Snelle spinazie-lasagne met gehakt
Bij PUURland zijn we niet zo van de verpakkingen; maar om toch lekkere afwisselende recepten te kunnen bieden moeten we soms pragmatisch zijn. Bij deze dus een lasagne met biologische tomaten uit blik en lasagnebladen uit een verpakking. De spinazie is wèl vers uit de koude kas. Makkelijk, lekker en eenvoudig!
Lasganebladen en tomatenblokjes van biologische groothandel ingekocht. Spinazie en knoflook via De Horsterhof, supersmeuige kaas van de Kaastobbe en heerlijk gehakt van de Goed Gevulde uit Halle.
1 st | Lasagnebladen (pak) | |
2 st | Gehakt | |
2 st | Biologische tomatenblokjes (blik) | |
600 g | Spinazie | |
2 st | Ui | |
4 st | Knoflookteen | |
2 st | Kaas, geraspt, 100g | |
Olijfolie | ||
Zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Was de spinazie en sla/slinger hem droog.
- Snipper de ui(en)
- Verhit de olie in een koekenpan en gaar de uitjes op zacht vuur. Voeg na ± 5 minuten telkens een handvol spinazie toe en roerbak tot alle spinazie geslonken is. Laat het vocht verdampen, pers de knoflook uit boven de pan en bak 1 min. mee. Breng op smaak met peper en zout.
- Bak ondertussen in een andere (koeken)pan het gehakt rul met een klein beetje olijfolie.
- Verdeel 4 eetlepels tomatenblokjes over de ovenschaal. Leg er een lasagneblad op. Verdeel er wat spinazie over, vervolgens wat gehakt en schep er weer 4 eetlepels tomatenblokjes op. Bestrooi met een beetje kaas en peper en zout naar smaak. Herhaal dit tot alle ingrediënten op zijn. Eindig met een dikke laag tomaten en kaas.
- Bak de lasagne in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.
Tip: je kunt de lasagne 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm voor serveren afgedekt met aluminiumfolie ca. 20 min. in de oven op 180 °C.
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
VegetarischAndijviestamp met paprika, tomaat en kaas Frisse vega stamp Bekijk gerecht
-
VeganZoete aardappelsoep Romige voedzame soep Bekijk gerecht
-
VleesSperziebonen met pikante tomatengehaktsaus en rijst Kruidig, snel en gezond weekgerecht Bekijk gerecht
-
VeganBladmosterd en geroosterde kikkererwten met zoete aardappel stamp Low carb! Bekijk gerecht
-
VleesPaksoi stamppot met gehaktballetjes Hollandse stamp met Oosterse twist Bekijk gerecht
-
VisAspergesoep met zalmforel Romige soep van het witte goud Bekijk gerecht
-
VeganGevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht
-
VegetarischAsperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht
-
VegetarischMoederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht