Thaise knolselderijsoep met appel
Recept uit het huisblad van de Ekoplaza. Alhoewel het van origine Thais is komen er mooie lokale seizoensproducten in voor als pastinaak en knolselderij; heerlijke winterse smaken met een oosterse twist voor een troostende kom soep.
Knolselderij en pastinaak en appels via biologische boerderij de Horsterhof, gember, currypasta, koriander, limoen en kokosmek zijn bio en ingekocht bij de Odin. Het verse desembrood is uit de desembakkerij van Tom van Otterloo uit de Steenstraat.
800 g | Knolselderij | |
400 g | Pastinaak | |
1 st | Currypasta | |
400 ml | Kokosmelk | |
2 st | Appels | |
1 st | Gemberwortel duim | |
4 st | Knoflookteen | |
1 st | Noten-Vijgenbrood | |
Olijfolie | ||
st | Peper en zout |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Snipper de ui, knoflook en gember nadat je ze ontdaan hebt van hun velletje.
- Snijd de schil grof van de knolselderij en snijd de binnekant in blokjes van ± 1cm.
- Schil de pastinaak, snijd overlangs in 4-en en vervolgens in plakjes.
- Schil de appel en snijd in stukjes; bedruip met het vocht van een halve limoen.
- Fruit de ui, knoflook en gember in de olie en voeg vervolgens de gesneden knolselderij, pastinaak en appel toe. Bak een minuut of 5; roer geregeld. Schep er de currypasta bij, roer door en giet de kokosmelk en het water erbij. Laat de groenten in ca. 15 minuten gaar koken.
- Haal van het vuur en blend tot een gladde soep. Voeg naar wens eventueel extra water toe voor een dunnere soep.
- Serveer met een kneep limoensap en bestrooi met koriander, serveer het brood ernaast.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vlees
Venezolaanse Arepas met kip Venezolaanse Arepas met kip Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Puree van knolselderij met paddenstoelen Met verschillende soorten paddenstoelen Bekijk gerecht -
Vlees
Spaghetti met radicchio, blauwe kaas en spekjes Herfstige smaakvolle pasta Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Vegan nasi In veel huishoudens favoriet! Bekijk gerecht -
Vis
Gerookte zalmforel met broccolipuree en zoete aardappel frites Broccoli anders Bekijk gerecht -
Vis
Hutspot met gerookte forelfilet Een Hollandse klassieker met een verrassende twist Bekijk gerecht -
Vlees
Kip met abrikozen en rijst Marrokaanse kipstoof Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Frisse andijvie aardappel salade Ook lekker met gerookte forel! Bekijk gerecht -
Vlees
Runderkebab met couscous en yoghurtdip Zelf kebab maken is heel eenvoudig Bekijk gerecht