Stoofschotel met verse koolrabi en bospeen
Een recept dat ik online oppikte via de site 'Onno in de keuken', een mooi vegetarisch recept met drie lekkere lentegroenten; aardappelen, bospeen en koolrabi. Als je bedenkt wat lekker zou kunnen smaken bij koolrabi, dan kom je al snel uit bij andere producten die in deze tijd verkrijgbaar zijn: bospeen, nieuwe aardappelen en graskaas. Met wat mosterd en room heb ik er een groentestoof van gemaakt.
Biologische koolrabi, uien en bospeen van De Horsterhof, aardappelen van 't Gelders Eiland, Ciabatta van Tom van Otterloo en kaas van De Kaastobbe in Duiven.
2 st | Koolrabi | |
400 g | Wortelen | |
800 g | Aardappelen | |
4 st | Ui | |
1 st | Slagroom 125ml | |
1 st | Kaas, geraspt, 100g | |
4 st | Pavé broodje | |
Zout, peper | ||
Mosterd | ||
Olijfolie |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Snijd de uien in stukken en fruit deze zachtjes in een (hapjes)pan in de olijfolie en/of boter.
- Snijd de koolrabi, bospeen en aardappelen in niet te kleine stukken en voeg dit toe aan de uien.
- Voeg vervolgens 0,5 dl water p/p en wat zout toe en stoof het geheel in zo'n 20 minuten op een laag vuurtje gaar. Voeg de room en een lepel of wat mosterd toe. Breng het gerecht op smaak met peper.
- Doe de groentestoof over in een vuurvaste schaal en verdeel de geraspte kaas erover. Zet de schaal in de oven tot de kaas een mooie goudgele korst heeft.
- Bak de Ciabatta de laatse 5 minuten mee voor een knapperig korstje.
Serveer de schotel met de Ciabatta ernaast.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Pasta met zelfgemaakte pesto en Witte van Köning Met zelfgemaakte pesto en een bijzondere kaas Bekijk gerecht -
Vlees
Broodje hotdog met zuurkool en groentefrites Een klassieker, maar wel lokaal Bekijk gerecht -
Vis
Couscous met zalmforel en veldsla Lekker en snel voor doordeweeks Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Boekweit risotto met krokante aardpeer en hazelnoten Risotto van boekweit met heerlijke aardperen van het seizoen! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Rijst met paprika, bonen en feta Heerlijke rijst ovenschotel van Jamie Oliver! Bekijk gerecht -
Vlees
Broodje hamburger met tzatziki, feta en zoete aardappelfrites Broodje hamburger met een Griekse twist Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Quinoa salade met appel en knolselderij Pittige salade naar het recept van Ottolenghi Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Curry van aardappel, wortel en rode linzen Voedzaam en vega(n)! Bekijk gerecht -
Vis
Pompoen- palmkool soep met kikkererwten, forelfilet en pesto van palmkool Bijzondere en gezonde maaltijdsoep. Bekijk gerecht