Pasta met gerookte Gelderse regenboogforel & kraakverse sla

 
Niveau: Normaal • Bereidingstijd: 20 minuten • Categorie: Pasta

De regenboogforel van 't Smallert wordt met Veluws hout in rooktonnen (met wollen dekens erover!) traditioneel gerookt. De forel is in Veluws kwelwater 100% natuurlijk gekweekt en mag dus met recht Gelderse regenboogforel worden genoemd! Dit keer combineer ik deze heerlijke vis met pasta gebaseerd op een recept uit het kookboek 'Boer & Kok'. De winterpostelein komt van De Horsterhof.

 

Gerookte regenboogforel van 't Smallert, kruiden van Kweekland, overige ingrediënten ingekocht bij biologische groothandel De Nieuwe Band en de Horsterhof via regionale groothandel Distreko.

Ingredienten
  1 st Bouquet garni
  400 g Zalmforel, Veluwse, koudgerookt
  100 st Slagroom 125ml
  1 st Citroen
  1 st Bouillonblokje
  300 st Pasta
  1 st Botersla
  Mosterd
  st Yoghurt 500ml
  Olijfolie
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Pers de citroen uit en houd het sap apart.
  • Scheur de bladeren van de krop sla en was grondig. Droog goed. Maak een dressing van 10 dl yoghurt, 1 tl mosterd, 1 el citroensap, 2 el olijfolie en wat peper en zout. (of elke andere dressing die jij lekker vindt of eet hem puur.)
  • Breng 250 ml. water aan de kook voor de bouillon. Voeg het bouillinblokje toe en meng er 100 ml slagroom door, breng weer voorzichtig aan de kook en laat het zachtjes pruttelen tot je een mooie ingedikte saus hebt. 
  • Kook de pasta in een grote pan volgens de gebruiksaanwijzing gaar. Besprenkel de pasta met een beetje olijfolie voordat je de saus erdoorheen schept.
  • Snijd ondertussen de gerookte regenboogfilet in reepjes en voeg deze samen met de kruiden (bouquet garni), het citroensap, peper en zout aan de saus toe en haal de saus dan onmiddellijk van het vuur.
  • Serveer de salade ernaast.

Eet smakelijk!