Stamppotje van zoete aardappel met spitskool en pecannoten
Deze zomerse stamppot met weinig koolhydraten is een mooie combinatie van zoet en hartig, smeuïg en knapperig. Met wat komijnzaad, zonnebloempitjes of zelfs walnoten of amandelen extra lekker!
De spitskool, zoete aardapppelen en tijm komen van de Horsterhof uit Duiven. De pecannoten kopen we in bij biologische groothandel Odin.
800 g | Spitskool, gesneden | |
1200 g | Zoete aardappelen | |
8 st | Takje(s) Tijm | |
40 g | Zonnebloempitten | |
100 | Pecanoten | |
2 st | Knoflookteen | |
40 ml | Melk | |
Boter | ||
Zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Schil de zoete aardappelen en snijd in plakken. Kook deze in ruim water in de pan met deksel in ongeveer 10 minuten gaar en giet af.
- Snijd de spitskool in fijne reepjes en was met ruim water in een vergiet. Pel de knoflook en ris de tijmblaadjes van de takjes.
- Verhit olijfolie in een wok of hapjespan, pers de knoflook boven de pan en bak samen met de tijm en zonnebloempitten in ongeveer 1 minuut tot het begint te geuren.
- Voeg vervolgens de spitskoolreepjes toe en roerbak in ongeveer 10 minuten gaar. Voeg eventueel een klein scheutje water toe als het geheel te droog wordt.
- Stamp de zoete aardappelen met de roomboter en een flinke scheut melk tot een smeuïge puree en breng op smaak met peper en zout. Schep vervolgens de spitskoolreepjes door de aardappelpuree.
- Verdeel de stamppot over de borden en garneer met de pecanoten.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Pasta met zelfgemaakte pesto en Witte van Köning Met zelfgemaakte pesto en een bijzondere kaas Bekijk gerecht -
Vlees
Broodje hotdog met zuurkool en groentefrites Een klassieker, maar wel lokaal Bekijk gerecht -
Vis
Couscous met zalmforel en veldsla Lekker en snel voor doordeweeks Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Boekweit risotto met krokante aardpeer en hazelnoten Risotto van boekweit met heerlijke aardperen van het seizoen! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Rijst met paprika, bonen en feta Heerlijke rijst ovenschotel van Jamie Oliver! Bekijk gerecht -
Vlees
Broodje hamburger met tzatziki, feta en zoete aardappelfrites Broodje hamburger met een Griekse twist Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Quinoa salade met appel en knolselderij Pittige salade naar het recept van Ottolenghi Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Curry van aardappel, wortel en rode linzen Voedzaam en vega(n)! Bekijk gerecht -
Vis
Pompoen- palmkool soep met kikkererwten, forelfilet en pesto van palmkool Bijzondere en gezonde maaltijdsoep. Bekijk gerecht