Thaise knolselderijsoep met appel
Recept uit het huisblad van de Ekoplaza. Alhoewel het van origine Thais is komen er mooie lokale seizoensproducten in voor als pastinaak en knolselderij; heerlijke winterse smaken met een oosterse twist voor een troostende kom soep.
Knolselderij en pastinaak en appels via biologische boerderij de Horsterhof, gember, currypasta, koriander, limoen en kokosmek zijn bio en ingekocht bij de Odin. Het brood wordt gebakken door bakker Hilvers uit Arnhem en omstreken.
800 g | Knolselderij | |
400 g | Pastinaak | |
1 st | Currypasta | |
400 ml | Kokosmelk | |
2 st | Appels | |
1 st | Gemberwortel duim | |
4 st | Knoflookteen | |
1 st | Brood | |
Olijfolie | ||
st | Peper en zout |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Snipper de ui, knoflook en gember nadat je ze ontdaan hebt van hun velletje.
- Snijd de schil grof van de knolselderij en snijd de binnekant in blokjes van ± 1cm.
- Schil de pastinaak, snijd overlangs in 4-en en vervolgens in plakjes.
- Schil de appel en snijd in stukjes; bedruip met het vocht van een halve limoen.
- Fruit de ui, knoflook en gember in de olie en voeg vervolgens de gesneden knolselderij, pastinaak en appel toe. Bak een minuut of 5; roer geregeld. Schep er de currypasta bij, roer door en giet de kokosmelk en het water erbij. Laat de groenten in ca. 15 minuten gaar koken.
- Haal van het vuur en blend tot een gladde soep. Voeg naar wens eventueel extra water toe voor een dunnere soep.
- Serveer met een kneep limoensap en bestrooi met koriander, serveer het brood ernaast.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
VegetarischAndijviestamp met paprika, tomaat en kaas Frisse vega stamp Bekijk gerecht
-
VeganZoete aardappelsoep Romige voedzame soep Bekijk gerecht
-
VleesSperziebonen met pikante tomatengehaktsaus en rijst Kruidig, snel en gezond weekgerecht Bekijk gerecht
-
VeganBladmosterd en geroosterde kikkererwten met zoete aardappel stamp Low carb! Bekijk gerecht
-
VleesPaksoi stamppot met gehaktballetjes Hollandse stamp met Oosterse twist Bekijk gerecht
-
VisAspergesoep met zalmforel Romige soep van het witte goud Bekijk gerecht
-
VeganGevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht
-
VegetarischAsperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht
-
VegetarischMoederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht