Spitskool op zijn Italiaans met pasta

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 30 minuten • Categorie: Pasta

Spitskool door de pasta? Ja zeker, want als je deze groente goed dun snijdt en roerbakt is het de perfecte smaakmaker voor je Italiaanse pasta.

 

Spitskool, ui en kastanjechampignons van- of via boerderij de Horsterhof. Oesterzwammen van de Middelwaard uit Loo. Gehakt van de Houberg uit Lobith. Kaas van de Kaastobbe uit Duiven.

Ingredienten
  1 st Pasta
  500 g Spitskool, gesneden
  200 g Kastanjechampignons
  200 g Oesterzwam
  2 st Ui
  1 st Pesto
  2 st Gehakt
  12 st Gedroogde tomaten
  1 st Kaas, geraspt, 100g
  g Zout
  Boter
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze

 

  • Was en snijd de spitskool in fijne reepjes.
  • Snijd de paddenstoelen een of twee keer door.
  • Snijd de ui fijn.
  • Snijd de zongedroogde tomaten klein.

 

  • Kook de pasta beetgaar en laat uitlekken.
  • Fruit de ui. Voeg het gehakt toe en bak het rul.
  • Voeg de paddenstoelen toe en roerbak mee.
  • Voeg de spitskool toe, breng op smaak met peper en zout en roerbak alles gaar.

 

  • Roer naar smaak pesto door de penne. Schep op de borden. Verdeel het gehakt- en spitskoolmengsel over de pasta.
  • Garneer met stukjes zongedroogde tomaat en de geraspte kaas.