Spinaziesalade met gegrilde appel, kerstomaatjes, bacon-dressing en frans stokbrood

 
Niveau: Normaal • Bereidingstijd: 30 minuten • Categorie: Salade

De temperatuur stijgt, de bladgroente schiet uit de grond in de koude kas! Tijd voor een mooie salade. Ik combineer spinazie, die rauw zo vroeg in het seizoen echt verrukkelijk is met appeltjes uit de koeling en cherrytomaatjes uit zuidelijker oorden (maar wel bio en uit de koude kas). Proef de lente!

 

Spinazie uit de koude kas van de Horsterhof. Uitje en eitjes komen ook daar vandaan. Bacon van Dykhoeve en cherrytomaatjes ingekocht via Distreko, de lokale distributeur uit de Achterhoek. Stokbrood van Tom van Otterloo.

Ingredienten
  400 g Spinazie
  200 g Cherrytomaten
  4 st Eieren
  1 st Stokbrood
  2 st Appels
  12 plakjes Bacon
  40 g Walnoten
  2 st Rode ui
  Zout, peper
  Olijfolie
  Balsamico azijn
  st Biermosterd van De Hemel
  Honing
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Was de spinazie grondig en verwijder eventuel de steelaanzet.
  • Verhit voor de bacondressing een scheutje olie in een pan en bak de bacon in circa 8 minuten krokant. Voeg 30 ml balsamicoazijn, een eetlepel mosterd en een scheutje olijfolie (extra vierge) toe. 
  • Breng een pan met water aan de kook. Kook de eieren in circa 8 minuten hard. Giet af en spoel koud. Pel en snijd de eieren in partjes.
  • Verwarm een grillpan voor. 
  • Snijd de appel in partjes en besprenkel met een beetje olijfolie. Gril de appels circa 4 minuten om en om.
  • Verwarm een koekenpan en rooster de walnoten circa 3 minuten. Voeg de honing toe. 
  • Pel en snipper de ui. Halveer de cherrytomaten.
  • Meng in een grote kom de bacondressing, eieren, ui, cherrytomaten, walnoten en de spinazie. 
  • Verdeel de spinaziesalade over borden. Verdeel de gegrilde appels over de salade. Serveer het stokbrood ernaast.

Eet smakelijk!