Pizza stokbrood

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 25 minuten • Categorie: Graan

Eenvoudig een gezonde pizza maken met verse groenten en de bakker maakt de bodem voor je. Dat wordt smullen!

 

Ui, paprika en courgette van boerderij de Horsterhof uit Duiven, geraspte kaas van de Kaastobbe en stokbrood van bakkerij Hilvers uit Arnhem.

Ingredienten
  1 st Tomatenpuree (blikje)
  1 st Tomatenblokjes, blik
  2 st Kaas, geraspt, 100g
  1 st Courgette
  2 st Rode puntpaprika
  2 takjes Basilicum
  2 st Rode ui
  2 st Stokbrood
  g Gedroogde oregano
  Olijfolie
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze

 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd het stokbrood in de lengte doormidden. Meng de tomatenblokjes met de tomatenpuree.
  • Snijd de ui in dunne ringen. Snijd de paprika in kleine reepjes (verwijder de zaden). was de courgette en snijd in kleine blokjes.
  • Verhit in een hapjes- of grote koekepan eeen scheut olijflolie.
  • Bak de courgette een paar minuten, de ui en paprika kunnen mee gebakken worden, maar dat hoeft niet.
  • Beleg het stokbrood met de tomatensaus en bestrooi met de oregano en peper en zout.
  • Verdeel de courgette, paprika en ui over het stokbrood. 
  • Bestrooi met geraspte kaas en bak 10 tot 12 minuten af in de oven.
  • Bestrooi het afgebakken pizzabrood met wat blaadjes basilicum.