichhio en sjalotten van de Horstehof uit Duiven.

Ingredienten
  1 st Spaghetti
  1 st Radicchio
  140 g Blauwe kaas
  8 st Gedroogde tomaten
  250 g Spekjes
  4 st Sjalotten
  Olijfolie
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Was en snijd de radichhio, snijd de sjalotten en gedroogde tomaten fijn.
  • Verhit 3 eetlepels olie en fruit hierin de sjalotjes circa 3 minuten.
  • Meng de spekreepjes erdoor en bak ze 1-2 minuten mee. Kook de spaghetti.
  • Schep de radicchio door de sjalotjes met spek.
  • Voeg de blauwe kaas toe en laat smelten.
  • Schep de gedroogde tomaten en de spaghetti erdoor en verwarm circa 2 minuten.
  • Besprenkel de pasta met de rest van de olie en maal er een beetje peper over.