Pasta met koudgerookte Gelderse regenboogforel & winterpostelein
De regenboogforel van 't Smallert wordt met Veluws hout in rooktonnen (met wollen dekens erover!) traditioneel gerookt. De forel is in Veluws kwelwater 100% natuurlijk gekweekt en mag dus met recht Gelderse regenboogforel worden genoemd! Dit keer combineer ik deze heerlijke vis met pasta gebaseerd op een recept uit het kookboek 'Boer & Kok'. De winterpostelein komt van De Horsterhof.
Gerookte regenboogforel van 't Smallert, kruiden van Kweekland, overige ingrediënten ingekocht bij biologische groothandel De Nieuwe Band en de Horsterhof via regionale groothandel Distreko.
1 st | Bouquet garni | |
400 g | Zalmforel, Veluwse, koudgerookt | |
200 st | Slagroom 125ml | |
1 st | Citroen | |
1 st | Bouillonblokje | |
300 st | Pasta | |
300 g | Winterpostelein | |
st | Yoghurt 500ml | |
Olijfolie | ||
Zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Pers de citroen uit en houd het sap apart.
- Was de winterpostelein grondig. Droog goed. Maak een dressing van 10 dl yoghurt, 1 tl mosterd, 1 el citroensap, 2 el olijfolie en wat peper en zout. (of elke andere dressing die jij lekker vindt of eet hem puur.)
- Breng 250 ml. water aan de kook voor de bouillon. Voeg het bouillinblokje toe en meng de slagroom erdoor, breng weer voorzichtig aan de kook en laat het zachtjes pruttelen tot je een mooie ingedikte saus hebt.
- Kook de pasta in een grote pan volgens de gebruiksaanwijzing gaar. Besprenkel de pasta met een beetje olijfolie voordat je de saus erdoorheen schept.
- Snijd ondertussen de gerookte regenboogfilet in reepjes en voeg deze samen met de kruiden (bouquet garni), het citroensap, peper en zout aan de saus toe en haal de saus dan onmiddellijk van het vuur.
- Serveer de winterpostelein ernaast.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Pasta radijsjes pesto Met pesto van radijsgroen! Bekijk gerecht -
Vlees
Traybake met venkel en bbq worst Voorjaarsgerecht ui de oven Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Bonen burrito met tomaat en gemarineerde rode ui Vegan Mexicaanse wraps Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Bloemkoolsteak met zoete puree Vegan steak! Bekijk gerecht -
Vlees
Spitskool op zijn Italiaans met pasta Spitskool door de pasta! Bekijk gerecht -
Vis
Salade van witte asperges met zalm en aardappelen Lentesalade! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Gevulde paprika's met olijf, couscous en gedroogde tomaten Top-ingredienten! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Vega-stamp met raapstelen, walnoten, gedroogde tomaten en oesterzwammen Vega-twist! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Moederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht