Spruitjesstamppot met sinaasappel, geitenkaas & walnoten

 
Niveau: Normaal • Bereidingstijd: 30 minuten • Categorie: Aardappelen

Lekker winterse stamppot! Het is makkelijk te maken en door de spannende combinatie van spruitjes, geitenkaas en sinaasappel is dit toch een heel bijzonder recept.  

 

De spruitjes en de aardappelen komen van boer Matthias en boerin Eline van De Horsterhof, de biologisch-dynamische boerderij in Duiven. Ook de sinaasappel is biologisch en via De Horsterhof ingekocht. Geitenkaas via Frank van 't Zuivelhoekje op de Steenstraat in Arnhem.

Ingredienten
  500 g Spruitjes
  1000 g Aardappelen
  200 g Geitenkaas
  2 st Sinaasappel
  300 g Walnoten
  Nootmuskaat
  Zout, peper
  Boter
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Maak de spuitjes schoon door een klein stukje van de onderkant af te snijden, de vieze blaadjes te verwijderen en met een mesje een kruisje in de onderkant te zetten.
  • Schil de aardappels en snijd in stukken. Breng de aardappels in ruim water aan de kook met wat zout.
  • Kook de aardappelen 5 minuten, voeg dan de spruitjes toe. Kook het geheel tot te spruitjes gaar zijn; nog ongeveer 8-10 minuten.
  • Rasp intussen de schil van de sinaasappel en pers hem uit. Breek de walnoten in stukjes.
  • Giet de aardappels en spruitjes af en stamp grof met een stamper.
  • Voeg het sinaasappelsap en de geitenkaas in brokjes toe aan de stamppot en roer door. Voeg daarna nog zoveel slagroom toe totdat er een aangename consistentie ontstaat.
  • Breng op smaak met de nootmuskaat, de peper, de boter en de sinaasappelrasp. Serveer met de walnoten er overheen.