Spaghetti met tomaat, aubergine en rucola
Heerlijke zomerse pasta met de smaakvolle tomaten en aubergine van De Horsterhof - nu het nog kan. Verse kruiden en rucola van Kweekland!
De oregano en de basilicum komen van Kweekland, de tomaten en de rucola uit de kas van De Horsterhof. De biologische kaas is van Aurora en de pasta komt via De Nieuwe Band.
400 st | Spaghetti | |
4 st | Tomaten | |
1 st | Aubergine | |
20 st | Zwarte olijven | |
4 takjes | Basilicum | |
2 takjes | Oregano | |
160 st | Kaas, geraspt, 100g | |
2 st | Knoflookteen | |
100 g | Rucola | |
Zout, peper | ||
Balsamico azijn | ||
Olijfolie |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Breng een pan gezouten water aan de kook, doe de spaghetti erbij en kook de spaghetti al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de aubergine in blokjes van ± 1 cm en zout ze licht. Laat even 'uitzweten' en bestrooi met wat peper.
- Snipper de knoflook.
- Verwarm olijfolie in een koekepan en bak de knoflook op zacht voor een minuutje. Voeg de aubergine-blokjes toe en bak de aubergine zo nu en dan omscheppend tot ze licht kleurt.
- Hak ondertussen de tomaten in stukjes, snipper de basilicum en oregano. Snijd de olijven in tweëen.
- Doe zodra de aubergine gaar is, alle ingrediënten met de in een kom. Giet er vervolgens de balsamicoazijn en olijfolie bij en doe er voorzichtig nog wat zout en peper bij.
- Laat de spaghetti uitlekken. Doe de pasta met de overige ingredienten in een kom en hussel goed. Strooi de geraspte kaas erover en en serveer de gewassen rucola ernaast.
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
VeganRoerbak van Chinese kool met verse bosknoflook Verse bosknoflook Bekijk gerecht
-
VegetarischFrittata op een bedje van sla Voedzaam en fris Bekijk gerecht
-
VegetarischBloemkool beignets Naar een recept van Ottolenghi Bekijk gerecht
-
VeganStamppot van zoete bataat met quinoa en broccoli Low carb! Bekijk gerecht
-
VegetarischSpaghetti met pesto tomatensaus en buffel feta Pasta met groente van het seizoen Bekijk gerecht
-
VegetarischRomige oesterzwam pasta Verse vegetarische pasta Bekijk gerecht
-
VleesHoisin noedels met kipgehakt Makkelijk en licht Bekijk gerecht
-
VegetarischGeroosterde rode koolsalade met geitenkaas en gekarameliseerde walnoten Lauwwarme salade Bekijk gerecht
-
VegetarischKnolselderij stamppot met gedroogde tomaten en appel Hartig en zoet comfort food! Bekijk gerecht