Thaise knolselderijsoep met appel

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 30 minuten • Categorie: Soep

Recept uit het huisblad van de Ekoplaza. Alhoewel het van origine Thais is komen er mooie lokale seizoensproducten in voor als pastinaak en knolselderij; heerlijke winterse smaken voor een troostende kom soep.

 

Knolselderij en pastinaak van biologische boerderij de Horsterhof, gember, currypasta, koriander, limoen en kokosmek zijn bio en ingekocht bij de Odin, de appels zijn van 't Gelders Eiland uit Lobith.

Ingredienten
  2 st Knolselderij
  400 g Pastinaak
  1 st Currypasta
  400 ml Kokosmelk
  2 st Appels
  1 st Gemberwortel
  4 st Knoflookteen
  st Noten-Vijgenbrood
  Olijfolie
  st Peper en zout
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Snipper de ui, knoflook en gember nadat je ze ontdaan hebt van hun velletje.
  • Snijd de schil grof van de knolselderij en snijd de binnekant in blokjes van ± 1cm. 
  • Schil de pastinaak, snijd overlangs in 4-en en vervolgens in plakjes.
  • Schil de appel en snijd in stukjes; bedruip met het vocht van een halve limoen.
  • Fruit de ui, knoflook en gember in de olie en voeg vervolgens de gesneden knolselderij, pastinaak en appel toe. Bak een minuut of 5; roer geregeld. Schep er de currypasta bij, roer door en giet de kokosmelk en het water erbij. Laat de groenten in ca. 15 minuten gaar koken. 
  • Haal van het vuur en blend tot een gladde soep. Voeg naar wens eventueel extra water toe voor een dunnere soep. 
  • Serveer met een kneep limoensap en bestrooi met koriander, serveer het brood ernaast.

 

Eet smakelijk!