Spaghetti met tomaat, aubergine en rucola
Heerlijke zomerse pasta met de smaakvolle tomaten, aubergine, verse kruiden en rucola van De Horsterhof.
De oregano, basilicum, tomaten en de rucola uit de kas van De Horsterhof. De kaas is van De Kaastobbe in Duiven en de pasta kopen we in via biologische groothandel Odin.
1 st | Spaghetti | |
4 st | Tomaten | |
1 st | Aubergine | |
20 st | Zwarte olijven | |
4 takjes | Basilicum | |
2 takjes | Oregano | |
2 st | Kaas, geraspt, 100g | |
2 st | Knoflookteen | |
100 g | Rucola | |
Zout, peper | ||
Balsamico azijn | ||
Olijfolie |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Breng een pan gezouten water aan de kook, doe de spaghetti erbij en kook de spaghetti al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de aubergine in blokjes van ± 1 cm en zout ze licht. Laat even 'uitzweten' en bestrooi met wat peper.
- Snipper de knoflook.
- Verwarm olijfolie in een koekepan en bak de knoflook op zacht voor een minuutje. Voeg de aubergine-blokjes toe en bak de aubergine zo nu en dan omscheppend tot ze licht kleurt.
- Hak ondertussen de tomaten in stukjes, snipper de basilicum en oregano. Snijd de olijven in tweëen.
- Doe zodra de aubergine gaar is, alle ingrediënten met de in een kom. Giet er vervolgens de balsamicoazijn en olijfolie bij en doe er voorzichtig nog wat zout en peper bij.
- Laat de spaghetti uitlekken. Doe de pasta met de overige ingredienten in een kom en hussel goed. Strooi de geraspte kaas erover en en serveer de gewassen rucola ernaast.
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Pasta met zelfgemaakte pesto en Witte van Köning Met zelfgemaakte pesto en een bijzondere kaas Bekijk gerecht -
Vlees
Broodje hotdog met zuurkool en groentefrites Een klassieker, maar wel lokaal Bekijk gerecht -
Vis
Couscous met zalmforel en veldsla Lekker en snel voor doordeweeks Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Boekweit risotto met krokante aardpeer en hazelnoten Risotto van boekweit met heerlijke aardperen van het seizoen! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Rijst met paprika, bonen en feta Heerlijke rijst ovenschotel van Jamie Oliver! Bekijk gerecht -
Vlees
Broodje hamburger met tzatziki, feta en zoete aardappelfrites Broodje hamburger met een Griekse twist Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Quinoa salade met appel en knolselderij Pittige salade naar het recept van Ottolenghi Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Curry van aardappel, wortel en rode linzen Voedzaam en vega(n)! Bekijk gerecht -
Vis
Pompoen- palmkool soep met kikkererwten, forelfilet en pesto van palmkool Bijzondere en gezonde maaltijdsoep. Bekijk gerecht