Spaghetti met tomaat, aubergine en rucola

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 25 minuten • Categorie: Pasta

Heerlijke zomerse pasta met de smaakvolle tomaten en aubergine van De Horsterhof - nu het nog kan. Verse kruiden en rucola van Kweekland! 

 

De oregano en de basilicum komen van Kweekland, de tomaten ​en de rucola uit de kas van De Horsterhof. De biologische kaas is van Aurora en de pasta komt via De Nieuwe Band.

 

Ingredienten
  400 st Spaghetti
  4 st Tomaten
  1 st Aubergine
  20 st Zwarte olijven
  4 takjes Basilicum
  2 takjes Oregano
  160 st Kaas, geraspt, 100g
  2 st Knoflookteen
  100 g Rucola
  Zout, peper
  Balsamico azijn
  Olijfolie
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Breng een pan gezouten water aan de kook, doe de spaghetti erbij en kook de spaghetti al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd de aubergine in blokjes van ± 1 cm en zout ze licht. Laat even 'uitzweten' en bestrooi met wat peper.
  • Snipper de knoflook.
  • Verwarm olijfolie in een koekepan en bak de knoflook op zacht voor een minuutje. Voeg de aubergine-blokjes toe en bak de aubergine zo nu en dan omscheppend tot ze licht kleurt.
  • Hak ondertussen de tomaten in stukjes, snipper de basilicum en oregano. Snijd de olijven in tweëen. 
  • Doe zodra de aubergine gaar is, alle ingrediënten met de in een kom. Giet er vervolgens de balsamicoazijn en olijfolie bij en doe er voorzichtig nog wat zout en peper bij. 
  • Laat de spaghetti uitlekken. Doe de pasta met de overige ingredienten in een kom en hussel goed. Strooi de geraspte kaas erover en en serveer de gewassen rucola ernaast.