Pasta met koudgerookte Gelderse regenboogforel & winterpostelein
De regenboogforel van 't Smallert wordt met Veluws hout in rooktonnen (met wollen dekens erover!) traditioneel gerookt. De forel is in Veluws kwelwater 100% natuurlijk gekweekt en mag dus met recht Gelderse regenboogforel worden genoemd! Dit keer combineer ik deze heerlijke vis met pasta gebaseerd op een recept uit het kookboek 'Boer & Kok'. De winterpostelein komt van De Horsterhof.
Gerookte regenboogforel van 't Smallert, kruiden van Kweekland, overige ingrediënten ingekocht bij biologische groothandel De Nieuwe Band en de Horsterhof via regionale groothandel Distreko.
1 st | Bouquet garni | |
400 g | Zalmforel, Veluwse, koudgerookt | |
200 st | Slagroom 125ml | |
1 st | Citroen | |
1 st | Bouillonblokje | |
300 st | Pasta | |
300 g | Winterpostelein | |
st | Yoghurt 500ml | |
Olijfolie | ||
Zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Pers de citroen uit en houd het sap apart.
- Was de winterpostelein grondig. Droog goed. Maak een dressing van 10 dl yoghurt, 1 tl mosterd, 1 el citroensap, 2 el olijfolie en wat peper en zout. (of elke andere dressing die jij lekker vindt of eet hem puur.)
- Breng 250 ml. water aan de kook voor de bouillon. Voeg het bouillinblokje toe en meng de slagroom erdoor, breng weer voorzichtig aan de kook en laat het zachtjes pruttelen tot je een mooie ingedikte saus hebt.
- Kook de pasta in een grote pan volgens de gebruiksaanwijzing gaar. Besprenkel de pasta met een beetje olijfolie voordat je de saus erdoorheen schept.
- Snijd ondertussen de gerookte regenboogfilet in reepjes en voeg deze samen met de kruiden (bouquet garni), het citroensap, peper en zout aan de saus toe en haal de saus dan onmiddellijk van het vuur.
- Serveer de winterpostelein ernaast.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Pasta met zelfgemaakte pesto en Witte van Köning Met zelfgemaakte pesto en een bijzondere kaas Bekijk gerecht -
Vlees
Broodje hotdog met zuurkool en groentefrites Een klassieker, maar wel lokaal Bekijk gerecht -
Vis
Couscous met zalmforel en veldsla Lekker en snel voor doordeweeks Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Boekweit risotto met krokante aardpeer en hazelnoten Risotto van boekweit met heerlijke aardperen van het seizoen! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Rijst met paprika, bonen en feta Heerlijke rijst ovenschotel van Jamie Oliver! Bekijk gerecht -
Vlees
Broodje hamburger met tzatziki, feta en zoete aardappelfrites Broodje hamburger met een Griekse twist Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Quinoa salade met appel en knolselderij Pittige salade naar het recept van Ottolenghi Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Curry van aardappel, wortel en rode linzen Voedzaam en vega(n)! Bekijk gerecht -
Vis
Pompoen- palmkool soep met kikkererwten, forelfilet en pesto van palmkool Bijzondere en gezonde maaltijdsoep. Bekijk gerecht