Stamppot van prei en gerookte makreel
Gerookte makreel: al jaren favouriet op zatetrdag bij ons: vers (wit)brood van Tom van Otterloo en dan een verse gerookte makreel erop (en een beetje mayo..). Smullen. De visbroertjes inspireerden me echter om makreel eens in een hoofdgerecht te gebruiken. Bij deze, een origineel recept met die heerlijke makreel als basis. Ook smullen!
Huisgerookte makrelen van de Zilte Zeemeermin in de Steenstraat (de Visbroertjes), mooie prei en wortelen van de Horsterhof, net als de rucola en lenteuitjes. aardappelen van 't Gelders Eiland.
1200 g | Aardappelen | |
4 st | Prei | |
8 st | Bosuitjes | |
100 g | Rucola | |
2 st | Gerookte makreel | |
600 g | Winterpeen | |
Mosterd | ||
st | Peper en zout | |
200 ml | Melk | |
Olijfolie |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Kook de aardappelen in 20 min. in ruim water met zout gaar. Giet af en laat van het vuur af even stomen met de deksel op de pan.
- Was ondertussen de prei en snijd in ringen. Kook de prei 2 min. in water met zout en giet af.
- Verwijder het vel en de graten van de makreel en verdeel de vis in stukken.
- Snij de bosui in ringetjes.
- Verhit de melk in een steelpannetje op laag vuur. Schenk de hete melk bij de aardappelen, voeg een flinke klont boter toe en stamp met de pureestamper tot een grove puree. Schep de prei, de makreel en de bosui door de puree. Breng op smaak met peper en zout.
- Meng de rucola met een flinke scheut olie en verdeel over de stamppot.
- Schil ondertussen de winterpeen, rasp hem dun en maak aan met een beetje olijfolie en mosterd naar smaak.
- Serveer de stamppot met de wortelsalade ernaast.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
VeganBladmosterd en geroosterde kikkererwten met zoete aardappel stamp Low carb! Bekijk gerecht
-
VleesPaksoi stamppot met gehaktballetjes Hollandse stamp met Oosterse twist Bekijk gerecht
-
VisAspergesoep met zalmforel Romige soep van het witte goud Bekijk gerecht
-
VeganGevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht
-
VegetarischAsperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht
-
VegetarischMoederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht
-
VeganVegan Chili sin Carne Vegan comfort food! Bekijk gerecht
-
VegetarischVega carpaccio van gepofte koolrabi met pesto en brood Koolrabi anders! Bekijk gerecht
-
VegetarischCouscous met snijbiet, walnoten en geitenkaas Voorjaars couscous Bekijk gerecht