Stamppot van zoete bataat met quinoa en broccoli

 
Niveau: Normaal • Bereidingstijd: 30 minuten • Categorie: Aardappelen

Deze veganistische stamppot met broccoli en zoete aardappel is voedzaam, smaakvol en eenvoudig te bereiden.

 

Zoete aardappel, broccoli, ui en knoflook via boederij de Horsterhof. De paprikapoeder komt van The Good Spice. De quina (biologisch) ingekocht. 

Ingredienten
  1 Komijn
  1 st Paprikapoeder
  400 g Broccoli
  800 g Zoete aardappelen
  400 g Quinoa
  2 st Ui
  4 st Knoflookteen
  Olijfolie
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Schil de zoete aardappelen en snijd in plakken. Snijd de broccoli in kleine roosjes.
  • Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  • Kook de zoete aardappelen in een grote pan met kokend water tot ze zacht zijn, ongeveer 15-20 minuten. Voeg de broccli de laatste 10 minuten toe.
  • Kook ondertussen de quinoa volgens de instructies op de verpakking.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte ui en knoflook toe en bak tot ze zacht en lichtbruin zijn.
  • Giet de zoete aardappelen en broccoli af en stamp ze grof met een aardappelstamper.
  • Meng de gebakken ui en knoflook door de gestampte zoete aardappelen en broccoli. Voeg ook de gekookte quinoa toe en meng goed.
  • Breng de stamppot op smaak met gemalen komijn, paprikapoeder, zout en peper. Proef en pas de kruiden aan naar smaak.
  • Serveer de veganistische stamppot warm, eventueel gegarneerd met gebakken champignons of geraspte veganistische kaas.