Stoofschotel met verse koolrabi en bospeen

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 30 minuten • Categorie: Aardappelen

Een recept dat ik online oppikte via de site 'Onno in de keuken', een mooi vegetarisch recept met drie lekkere lentegroenten; aardappelen, bospeen en koolrabi. Als je bedenkt wat lekker zou kunnen smaken bij koolrabi, dan kom je al snel uit bij andere producten die in deze tijd verkrijgbaar zijn: bospeen, nieuwe aardappelen en graskaas. Met wat mosterd en room heb ik er een groentestoof van gemaakt.

 

Biologische koolrabi, uien en bospeen van De Horsterhof, aardappelen van 't Gelders Eiland, Ciabatta van Tom van Otterloo en kaas van 't Zuivelhoekje op de Steenstraat.

Ingredienten
  2 st Koolrabi
  400 g Wortelen
  800 g Aardappelen
  4 st Ui
  100 ml Slagroom
  80 g Kaas, geraspt
  4 st PavĂ© broodje
  Zout, peper
  Mosterd
  Olijfolie
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Snijd de uien in stukken en fruit deze zachtjes in een (hapjes)pan in de olijfolie en/of boter.
  • Snijd de koolrabi, bospeen en aardappelen in niet te kleine stukken en voeg dit toe aan de uien.
  • Voeg vervolgens 0,5 dl water p/p en wat zout toe en stoof het geheel in zo'n 20 minuten op een laag vuurtje gaar. Voeg de room en een lepel of wat mosterd toe. Breng het gerecht op smaak met peper.
  • Doe de groentestoof over in een vuurvaste schaal en verdeel de geraspte kaas erover. Zet de schaal in de oven tot de kaas een mooie goudgele korst heeft.
  • Bak de Ciabatta de laatse 5 minuten mee voor een knapperig korstje.

Serveer de schotel met de Ciabatta ernaast. 

Eet smakelijk!