Pasta met gerookte Gelderse regenboogforel & kraakverse sla
De regenboogforel van 't Smallert wordt met Veluws hout in rooktonnen (met wollen dekens erover!) traditioneel gerookt. De forel is in Veluws kwelwater 100% natuurlijk gekweekt en mag dus met recht Gelderse regenboogforel worden genoemd! Dit keer combineer ik deze heerlijke vis met pasta gebaseerd op een recept uit het kookboek 'Boer & Kok'. De winterpostelein komt van De Horsterhof.
Gerookte regenboogforel van 't Smallert, kruiden van Kweekland, overige ingrediënten ingekocht bij biologische groothandel De Nieuwe Band en de Horsterhof via regionale groothandel Distreko.
1 st | Bouquet garni | |
400 g | Zalmforel, Veluwse, koudgerookt | |
100 st | Slagroom 125ml | |
1 st | Citroen | |
1 st | Bouillonblokje | |
300 st | Pasta | |
1 st | Botersla | |
Mosterd | ||
st | Yoghurt 200ml | |
Olijfolie | ||
Zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Pers de citroen uit en houd het sap apart.
- Scheur de bladeren van de krop sla en was grondig. Droog goed. Maak een dressing van 10 dl yoghurt, 1 tl mosterd, 1 el citroensap, 2 el olijfolie en wat peper en zout. (of elke andere dressing die jij lekker vindt of eet hem puur.)
- Breng 250 ml. water aan de kook voor de bouillon. Voeg het bouillinblokje toe en meng er 100 ml slagroom door, breng weer voorzichtig aan de kook en laat het zachtjes pruttelen tot je een mooie ingedikte saus hebt.
- Kook de pasta in een grote pan volgens de gebruiksaanwijzing gaar. Besprenkel de pasta met een beetje olijfolie voordat je de saus erdoorheen schept.
- Snijd ondertussen de gerookte regenboogfilet in reepjes en voeg deze samen met de kruiden (bouquet garni), het citroensap, peper en zout aan de saus toe en haal de saus dan onmiddellijk van het vuur.
- Serveer de salade ernaast.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vlees
Biefstukspies met Roast Potatoes en gegrilde asperges Koningsmaal Bekijk gerecht -
Vlees
Andijviestampotje met hamburgers Lekker Hollands! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Flammkuche met raapstelen van de Stadsboerin Lekker Vega! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Raapstelenstamp met gedroogde tomaten en kastanjechampignons Vega-twist! Bekijk gerecht -
Vlees
Hamburger, salade en opgebakken aardappeltjes Ouderwets 'aardappel, groente, vlees' (AGV) Bekijk gerecht -
Vlees
Pasta pesto met lente-ui, verse spinazie, gedroogde tomaatjes en spekjes Bekijk gerecht -
Vis
Gebakken zalmforel-filet met bloemkool en krieltjes Vis op z'n best Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Gewokte rijst met paksoi, cashews en verse shii-take Vers uit de kas! Bekijk gerecht -
Vlees
Aardappeltjes met geroosterde wintergroenten en bistro-worstjes Comfort-food Bekijk gerecht