Zomerpompoen uit de oven met saucijsjes

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 45 minuten • Categorie: Aardappelen

Zapalitto is een heerlijk zoete zomerpompoen die het fantastisch doet in ovenschotels. In dit gerecht combineer ik hem met de prachtige rode, zoete puntpaprika's uit de kas van de Horsterhof, prei van het land en nieuwe aardappelen. De schil wordt zacht in de oven dus schillen is niet nodig!

 

Sweet dumplin, prei, puntparika, knoflook en aardappelen van bio-dynamische boerderij De Horsterhof in Duiven. Tijm van Kweekland en de zonnebloempitten ingekocht bij biologische supermarkt Odin in de Steenstraat. 

 

Ingredienten
  1000 g Sweet dumpling pompoen
  2 st Worst
  2 st Rode puntpaprika
  2 st Prei
  1000 g Aardappelen
  1 st Rode peper
  2 st Knoflookteen
  4 st Takje(s) Tijm
  1 st Kaas, geraspt, 100g
  100 g Zonnebloempitten
  Zout, peper
  Olijfolie
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze

 

  • Verwarm de oven voor op 200°C 
  • Kook de aardappelen ±15 minuten tot ze gaar maar nog wel stevig zijn (niet te gaar, anders vallen ze uit elkaar).
  • Snij de pompoen in parten en vervolgens in stukjes van ± 2cm. Snijd de prei en paprika in dunne ringetjes. Kook alles een paar minuten in een klein beetje water.
  • Snij de rode peper en de knoflook fijn.
  • Doe het groentemengsel met een beetje kookvocht in de ovenschaal. Verdeel de rode peper, naar smaak (heet!) de knoflook en de zonnebloempitten over het groentemengsel. Strooi daaroverheen verse tijm, peper en zout. Dek het geheel af met een laag aardappelschijfjes en bestrooi met de kaas.
  • Zet de schaal 30 minuten in de oven tot de aardappelschijfjes een bruin korstje hebben.
  • Bak ondertussen de saucijsjes gaar met olijfolie in een koekenpan.
  • Serveer de dumpling-aardappel- groentemix met worstjes ernaast.

Eet smakelijk!