Stamppotje van zoete aardappel met spitskool en pecannoten
Deze zomerse stamppot met weinig koolhydraten is een mooie combinatie van zoet en hartig, smeuïg en knapperig. Met wat komijnzaad, zonnebloempitjes of zelfs walnoten of amandelen extra lekker!
De spitskool, zoete aardapppelen en tijm komen van de Horsterhof uit Duiven. De pecannoten kopen we in bij biologische groothandel Odin.
800 g | Spitskool, gesneden | |
1200 g | Zoete aardappelen | |
8 st | Takje(s) Tijm | |
40 g | Zonnebloempitten | |
100 | Pecanoten | |
2 st | Knoflookteen | |
40 ml | Melk | |
Boter | ||
Zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Schil de zoete aardappelen en snijd in plakken. Kook deze in ruim water in de pan met deksel in ongeveer 10 minuten gaar en giet af.
- Snijd de spitskool in fijne reepjes en was met ruim water in een vergiet. Pel de knoflook en ris de tijmblaadjes van de takjes.
- Verhit olijfolie in een wok of hapjespan, pers de knoflook boven de pan en bak samen met de tijm en zonnebloempitten in ongeveer 1 minuut tot het begint te geuren.
- Voeg vervolgens de spitskoolreepjes toe en roerbak in ongeveer 10 minuten gaar. Voeg eventueel een klein scheutje water toe als het geheel te droog wordt.
- Stamp de zoete aardappelen met de roomboter en een flinke scheut melk tot een smeuïge puree en breng op smaak met peper en zout. Schep vervolgens de spitskoolreepjes door de aardappelpuree.
- Verdeel de stamppot over de borden en garneer met de pecanoten.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Andijviestamp met paprika, tomaat en kaas Frisse vega stamp Bekijk gerecht -
Vegan
Zoete aardappelsoep Romige voedzame soep Bekijk gerecht -
Vlees
Sperziebonen met pikante tomatengehaktsaus en rijst Kruidig, snel en gezond weekgerecht Bekijk gerecht -
Vegan
Bladmosterd en geroosterde kikkererwten met zoete aardappel stamp Low carb! Bekijk gerecht -
Vlees
Paksoi stamppot met gehaktballetjes Hollandse stamp met Oosterse twist Bekijk gerecht -
Vis
Aspergesoep met zalmforel Romige soep van het witte goud Bekijk gerecht -
Vegan
Gevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Asperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Moederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht