Snelle spinazie-lasagne met gehakt

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 40 minuten • Categorie: Pasta

Bij PUURland zijn we niet zo van de verpakkingen; maar om in dit seizoen toch lekkere afwisselende recepten te kunnen bieden moeten we soms pragmatisch zijn. Bij deze dus een lasagne met biologische tomaten uit blik en lasagnebladen uit een verpakking. De spinazie is wèl vers uit de koude kas. Makkelijk, lekker en eenvoudig! 

 

Lasganebladen en tomatenblokjes van biologische groothandel De Nieuwe Band. Spinazie en knoflook van De Horsterhof, kaas van Aurora uit Ven-Zelderheide. 

Ingredienten
  1 st Lasagnebladen (pak)
  300 g Gehakt half om half
  2 st Biologische tomatenblokjes (blik)
  600 g Spinazie
  2 st Ui
  4 st Knoflookteen
  300 g Kaas, geraspt
  Olijfolie
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Was de spinazie en sla/slinger hem droog.
  • Snipper de ui(en)
  • Verhit de olie in een koekenpan en gaar de uitjes op zacht vuur. Voeg na ± 5 minuten telkens een handvol spinazie toe en roerbak tot alle spinazie geslonken is. Laat het vocht verdampen, pers de knoflook uit boven de pan en bak 1 min. mee. Breng op smaak met peper en zout.
  • Bak ondertussen in een andere (koeken)pan het gehakt rul met een klein beetje olijfolie.
  • Verdeel 4 eetlepels tomatenblokjes over de ovenschaal. Leg er een lasagneblad op. Verdeel er wat spinazie over, vervolgens wat gehakt en schep er weer 4 eetlepels tomatenblokjes op. Bestrooi met een beetje kaas en peper en zout naar smaak. Herhaal dit tot alle ingrediënten op zijn. Eindig met een dikke laag tomaten en kaas.
  • Bak de lasagne in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.

Tip: je kunt de lasagne 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm voor serveren afgedekt met aluminiumfolie ca. 20 min. in de oven op 180 °C.