Stamppot van spinazie met blauwe kaas en speklappen

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 30 minuten • Categorie: Aardappelen

Spinazie kan je koken, stoven of roerbakken. Je kunt de groente ook rauw verwerken in een stamppot en dat is wat wij hier doen. De blauwe kaas zorgt voor extra pit.

 

Spinazie en aardappelen via de Horsterhof uit Duiven, geserveerd met een Hollandse blauwe kaas. Speklappen via boerderij Dykhoeve uit Herwen.

Ingredienten
  600 g Spinazie
  4 st Speklapjes
  160 g Blauwe kaas
  1200 g Aardappelen
  ml Melk
  g Boter
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Was de spinazie grondig en verwijder eventueel de steeltjes. Laat uitlekken.
  • Maak de aardappelpuree: aardappelen 20 minuten koken in water met een beetje zout, afgieten en daarna stampen met een flinke klont boter en een scheut melk tot er een smeuïge puree ontstaat.
  • Bestrooi intussen de speklapjes aan beide kanten met zout en peper en bak ze om en om bruin in een klein beetje boter.
  • Voeg een paar eetlepels water toe en laat in circa 10 minuten gaar sudderen.
  • Voeg de spinazie aan de puree toe en roer tot deze licht geslonken is.
  • Breng op smaak met zout en peper
  • Schep de kaas door de stamppot en serveer met de speklapjes en jus.