Zomerpompoen uit de oven met saucijsjes
Zapalitto is een heerlijk zoete zomerpompoen die het fantastisch doet in ovenschotels. In dit gerecht combineer ik hem met de prachtige rode, zoete puntpaprika's uit de kas van de Horsterhof, prei van het land en nieuwe aardappelen. De schil wordt zacht in de oven dus schillen is niet nodig!
Sweet dumplin, prei, puntparika, knoflook en aardappelen van bio-dynamische boerderij De Horsterhof in Duiven. Tijm van Kweekland en de zonnebloempitten ingekocht bij biologische supermarkt Odin in de Steenstraat.
1000 g | Sweet dumpling pompoen | |
2 st | Worst | |
2 st | Rode puntpaprika | |
2 st | Prei | |
1000 g | Aardappelen | |
1 st | Rode peper | |
2 st | Knoflookteen | |
4 st | Takje(s) Tijm | |
1 st | Kaas, geraspt, 100g | |
100 g | Zonnebloempitten | |
Zout, peper | ||
Olijfolie |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°C
- Kook de aardappelen ±15 minuten tot ze gaar maar nog wel stevig zijn (niet te gaar, anders vallen ze uit elkaar).
- Snij de pompoen in parten en vervolgens in stukjes van ± 2cm. Snijd de prei en paprika in dunne ringetjes. Kook alles een paar minuten in een klein beetje water.
- Snij de rode peper en de knoflook fijn.
- Doe het groentemengsel met een beetje kookvocht in de ovenschaal. Verdeel de rode peper, naar smaak (heet!) de knoflook en de zonnebloempitten over het groentemengsel. Strooi daaroverheen verse tijm, peper en zout. Dek het geheel af met een laag aardappelschijfjes en bestrooi met de kaas.
- Zet de schaal 30 minuten in de oven tot de aardappelschijfjes een bruin korstje hebben.
- Bak ondertussen de saucijsjes gaar met olijfolie in een koekenpan.
- Serveer de dumpling-aardappel- groentemix met worstjes ernaast.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Andijviestamp met paprika, tomaat en kaas Frisse vega stamp Bekijk gerecht -
Vegan
Zoete aardappelsoep Romige voedzame soep Bekijk gerecht -
Vlees
Sperziebonen met pikante tomatengehaktsaus en rijst Kruidig, snel en gezond weekgerecht Bekijk gerecht -
Vegan
Bladmosterd en geroosterde kikkererwten met zoete aardappel stamp Low carb! Bekijk gerecht -
Vlees
Paksoi stamppot met gehaktballetjes Hollandse stamp met Oosterse twist Bekijk gerecht -
Vis
Aspergesoep met zalmforel Romige soep van het witte goud Bekijk gerecht -
Vegan
Gevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Asperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Moederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht