Zomers stamppotje van bietjes en geitenkaas
Zomerbietjes hebben een lichtzoete smaak en kunnen rauw verwerkt worden in een stamppot (in tegenstelling tot hun winterse "bewaarbroertjes"). Maar je kunt natuurlijk ook gekookte bietjes gebruiken zoals we nu doen.
Bietjes, uien en aardappelen van de biologisch-dynamische boerderij de Horsterhof in Duiven. Geitenkaas koop ik in via 't Zuivelhoekje op de Steenstraat in Arnhem.
800 g | Aardappelen | |
400 g | Rode bietjes | |
100 st | Geitenkaas vers 125g | |
2 st | Ui | |
100 st | Slagroom 125ml | |
100 g | Walnoten | |
Zout, peper | ||
ml | Melk |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Maak de aardappelpuree door de aardappelen te koken en fijn te stampen met een scheutje melk. (Je kunt de slagroom die straks over is van de saus gebruiken om hem heerlijk smeuïg te maken).
- Verwijder het groene loof van de bietjes en kook ze 15 minuten. Giet de bietjes af, schil ze en snijd ze in blokjes.
- Verkruimel de geitenkaas.
- Snijd ondertussen de verse ui in kleine stukjes.
- Breng voor de saus 50ml melk p.p. met dezelfde hoeveelheid slagroom aan de kook en roer er, als het mengsel kookt, de helft van de geitenkaas door. Laat de kaas smelten, zodat de saus wat lobbig wordt. Breng op smaak met zout en peper.
- Bak de walnoten kort aan in een droge koekenpan (zonder olie of boter).
- Schep de bietjes samen met de rest van de kaas, de bosuiringetjes en de walnoten door de hete aardappelpuree. Verwarm alles nog heel even en breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de geitenkaassaus bij de stamppot. Druppel er eventueel nog wat olijfolie over.
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Winterse vegetarische salade met zoete aardappel en veldsla Bekijk gerecht -
Vis
Savooiekoolrolletjes met pastinaak-zalmforelpuree Hollands culinair! Bekijk gerecht -
Vegan
Rijke groentenstoof met bonen In een tajine of stoofpan Bekijk gerecht -
Vlees
Zelfgemaakte kippensoep met brood Heerlijke verwarmende medicinale soep! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Gebakken Yacon met Quinoa en Geroosterde Groenten Een ondergrondse knol met de smaak van fruit! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Spruitjes uit de wok met kruidige rijst Zo wil iedereen spruitjes eten Bekijk gerecht -
Vlees
SherPing pannenkoeken van Jamie Chinese gevulde pannenkoeken Bekijk gerecht -
Vegan
Noedels met aubergine, prei en noten In een handomdraai op tafel Bekijk gerecht -
Vlees
Venezolaanse Arepas met kip Venezolaanse Arepas met kip Bekijk gerecht