Zuurkool met rijst & kipfilet
Zuurkool werd vroeger aan boord van schepen gezien als ideaal eten; goed houdbaar en - al wisten ze niet waarom - het voorkwam scheurbuik. Zo zal het ongetwijfeld ook in Suriname terecht zijn gekomen waar de aardappelen zijn vervangen voor de lokale koolhydraad; rijst. De de heerlijke zuurkool van de Horsterhof: het zuurtje van de kool en het zout van de spekjes combineren fantastisch.
Zuurkool van de Horsterhof, rijst ingekocht via De Nieuw Band, spekjes van boerderij Dykhoeve uit Herwen en bio kip van Kemperkip, tomatenpuree van de biologische winkel.
400 g | Zuurkool, huisgemaakt | |
100 g | Spekjes | |
500 g | Kipfilet-blokjes | |
1 st | Rijst | |
2 | Laurier | |
20 st | Tomatenpuree | |
Kerriepoeder | ||
4 st | Kruidnagels | |
Zout, peper | ||
Olijfolie |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing (20 minuten)
- Bak de spekblokjes in een flinke pan (alle ingrediënten moeten er straks in) zachtjes in een beetje olie.
- Voeg de kipblokjes na een minuut of 5 toe en bak rondom bruin en gaar.
- Als de kip bijna gaar is dan zuurkool toevoegen (uitgelekt en even gespoeld met koud water).
- Tomaatenpuree samen met de kruidnagels, de laurierblaadjes en de kerriepoeder toevoegen. 10 minuten door laten pruttelen.
- Rijst toevoegen en doorhusselen en meteen opdienen of de rijst ernaast serveren.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
VegetarischAndijviestamp met paprika, tomaat en kaas Frisse vega stamp Bekijk gerecht
-
VeganZoete aardappelsoep Romige voedzame soep Bekijk gerecht
-
VleesSperziebonen met pikante tomatengehaktsaus en rijst Kruidig, snel en gezond weekgerecht Bekijk gerecht
-
VeganBladmosterd en geroosterde kikkererwten met zoete aardappel stamp Low carb! Bekijk gerecht
-
VleesPaksoi stamppot met gehaktballetjes Hollandse stamp met Oosterse twist Bekijk gerecht
-
VisAspergesoep met zalmforel Romige soep van het witte goud Bekijk gerecht
-
VeganGevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht
-
VegetarischAsperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht
-
VegetarischMoederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht