Spaghetti met tomaat, aubergine en rucola
Heerlijke zomerse pasta met de smaakvolle tomaten, aubergine, verse kruiden en rucola van De Horsterhof.
De oregano, basilicum, tomaten en de rucola uit de kas van De Horsterhof. De kaas is van De Kaastobbe in Duiven en de pasta kopen we in via biologische groothandel Odin.
1 st | Spaghetti | |
4 st | Tomaten | |
1 st | Aubergine | |
20 st | Zwarte olijven | |
4 takjes | Basilicum | |
2 takjes | Oregano | |
2 st | Kaas, geraspt, 100g | |
2 st | Knoflookteen | |
100 g | Rucola | |
Zout, peper | ||
Balsamico azijn | ||
Olijfolie |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Breng een pan gezouten water aan de kook, doe de spaghetti erbij en kook de spaghetti al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de aubergine in blokjes van ± 1 cm en zout ze licht. Laat even 'uitzweten' en bestrooi met wat peper.
- Snipper de knoflook.
- Verwarm olijfolie in een koekepan en bak de knoflook op zacht voor een minuutje. Voeg de aubergine-blokjes toe en bak de aubergine zo nu en dan omscheppend tot ze licht kleurt.
- Hak ondertussen de tomaten in stukjes, snipper de basilicum en oregano. Snijd de olijven in tweëen.
- Doe zodra de aubergine gaar is, alle ingrediënten met de in een kom. Giet er vervolgens de balsamicoazijn en olijfolie bij en doe er voorzichtig nog wat zout en peper bij.
- Laat de spaghetti uitlekken. Doe de pasta met de overige ingredienten in een kom en hussel goed. Strooi de geraspte kaas erover en en serveer de gewassen rucola ernaast.
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vlees
Traybake met venkel en bbq worst Voorjaarsgerecht ui de oven Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Bonen burrito met tomaat en gemarineerde rode ui Vegan Mexicaanse wraps Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Bloemkoolsteak met zoete puree Vegan steak! Bekijk gerecht -
Vlees
Spitskool op zijn Italiaans met pasta Spitskool door de pasta! Bekijk gerecht -
Vis
Salade van witte asperges met zalm en aardappelen Lentesalade! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Gevulde paprika's met olijf, couscous en gedroogde tomaten Top-ingredienten! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Vega-stamp met raapstelen, walnoten, gedroogde tomaten en oesterzwammen Vega-twist! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Moederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Courgettes gevuld met boekweit en tomaat Gezonde vegetarische courgette uit de oven Bekijk gerecht