Stamppot paksoi met sate

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 25 minuten • Categorie: Aardappelen

Paksoi wordt meestal gegeten in een oosters gerecht met rijst, maar kan ook heel goed in een stamppot! Door deze te serveren met satévlees en pindasaus krijgt het toch weer een oosters tintje. Pindasaus maak je eenvoudig zelf, varieer eens met wat kruiden als korianderpoeder en komijn of doe er wat gebakken uitjes door.    

 

Paksoi en aardappelen van bioboerderij de Horsterhof uit Duiven, satévlees van boerderij Dijkhoeve uit Herwen. 

Ingredienten
  200 ml Kokosmelk
  2 st Paksoi
  1000 g Aardappelen
  2 st satévlees
  Sambal
  100 g Pindakaas
  Ketjap
  ml Melk
  Boter
  Olijfolie
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Aardappels schillen en in stukken snijden. Aardappels in ca. 20 min. gaarkoken.
  • Satévlees aan spiesjes rijgen en met wat olie c.a. 8-10 min grillen in een pan of op de barbecue.
  • Paksoi in reepjes snijden en wassen. Melk verwarmen. Aardappels met paksoi en melk door elkaar stampen en kort nog even verhitten. Met peper en zout op smaak brengen. 
  • Sambal en ketjap naar smaak samen met de pindakaas en kokosmelk op laag vuur al roerend aan de kook brengen. Zet het vuur uit.
  • Serveer de stamppot met de satéspiesjes en de pindasaus.