Stamppotje van zoete aardappel met spitskool en pecannoten
Deze zomerse stamppot met weinig koolhydraten is een mooie combinatie van zoet en hartig, smeuïg en knapperig. Met wat komijnzaad, zonnebloempitjes of zelfs walnoten of amandelen extra lekker!
De spitskool, zoete aardapppelen en tijm komen van de Horsterhof uit Duiven. De pecannoten kopen we in bij biologische groothandel Odin.
800 g | Spitskool, gesneden | |
1200 g | Zoete aardappelen | |
8 st | Takje(s) Tijm | |
40 g | Zonnebloempitten | |
100 | Pecanoten | |
2 st | Knoflookteen | |
40 ml | Melk | |
Boter | ||
Zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Schil de zoete aardappelen en snijd in plakken. Kook deze in ruim water in de pan met deksel in ongeveer 10 minuten gaar en giet af.
- Snijd de spitskool in fijne reepjes en was met ruim water in een vergiet. Pel de knoflook en ris de tijmblaadjes van de takjes.
- Verhit olijfolie in een wok of hapjespan, pers de knoflook boven de pan en bak samen met de tijm en zonnebloempitten in ongeveer 1 minuut tot het begint te geuren.
- Voeg vervolgens de spitskoolreepjes toe en roerbak in ongeveer 10 minuten gaar. Voeg eventueel een klein scheutje water toe als het geheel te droog wordt.
- Stamp de zoete aardappelen met de roomboter en een flinke scheut melk tot een smeuïge puree en breng op smaak met peper en zout. Schep vervolgens de spitskoolreepjes door de aardappelpuree.
- Verdeel de stamppot over de borden en garneer met de pecanoten.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Winterse vegetarische salade met zoete aardappel en veldsla Bekijk gerecht -
Vis
Savooiekoolrolletjes met pastinaak-zalmforelpuree Hollands culinair! Bekijk gerecht -
Vegan
Rijke groentenstoof met bonen In een tajine of stoofpan Bekijk gerecht -
Vlees
Zelfgemaakte kippensoep met brood Heerlijke verwarmende medicinale soep! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Gebakken Yacon met Quinoa en Geroosterde Groenten Een ondergrondse knol met de smaak van fruit! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Spruitjes uit de wok met kruidige rijst Zo wil iedereen spruitjes eten Bekijk gerecht -
Vlees
SherPing pannenkoeken van Jamie Chinese gevulde pannenkoeken Bekijk gerecht -
Vegan
Noedels met aubergine, prei en noten In een handomdraai op tafel Bekijk gerecht -
Vlees
Venezolaanse Arepas met kip Venezolaanse Arepas met kip Bekijk gerecht