Pasta met gerookte Gelderse regenboogforel & kraakverse sla
De regenboogforel van 't Smallert wordt met Veluws hout in rooktonnen (met wollen dekens erover!) traditioneel gerookt. De forel is in Veluws kwelwater 100% natuurlijk gekweekt en mag dus met recht Gelderse regenboogforel worden genoemd! Dit keer combineer ik deze heerlijke vis met pasta gebaseerd op een recept uit het kookboek 'Boer & Kok'. De winterpostelein komt van De Horsterhof.
Gerookte regenboogforel van 't Smallert, kruiden van Kweekland, overige ingrediënten ingekocht bij biologische groothandel De Nieuwe Band en de Horsterhof via regionale groothandel Distreko.
1 st | Bouquet garni | |
400 g | Zalmforel, Veluwse, koudgerookt | |
100 st | Slagroom 125ml | |
1 st | Citroen | |
1 st | Bouillonblokje | |
300 st | Pasta | |
1 st | Botersla | |
Mosterd | ||
st | Yoghurt 500ml | |
Olijfolie | ||
Zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Pers de citroen uit en houd het sap apart.
- Scheur de bladeren van de krop sla en was grondig. Droog goed. Maak een dressing van 10 dl yoghurt, 1 tl mosterd, 1 el citroensap, 2 el olijfolie en wat peper en zout. (of elke andere dressing die jij lekker vindt of eet hem puur.)
- Breng 250 ml. water aan de kook voor de bouillon. Voeg het bouillinblokje toe en meng er 100 ml slagroom door, breng weer voorzichtig aan de kook en laat het zachtjes pruttelen tot je een mooie ingedikte saus hebt.
- Kook de pasta in een grote pan volgens de gebruiksaanwijzing gaar. Besprenkel de pasta met een beetje olijfolie voordat je de saus erdoorheen schept.
- Snijd ondertussen de gerookte regenboogfilet in reepjes en voeg deze samen met de kruiden (bouquet garni), het citroensap, peper en zout aan de saus toe en haal de saus dan onmiddellijk van het vuur.
- Serveer de salade ernaast.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Puree van knolselderij met paddenstoelen Met verschillende soorten paddenstoelen Bekijk gerecht -
Vlees
Spaghetti met radicchio, blauwe kaas en spekjes Herfstige smaakvolle pasta Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Vegan nasi In veel huishoudens favoriet! Bekijk gerecht -
Vis
Gerookte zalmforel met broccolipuree en zoete aardappel frites Broccoli anders Bekijk gerecht -
Vis
Hutspot met gerookte forelfilet Een Hollandse klassieker met een verrassende twist Bekijk gerecht -
Vlees
Kip met abrikozen en rijst Marrokaanse kipstoof Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Frisse andijvie aardappel salade Ook lekker met gerookte forel! Bekijk gerecht -
Vlees
Runderkebab met couscous en yoghurtdip Zelf kebab maken is heel eenvoudig Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Romige mais uit de oven met zoete aardappel puree Mexicaans tintje in de keuken Bekijk gerecht