Heerlijke spinazie-tomaten lasagne met gehakt
De spinazie komt van de volle grond, de tomaten lever ik in blik; omdat het makkelijk is en een hoop snij-tijd scheelt. Simpel maar met mooie ingredienten en makkelijk in 't voren te maken voor de sporters en andere laatkomers,
Lasagnebladen en tomatenblokjes van biologische groothandel De Nieuwe Band. Spinazie, uien en knoflook ingekocht via de biologisch dynamische boerderij De Horsterhof in Duiven. Kaas van 't Zuivelhoekje. Het heerlijke gehakt is van Putman uit de Steenstraat.
1 st | Lasagnebladen (pak) | |
200 g | Gehakt half om half | |
2 st | Tomatenblokjes, blik | |
600 g | Spinazie | |
4 st | Knoflookteen | |
2 st | Ui | |
300 st | Kaas, geraspt, 100g | |
Olijfolie | ||
Zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Was de spinazie.
- Verhit de olie in een koekenpan en bak de uitjes langzaam tot ze licht kleuren. Tip: hoe langzamer je ze bakt hoe zoeter ze worden!
- Zet het vuur hoog, voeg het gehakt toe en bak rul en bruin in enkele minuten.
- Voeg de tomatenstukjes uit blik toe en bak gedurende 3 minuten al omroerend op hoog vuur mee.
- Temper het vuur tot half en voeg nu telkens een handvol spinazie toe en roerbak tot alle spinazie geslonken is. Laat het vocht verdampen, pers de knoflook uit boven de pan en bak 1 min. mee. Breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel enkele eetlepels tomaten-spinaziemengsel over de ovenschaal tot je een laagjes hebt van ± 1/2 cm. Leg er een enkele laag lasagnebladen op. Schep er weer van het tomaten-spinaziemengsel op tot een laag van een kleine cm. Bestrooi met een beetje kaas en peper en zout naar smaak. Herhaal dit tot alle ingrediënten op zijn. Eindig met een dikke laag tomaten-spinazie en kaas.
- Bak de lasagne in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.
Tip: je kunt de lasagne 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm voor serveren afgedekt met aluminiumfolie ca. 20 min. in de oven op 180 °C.
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vlees
Farmer's Bacon&Cheeseburger, roast potatoes & Jonkheer Bier Brute Lokale Burgers & Bier Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Traditionele Shakshuka Verwarmend vega! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Boekweitplaat met frisse groente Lekker makkelijk en zomers! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Zomerse maaltijdsalade van parelgerst Zomers en gezond! Bekijk gerecht -
Vlees
Biefstukspies met Roast Potatoes en gegrilde asperges Koningsmaal Bekijk gerecht -
Vlees
Andijviestampotje met hamburgers Lekker Hollands! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Flammkuche met raapstelen van de Stadsboerin Lekker Vega! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Raapstelenstamp met gedroogde tomaten en kastanjechampignons Vega-twist! Bekijk gerecht -
Vlees
Hamburger, salade en opgebakken aardappeltjes Ouderwets 'aardappel, groente, vlees' (AGV) Bekijk gerecht