Stamppotje van zoete aardappel met spitskool en pecannoten

 
Niveau: Normaal • Bereidingstijd: 30 minuten • Categorie: Aardappelen

Mooie combinatie van zoet en hartig, smeuïg en knapperig maakt deze bijzondere stamppot. Met wat komijnzaad, zonnebloempitjes of zelfs walnoten of amandelen extra lekker!

 

De spitskool is van de Horsterhof uit Duiven. De zoete aardappelen zijn ingekocht via Distreko (ecologische groothandel met regioproducten uit de Liemers en Achterhoek) en de tijm komt van Kweekland aan de Dalweg. 

Ingredienten
  1 st Spitskool
  800 g Zoete aardappelen
  8 st Takje(s) Tijm
  40 g Zonnebloempitten
  100 Pecanoten
  2 st Knoflookteen
  40 ml Melk
  Boter
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Schil de zoete aardappelen en snijd in plakken. Kook deze in ruim water in de pan met deksel in ongeveer 10 minuten gaar en giet af.
  • Snijd de spitskool in fijne reepjes en was met ruim water in een vergiet. Pel de knoflook en ris de tijmblaadjes van de takjes. 
  • Verhit olijfolie in een wok of hapjespan, pers de knoflook boven de pan en bak samen met de tijm en zonnebloempitten in ongeveer 1 minuut tot het begint te geuren.
  • Voeg vervolgens de spitskoolreepjes toe en roerbak in ongeveer 10 minuten gaar. Voeg eventueel een klein scheutje water toe als het geheel te droog wordt. 
  • Stamp de zoete aardappelen met de roomboter en een flinke scheut melk tot een smeuïge puree en breng op smaak met peper en zout. Schep vervolgens de spitskoolreepjes door de aardappelpuree.
  • Verdeel de stamppot over de borden en garneer met de pecanoten.

Eet smakelijk!