Spaghetti met tomaat, aubergine en rucola
Heerlijke zomerse pasta met de smaakvolle tomaten en aubergine van De Horsterhof - nu het nog kan. Verse kruiden en rucola van Kweekland!
De oregano en de basilicum komen van Kweekland, de tomaten en de rucola uit de kas van De Horsterhof. De kaas is van 't Zuivelhoekje in de Steenstraat en de pasta koop ik in via biologische groothandel Odin.
400 st | Spaghetti | |
4 st | Tomaten | |
1 st | Aubergine | |
20 st | Zwarte olijven | |
4 takjes | Basilicum | |
2 takjes | Oregano | |
160 st | Kaas, geraspt, 100g | |
2 st | Knoflookteen | |
100 g | Rucola | |
Zout, peper | ||
Balsamico azijn | ||
Olijfolie |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Breng een pan gezouten water aan de kook, doe de spaghetti erbij en kook de spaghetti al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de aubergine in blokjes van ± 1 cm en zout ze licht. Laat even 'uitzweten' en bestrooi met wat peper.
- Snipper de knoflook.
- Verwarm olijfolie in een koekepan en bak de knoflook op zacht voor een minuutje. Voeg de aubergine-blokjes toe en bak de aubergine zo nu en dan omscheppend tot ze licht kleurt.
- Hak ondertussen de tomaten in stukjes, snipper de basilicum en oregano. Snijd de olijven in tweëen.
- Doe zodra de aubergine gaar is, alle ingrediënten met de in een kom. Giet er vervolgens de balsamicoazijn en olijfolie bij en doe er voorzichtig nog wat zout en peper bij.
- Laat de spaghetti uitlekken. Doe de pasta met de overige ingredienten in een kom en hussel goed. Strooi de geraspte kaas erover en en serveer de gewassen rucola ernaast.
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Boekweitplaat met frisse groente Lekker makkelijk en zomers! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Zomerse maaltijdsalade van parelgerst Zomers en gezond! Bekijk gerecht -
Vlees
Biefstukspies met Roast Potatoes en gegrilde asperges Koningsmaal Bekijk gerecht -
Vlees
Andijviestampotje met hamburgers Lekker Hollands! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Flammkuche met raapstelen van de Stadsboerin Lekker Vega! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Raapstelenstamp met gedroogde tomaten en kastanjechampignons Vega-twist! Bekijk gerecht -
Vlees
Hamburger, salade en opgebakken aardappeltjes Ouderwets 'aardappel, groente, vlees' (AGV) Bekijk gerecht -
Vlees
Pasta pesto met lente-ui, verse spinazie, gedroogde tomaatjes en spekjes Bekijk gerecht -
Vis
Gebakken zalmforel-filet met bloemkool en krieltjes Vis op z'n best Bekijk gerecht