Stamppotje van rode biet en spinazie
Dit is dus gewoon hartstikke lekker! Zo'n mooi vegetarisch gerecht waarin alle pure smaken goed tot hun recht komen en je het vlees niet mist (mocht je daar soms last van hebben ;-)). De bereidingstijd is wat langer omdat de bietjes drie kwartier moeten koken, daar hoef je echter niet de hele tijd bij te staan hoor.
Aardappelen, veldsla, ui en bietjes van biologische boerderij De Horsterhof uit Duiven. Geitenkaas en hazelnoten biologisch ingekocht.
800 g | Aardappelen | |
600 g | Rode bietjes | |
2 st | Rode ui | |
1 st | Geitenkaas vers 125g | |
4 st | Takje(s) Tijm | |
200 g | Spinazie, malabar | |
100 g | Hazelnoten | |
Olijfolie | ||
st | Peper en zout |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Kook de bietjes in hun schil (alleen kop en kont eraf) gedurende ± 40 minuten(!). Controleer of ze gaar zijn door er met een vork in te prikken. Laat ze wat afkoelen in koud water. Nu haal je het velletje er zo vanaf (tip: doe dat onder water, dan worden je handen niet zo rood). Snijdt in blokjes van ± 1 cm.
- Kook de aardappelen in ruim water met wat zout in ongeveer 20 minuten gaar.
- Snipper ondertusen de ui en fruit in een koekenpan in een beetje olie. Rits de tijm van de takjes voeg toe en laat zachtjes meebakken tot de ui zacht is.
- Was de spinazie en snijd eventueel wat kleiner.
- Stamp de aardappelen fijn met een flinke klont boter en voeg extra kookvocht of melk toe zodat een smeuïge puree ontstaat.
- Roer de bietjes, veldsla en uien door de puree. Brokkel de geitenkaas erboven en schep nog een paar keer voorzichtig door.
- Serveer de stamppot met de gehakte hazelnoten erover of ernaast.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Hét PUURland Kerstmenu 2023 (vega) Kerst dit jaar helemaal lokaal! Bekijk gerecht -
Vlees
Hét PUURland Kerstmenu 2023 Kerst dit jaar helemaal lokaal! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Rode Bieten tartaar met quinoa (voorgerecht) Een heerlijk kerst voorgerecht met als basis zachte rode bietjes Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Luxe Pompoensoep (tussengerecht) Heerlijke verwarmende pompoensoep met een luxe twist! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Gepofte knolselderij met eekhoorntjesbrood saus (hoofdgerecht vega) Lekker en creatief vegetarisch! Bekijk gerecht -
Vlees
Gepofte knolselderij met stoofvlees van De Houberg (hoofdgerecht vlees) Lekker en creatief! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Appelcrumble met hangop (dessert) Echt Hollands toetje! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Bijgerechten kerst Smaakvolle bijgerechten voor het kerstdiner! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Geroosterde Groenten Traybake met Feta en Kruiden Laat de oven het werk doen Bekijk gerecht