Spinaziesalade met gegrilde appel, kerstomaatjes, bacon-dressing en frans stokbrood
De temperatuur stijgt, de bladgroente schiet uit de grond in de koude kas! Tijd voor een mooie salade. Ik combineer spinazie, die rauw zo vroeg in het seizoen echt verrukkelijk is met appeltjes uit de koeling en cherrytomaatjes uit zuidelijker oorden (maar wel bio en uit de koude kas). Proef de lente!
Spinazie uit de koude kas van de Horsterhof. Uitje en eitjes komen ook daar vandaan. Bacon van Dykhoeve en cherrytomaatjes ingekocht via Distreko, de lokale distributeur uit de Achterhoek. Stokbrood van Tom van Otterloo.
400 g | Spinazie | |
200 g | Cherrytomaten | |
4 st | Eieren | |
1 st | Stokbrood | |
2 st | Appels | |
12 plakjes | Bacon | |
40 g | Walnoten | |
2 st | Rode ui | |
Zout, peper | ||
Olijfolie | ||
Balsamico azijn | ||
st | Biermosterd van De Hemel | |
Honing |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Was de spinazie grondig en verwijder eventuel de steelaanzet.
- Verhit voor de bacondressing een scheutje olie in een pan en bak de bacon in circa 8 minuten krokant. Voeg 30 ml balsamicoazijn, een eetlepel mosterd en een scheutje olijfolie (extra vierge) toe.
- Breng een pan met water aan de kook. Kook de eieren in circa 8 minuten hard. Giet af en spoel koud. Pel en snijd de eieren in partjes.
- Verwarm een grillpan voor.
- Snijd de appel in partjes en besprenkel met een beetje olijfolie. Gril de appels circa 4 minuten om en om.
- Verwarm een koekenpan en rooster de walnoten circa 3 minuten. Voeg de honing toe.
- Pel en snipper de ui. Halveer de cherrytomaten.
- Meng in een grote kom de bacondressing, eieren, ui, cherrytomaten, walnoten en de spinazie.
- Verdeel de spinaziesalade over borden. Verdeel de gegrilde appels over de salade. Serveer het stokbrood ernaast.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Winterse vegetarische salade met zoete aardappel en veldsla Bekijk gerecht -
Vis
Savooiekoolrolletjes met pastinaak-zalmforelpuree Hollands culinair! Bekijk gerecht -
Vegan
Rijke groentenstoof met bonen In een tajine of stoofpan Bekijk gerecht -
Vlees
Zelfgemaakte kippensoep met brood Heerlijke verwarmende medicinale soep! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Gebakken Yacon met Quinoa en Geroosterde Groenten Een ondergrondse knol met de smaak van fruit! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Spruitjes uit de wok met kruidige rijst Zo wil iedereen spruitjes eten Bekijk gerecht -
Vlees
SherPing pannenkoeken van Jamie Chinese gevulde pannenkoeken Bekijk gerecht -
Vegan
Noedels met aubergine, prei en noten In een handomdraai op tafel Bekijk gerecht -
Vlees
Venezolaanse Arepas met kip Venezolaanse Arepas met kip Bekijk gerecht