Stoofschotel met verse koolrabi en bospeen
Een recept dat we online oppikte via de site 'Onno in de keuken', een mooi vegetarisch recept met drie lekkere lentegroenten; aardappelen, bospeen en koolrabi. Als je bedenkt wat lekker zou kunnen smaken bij koolrabi, dan kom je al snel uit bij andere producten die in deze tijd verkrijgbaar zijn: bospeen, nieuwe aardappelen en (gras)kaas. Met wat mosterd en room hebben we er een groentestoof van gemaakt.
Biologische koolrabi, uien en bospeen en aardappelen van De Horsterhof, ciabatta broodje van bakkerij Hilvers uit Arnhem en kaas van De Kaastobbe in Duiven.
2 st | Koolrabi | |
400 g | Wortelen | |
800 g | Aardappelen | |
2 st | Ui | |
1 st | Slagroom 125ml | |
1 st | Kaas, geraspt, 100g | |
4 st | Ciabatta | |
Zout, peper | ||
Mosterd | ||
Olijfolie |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Snijd de uien in stukken en fruit deze zachtjes in een (hapjes)pan in de olijfolie en/of boter.
- Snijd de koolrabi, bospeen en aardappelen in niet te kleine stukken en voeg dit toe aan de uien.
- Voeg vervolgens 0,5 dl water p/p en wat zout toe en stoof het geheel in zo'n 20 minuten op een laag vuurtje gaar. Voeg de room en een lepel of wat mosterd toe. Breng het gerecht op smaak met peper.
- Doe de groentestoof over in een vuurvaste schaal en verdeel de geraspte kaas erover. Zet de schaal in de oven tot de kaas een mooie goudgele korst heeft.
- Bak de Ciabatta de laatse 5 minuten mee voor een knapperig korstje.
Serveer de schotel met het broodje ernaast.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
VegetarischAndijviestamp met paprika, tomaat en kaas Frisse vega stamp Bekijk gerecht
-
VeganZoete aardappelsoep Romige voedzame soep Bekijk gerecht
-
VleesSperziebonen met pikante tomatengehaktsaus en rijst Kruidig, snel en gezond weekgerecht Bekijk gerecht
-
VeganBladmosterd en geroosterde kikkererwten met zoete aardappel stamp Low carb! Bekijk gerecht
-
VleesPaksoi stamppot met gehaktballetjes Hollandse stamp met Oosterse twist Bekijk gerecht
-
VisAspergesoep met zalmforel Romige soep van het witte goud Bekijk gerecht
-
VeganGevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht
-
VegetarischAsperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht
-
VegetarischMoederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht