Stamppotje van zoete aardappel met spitskool en pecannoten
Deze zomerse stamppot met weinig koolhydraten is een mooie combinatie van zoet en hartig, smeuïg en knapperig. Met wat komijnzaad, zonnebloempitjes of zelfs walnoten of amandelen extra lekker!
De spitskool is en de zoete aardapppelen zijn van de Horsterhof uit Duiven. De Pecanoten kopen we in bij 't Zuivelhoekje De tijm komt van Kweekland aan de Dalweg.
2 st | Spitskool | |
1200 g | Zoete aardappelen | |
8 st | Takje(s) Tijm | |
40 g | Zonnebloempitten | |
100 | Pecanoten | |
2 st | Knoflookteen | |
40 ml | Melk | |
Boter | ||
Zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Schil de zoete aardappelen en snijd in plakken. Kook deze in ruim water in de pan met deksel in ongeveer 10 minuten gaar en giet af.
- Snijd de spitskool in fijne reepjes en was met ruim water in een vergiet. Pel de knoflook en ris de tijmblaadjes van de takjes.
- Verhit olijfolie in een wok of hapjespan, pers de knoflook boven de pan en bak samen met de tijm en zonnebloempitten in ongeveer 1 minuut tot het begint te geuren.
- Voeg vervolgens de spitskoolreepjes toe en roerbak in ongeveer 10 minuten gaar. Voeg eventueel een klein scheutje water toe als het geheel te droog wordt.
- Stamp de zoete aardappelen met de roomboter en een flinke scheut melk tot een smeuïge puree en breng op smaak met peper en zout. Schep vervolgens de spitskoolreepjes door de aardappelpuree.
- Verdeel de stamppot over de borden en garneer met de pecanoten.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Boekweitplaat met frisse groente Lekker makkelijk en zomers! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Zomerse maaltijdsalade van parelgerst Zomers en gezond! Bekijk gerecht -
Vlees
Biefstukspies met Roast Potatoes en gegrilde asperges Koningsmaal Bekijk gerecht -
Vlees
Andijviestampotje met hamburgers Lekker Hollands! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Flammkuche met raapstelen van de Stadsboerin Lekker Vega! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Raapstelenstamp met gedroogde tomaten en kastanjechampignons Vega-twist! Bekijk gerecht -
Vlees
Hamburger, salade en opgebakken aardappeltjes Ouderwets 'aardappel, groente, vlees' (AGV) Bekijk gerecht -
Vlees
Pasta pesto met lente-ui, verse spinazie, gedroogde tomaatjes en spekjes Bekijk gerecht -
Vis
Gebakken zalmforel-filet met bloemkool en krieltjes Vis op z'n best Bekijk gerecht