Zomerpompoen uit de oven met saucijsjes
Zapalitto is een heerlijk zoete zomerpompoen die het fantastisch doet in ovenschotels. In dit gerecht combineer ik hem met de prachtige rode, zoete puntpaprika's uit de kas van de Horsterhof, prei van het land en nieuwe aardappelen. De schil wordt zacht in de oven dus schillen is niet nodig!
Sweet dumplin, prei, puntparika, knoflook en aardappelen van bio-dynamische boerderij De Horsterhof in Duiven. Tijm van Kweekland en de zonnebloempitten ingekocht bij biologische supermarkt Odin in de Steenstraat.
1000 g | Sweet dumpling pompoen | |
2 st | Worst | |
2 st | Rode puntpaprika | |
2 st | Prei | |
1000 g | Aardappelen | |
1 st | Rode peper | |
2 st | Knoflookteen | |
4 st | Takje(s) Tijm | |
1 st | Kaas, geraspt, 100g | |
100 g | Zonnebloempitten | |
Zout, peper | ||
Olijfolie |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°C
- Kook de aardappelen ±15 minuten tot ze gaar maar nog wel stevig zijn (niet te gaar, anders vallen ze uit elkaar).
- Snij de pompoen in parten en vervolgens in stukjes van ± 2cm. Snijd de prei en paprika in dunne ringetjes. Kook alles een paar minuten in een klein beetje water.
- Snij de rode peper en de knoflook fijn.
- Doe het groentemengsel met een beetje kookvocht in de ovenschaal. Verdeel de rode peper, naar smaak (heet!) de knoflook en de zonnebloempitten over het groentemengsel. Strooi daaroverheen verse tijm, peper en zout. Dek het geheel af met een laag aardappelschijfjes en bestrooi met de kaas.
- Zet de schaal 30 minuten in de oven tot de aardappelschijfjes een bruin korstje hebben.
- Bak ondertussen de saucijsjes gaar met olijfolie in een koekenpan.
- Serveer de dumpling-aardappel- groentemix met worstjes ernaast.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Pasta radijsjes pesto Met pesto van radijsgroen! Bekijk gerecht -
Vlees
Traybake met venkel en bbq worst Voorjaarsgerecht ui de oven Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Bonen burrito met tomaat en gemarineerde rode ui Vegan Mexicaanse wraps Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Bloemkoolsteak met zoete puree Vegan steak! Bekijk gerecht -
Vlees
Spitskool op zijn Italiaans met pasta Spitskool door de pasta! Bekijk gerecht -
Vis
Salade van witte asperges met zalm en aardappelen Lentesalade! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Gevulde paprika's met olijf, couscous en gedroogde tomaten Top-ingredienten! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Vega-stamp met raapstelen, walnoten, gedroogde tomaten en oesterzwammen Vega-twist! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Moederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht