Stamppotje van rode biet en spinazie

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 60 minuten • Categorie: Aardappelen

Dit is dus gewoon hartstikke lekker! Zo'n mooi vegetarisch gerecht waarin alle pure smaken goed tot hun recht komen en je het vlees niet mist (mocht je daar soms last van hebben ;-)). De bereidingstijd is wat langer omdat de bietjes drie kwartier moeten koken, daar hoef je echter niet de hele tijd bij te staan hoor.  

 

Aardappelen, veldsla, ui en bietjes van biologische boerderij De Horsterhof uit Duiven. Geitenkaas en hazelnoten biologisch ingekocht.

Ingredienten
  800 g Aardappelen
  600 g Rode bietjes
  2 st Rode ui
  1 st Geitenkaas vers 125g
  4 st Takje(s) Tijm
  200 g Spinazie, malabar
  100 g Hazelnoten
  Olijfolie
  st Peper en zout
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Kook de bietjes in hun schil (alleen kop en kont eraf) gedurende ± 40 minuten(!). Controleer of ze gaar zijn door er met een vork in te prikken. Laat ze wat afkoelen in koud water. Nu haal je het velletje er zo vanaf (tip: doe dat onder water, dan worden je handen niet zo rood). Snijdt in blokjes van ± 1 cm.
  • Kook de aardappelen in ruim water met wat zout in ongeveer 20 minuten gaar. 
  • Snipper ondertusen de ui en fruit in een koekenpan in een beetje olie. Rits de tijm van de takjes voeg toe en laat zachtjes meebakken tot de ui zacht is. 
  • Was de spinazie en snijd eventueel wat kleiner.
  • Stamp de aardappelen fijn met een flinke klont boter en voeg extra kookvocht of melk toe zodat een smeuïge puree ontstaat. 
  • Roer de bietjes, veldsla en uien door de puree. Brokkel de geitenkaas erboven en schep nog een paar keer voorzichtig door. 
  • Serveer de stamppot met de gehakte hazelnoten erover of ernaast. 

Eet smakelijk!