Spinaziedumplings in tomatensaus

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 35 minuten • Categorie: Graan

Heerlijk vegetarisch recept dat ik vond in het kookboek "Scandinavisch Comfort Food" van Trine Hahnemann. De ingredienten doen denken aan een andere favouriet hier in huis, lasagne: verse spinazie, tomaat en kaas. Nu dus in vast-vloeibare vorm, lekker met een frans stokbroodje om de pan mee uit te soppen! 

 

Spinazie van boerderij de Horsterhof, net als de lente-uitjes. Courgette en tomatenblokjes via bio-groothandel Odin. De ricotta halen we bij Waterbuffelboerderij Arns en het heerlijke, knapperige stokbrood (stop 'm nog even 5 minutjes in een voorverwarmde oven!) is van de desembakkerij van Tom van Otterloo, ook uit de Steenstraat.

Ingredienten
  800 g Spinazie
  2 st Ricotta 200gr
  8 st Lente-uitje
  2 st Courgette
  4 st Knoflookteen
  1 st Tomatenblokjes, blik
  1 st Slagroom 125ml
  2 takjes Salie
  1 st Frans desem stokbrood
  st Peper en zout
  Olijfolie
  g Nootmuskaat
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Was de spinazie goed in koud water en laat uitlekken in een vergiet.
  • Zet een wok- of steelpan op het vuur en laat de spinazie slinken in de pan. Haal de spinazie eruit, laat weer uitlekken en wat afkoelen.
  • Knijp er nu met je handen zo veel mogelijk vloeistof uit. Hak fijn en meng in een kom met de ricotta, een schepje maïsmeel of bloem p/p en evt een snufje nootmuskaat. Voeg naar smaak zout en peper toe.
  • Neem steeds een eetlepel van het mengsel en vorm er met je handen kleine dumplings (bolletjes) van. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de dumplings 3-4 minuten aan beide zijden. Houd ze warm in een schaal waarin je straks ook opdient.
  • Snijd voor de tomatensaus de lente-ui in ringetjes van 1/2 cm. Halveer de courgette in de lengte en snijd de helften dan in schijfjes van 1 cm.
  • Verhit de olijfolie in een steelplan en bak de knoflook 1 minuut zachtjes, doe er dan de courgette en prei bij en bak nog eens 2 minuten zacht.
  • Voeg de tomatenblokjes en de salieblaadjes toe en laat 5 min. pruttelen. Wordt het te dik, voeg dan evt. nog wat water toe.
  • Voeg dan de room toe en laat nog eens 5 min. zachtjes doorkoken. Breng op smaak met zout en peper, en giet over de spinaziedumplings.
  • Serveer met het stokbrood.

Eet smakelijk!