Zomerpompoen uit de oven met saucijsjes
Zapalitto is een heerlijk zoete zomerpompoen die het fantastisch doet in ovenschotels. In dit gerecht combineer ik hem met de prachtige rode, zoete puntpaprika's uit de kas van de Horsterhof, prei van het land en nieuwe aardappelen. De schil wordt zacht in de oven dus schillen is niet nodig!
Sweet dumplin, prei, puntparika, knoflook en aardappelen van bio-dynamische boerderij De Horsterhof in Duiven. Tijm van Kweekland en de zonnebloempitten ingekocht bij biologische supermarkt Odin in de Steenstraat.
1000 g | Sweet dumpling pompoen | |
2 st | Worst | |
2 st | Rode puntpaprika | |
2 st | Prei | |
1000 g | Aardappelen | |
1 st | Rode peper | |
2 st | Knoflookteen | |
4 st | Takje(s) Tijm | |
1 st | Kaas, geraspt, 100g | |
100 g | Zonnebloempitten | |
Zout, peper | ||
Olijfolie |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°C
- Kook de aardappelen ±15 minuten tot ze gaar maar nog wel stevig zijn (niet te gaar, anders vallen ze uit elkaar).
- Snij de pompoen in parten en vervolgens in stukjes van ± 2cm. Snijd de prei en paprika in dunne ringetjes. Kook alles een paar minuten in een klein beetje water.
- Snij de rode peper en de knoflook fijn.
- Doe het groentemengsel met een beetje kookvocht in de ovenschaal. Verdeel de rode peper, naar smaak (heet!) de knoflook en de zonnebloempitten over het groentemengsel. Strooi daaroverheen verse tijm, peper en zout. Dek het geheel af met een laag aardappelschijfjes en bestrooi met de kaas.
- Zet de schaal 30 minuten in de oven tot de aardappelschijfjes een bruin korstje hebben.
- Bak ondertussen de saucijsjes gaar met olijfolie in een koekenpan.
- Serveer de dumpling-aardappel- groentemix met worstjes ernaast.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Winterse vegetarische salade met zoete aardappel en veldsla Bekijk gerecht -
Vis
Savooiekoolrolletjes met pastinaak-zalmforelpuree Hollands culinair! Bekijk gerecht -
Vegan
Rijke groentenstoof met bonen In een tajine of stoofpan Bekijk gerecht -
Vlees
Zelfgemaakte kippensoep met brood Heerlijke verwarmende medicinale soep! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Gebakken Yacon met Quinoa en Geroosterde Groenten Een ondergrondse knol met de smaak van fruit! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Spruitjes uit de wok met kruidige rijst Zo wil iedereen spruitjes eten Bekijk gerecht -
Vlees
SherPing pannenkoeken van Jamie Chinese gevulde pannenkoeken Bekijk gerecht -
Vegan
Noedels met aubergine, prei en noten In een handomdraai op tafel Bekijk gerecht -
Vlees
Venezolaanse Arepas met kip Venezolaanse Arepas met kip Bekijk gerecht