Stamppot van snijbiet met worst en hemelse mosterd
Bij dit gerecht geef ik een heerlijk potje mosterd van ZenZ Doesburg cadeau ! Stamppot associeer je met herfst en winter maar ook in de lente is een stamppot heerlijk. Door de snijbiet niet te koken maar rauw te verwerken blijft de smaak en kleur mooi behouden. Bak er een lekkere worst bij en je hebt ook nog eens een heerlijke jus voor erover.
Snijbiet van de Horsterhof, net als de uien. De aardappelen komen van biologische tuinderij Landgoed Huis Sevenaer. De worst komt van boerderij Dykhoeve uit Herwen. De melk komt van zuivelboerderij Ijsseloord.
1200 g | Aardappelen | |
4 st | Worst | |
2 st | Ui | |
1200 g | Snijbiet | |
400 ml | Melk | |
Mosterd | ||
Olijfolie | ||
Zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Schil de aardappels en kook ze in ruim water in ± 20 minuten gaar.
- Snipper de ui grof.
- Bak ondertussen de worsten in een flinke scheut olie tot ze een mooi bruin korstje hebben.
- Voeg 5 minuten voor het einde de grof gehakte ui toe en bak het mee tot de ui glazig is.
- Snijd het blad van de snijbiet grof. Snijd de stelen van de snijbiet fijn. Was de snijbiet en laat het uitlekken in het vergiet. Giet het kokende water van de aardappelen af door het vergiet met snijbiet. De snijbiet slinkt en is hiermee licht geblancheerd.
- Warm de melk op en zet het vuur weer uit. Stamp de aardappels tot een gladde puree ontstaat. Voeg mosterd (Biermosterd Grof van De Hemel uit Nijmegen), evt. nootmuskaat, peper en zout toe naar smaak. Giet nu zoveel melk door de puree totdat er een gladde puree ontstaat. Roer de uitgelekte snijbiet erdoor en proef.
- Voeg indien nodig nog een scheutje melk toe om een smeuïge puree te krijgen.
- Haal de worsten uit de pan. Voeg een scheutje water aan de pan toe en klop het aanbaksel van de bodem. Kook het in tot een jus.
- Schep op ieder bord de snijbiet stamppot. Leg er een worst op. Lepel de jus erover.
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
VegetarischAspergesoep met zalmforel Romige soep van het witte goud Bekijk gerecht
-
VeganGevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht
-
VegetarischAsperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht
-
VegetarischMoederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht
-
VeganVegan Chili sin Carne Vegan comfort food! Bekijk gerecht
-
VegetarischVega carpaccio van gepofte koolrabi met pesto en brood Koolrabi anders! Bekijk gerecht
-
VleesSatécurry met gewokte paksoi Eenvoudige curry met rundergehakt Bekijk gerecht
-
VisRaapstelenrisotto met gerookte zalmforel Lekker! Bekijk gerecht
-
VleesButter Chicken met naanbrood en Hollandse groenten Heerlijk Indiaas met een Hollandse twist Bekijk gerecht