Spinaziesalade met gegrilde appel, kerstomaatjes, bacon-dressing en frans stokbrood
De temperatuur stijgt, de bladgroente schiet uit de grond in de koude kas! Tijd voor een mooie salade. Ik combineer spinazie, die rauw zo vroeg in het seizoen echt verrukkelijk is met appeltjes uit de koeling en cherrytomaatjes uit zuidelijker oorden (maar wel bio en uit de koude kas). Proef de lente!
Spinazie uit de koude kas van de Horsterhof. Uitje en eitjes komen ook daar vandaan. Bacon van Dykhoeve en cherrytomaatjes ingekocht via Distreko, de lokale distributeur uit de Achterhoek. Stokbrood van Tom van Otterloo.
400 g | Spinazie | |
200 g | Cherrytomaten | |
4 st | Eieren | |
1 st | Stokbrood | |
2 st | Appels | |
12 plakjes | Bacon | |
40 g | Walnoten | |
2 st | Rode ui | |
Zout, peper | ||
Olijfolie | ||
Balsamico azijn | ||
st | Biermosterd van De Hemel | |
Honing |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Was de spinazie grondig en verwijder eventuel de steelaanzet.
- Verhit voor de bacondressing een scheutje olie in een pan en bak de bacon in circa 8 minuten krokant. Voeg 30 ml balsamicoazijn, een eetlepel mosterd en een scheutje olijfolie (extra vierge) toe.
- Breng een pan met water aan de kook. Kook de eieren in circa 8 minuten hard. Giet af en spoel koud. Pel en snijd de eieren in partjes.
- Verwarm een grillpan voor.
- Snijd de appel in partjes en besprenkel met een beetje olijfolie. Gril de appels circa 4 minuten om en om.
- Verwarm een koekenpan en rooster de walnoten circa 3 minuten. Voeg de honing toe.
- Pel en snipper de ui. Halveer de cherrytomaten.
- Meng in een grote kom de bacondressing, eieren, ui, cherrytomaten, walnoten en de spinazie.
- Verdeel de spinaziesalade over borden. Verdeel de gegrilde appels over de salade. Serveer het stokbrood ernaast.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Pasta met zelfgemaakte pesto en Witte van Köning Met zelfgemaakte pesto en een bijzondere kaas Bekijk gerecht -
Vlees
Broodje hotdog met zuurkool en groentefrites Een klassieker, maar wel lokaal Bekijk gerecht -
Vis
Couscous met zalmforel en veldsla Lekker en snel voor doordeweeks Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Boekweit risotto met krokante aardpeer en hazelnoten Risotto van boekweit met heerlijke aardperen van het seizoen! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Rijst met paprika, bonen en feta Heerlijke rijst ovenschotel van Jamie Oliver! Bekijk gerecht -
Vlees
Broodje hamburger met tzatziki, feta en zoete aardappelfrites Broodje hamburger met een Griekse twist Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Quinoa salade met appel en knolselderij Pittige salade naar het recept van Ottolenghi Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Curry van aardappel, wortel en rode linzen Voedzaam en vega(n)! Bekijk gerecht -
Vis
Pompoen- palmkool soep met kikkererwten, forelfilet en pesto van palmkool Bijzondere en gezonde maaltijdsoep. Bekijk gerecht