Stamppot met spruitjes, kaas, sinaasappel & walnoten
Verrassende, zeer smaakvolle vegetarische stamppot met kaas uit Vorden, superverse, knapperige spruitjes uit Duiven, helemaal van het seizoen, net als de sinaasappel, al komt ie van wat verder.
De spruitjes komen van De Horsterhof, de biodynamische boerderij in Duiven, de aardappelen van 't Gelders Eiland uit Lobith, de kaas is van urtica De Vijfsprong uit Vordenen de slagroom, walnoten en sinaasappelen koop ik in bij biologische groothandel Odin.
1000 g | Spruitjes | |
1600 g | Aardappelen | |
200 g | Kaas van de Vijfsprong | |
2 st | Sinaasappel | |
300 g | Walnoten | |
100 st | Slagroom 125ml | |
Nootmuskaat | ||
Zout, peper | ||
Boter |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Maak de spuitjes schoon door een klein stukje van de onderkant af te snijden en de buitenste blaadjes te verwijderen en met een mesje.
- Schil de aardappels en snijd in stukken. Breng de aardappels in een grote pan, in ruim water aan de kook met een flinke snuf zout.
- Kook de aardappelen 10 minuten, voeg dan de spruitjes toe. Kook het geheel tot de aardappelen gaar zijn (even prikken); nog ongeveer 8-10 minuten.
- Rasp intussen de schil van de sinaasappel en pers hem uit.
- Breek de walnoten in stukjes.
- Snijd de kaas in kleine blokjes van < 0,5cm
- Giet de aardappels en spruitjes af en stamp eerst grof met een stamper.
- Voeg het sinaasappelsap en de kaas in brokjes toe aan de stamppot en roer door. Wil je het smeuiger? voeg meer slagroom toe (of als je het wat calorie-armer wilt houden melk of opgevangen kookvocht).
- Breng op smaak met de nootmuskaat, de peper, de boter en de sinaasappelrasp. Warm eventueel nog even langzaam roerend door.
- Serveer met de walnoten er overheen.
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vlees
Biefstukspies met Roast Potatoes en gegrilde asperges Koningsmaal Bekijk gerecht -
Vlees
Andijviestampotje met hamburgers Lekker Hollands! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Flammkuche met raapstelen van de Stadsboerin Lekker Vega! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Raapstelenstamp met gedroogde tomaten en kastanjechampignons Vega-twist! Bekijk gerecht -
Vlees
Hamburger, salade en opgebakken aardappeltjes Ouderwets 'aardappel, groente, vlees' (AGV) Bekijk gerecht -
Vlees
Pasta pesto met lente-ui, verse spinazie, gedroogde tomaatjes en spekjes Bekijk gerecht -
Vis
Gebakken zalmforel-filet met bloemkool en krieltjes Vis op z'n best Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Gewokte rijst met paksoi, cashews en verse shii-take Vers uit de kas! Bekijk gerecht -
Vlees
Aardappeltjes met geroosterde wintergroenten en bistro-worstjes Comfort-food Bekijk gerecht