Tijmballetjes met rode kool en aardappelpuree
Rode kool past goed bij dit seizoen. De crux zit 'm in het gebruik van de juiste kruiden. Die leveren we natuurlijk van Kweekland, dus de laurier en tijm in dit gerecht komen van eigen tuin. Het appeltje dat je toevoegt aan de kool komt van 't Gelders eiland uit Lobith. Zo wordt dit gerecht van grootmoeder een echt regionaal eetfestijn.
Rode kool van De Horsterhof uit Duiven, de biologisch dynamische boerderij van boer Matthias en boerin Eline. Aardappel (Agria) en appel van 't Gelders Eiland uit Lobith. Appel en laurier van Kweekland aan de Dalweg in Arnhem en het gehakt van Pepijn Putman uit de Steenstraat in Arnhem.
1000 g | Aardappelen | |
1 st | Rode kool | |
300 g | Rundergehakt | |
2 st | Appels | |
4 st | Takje(s) Tijm | |
1 st | Ui | |
4 | Laurier | |
100 ml | Melk | |
1 st | Eieren | |
1 st | Beschuit |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in water met zout in 20 min. gaar.
- Snijd de kool en was 'm goed. Verwarm de rode kool 20 minuten samen met de laurier en een hele ui (Prik eventueel voor de smaak wat kruidnagels in de ui) in een pan met een bodempje water en snufje zout en een eetlepel (basterd)suiker. Voeg de laatste 5 minuten een in stukjes gesneden appeltje toe.
- Doe ondertussen het gehakt, ei, het beschuitje (of paneermeel) en de tijm in een kom en voeg peper en zout naar smaak toe. Kneed door en draai er met vochtige handen 12 balletjes van. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak ze in 10 min. goudbruin en gaar.
- Verwarm de melk in een steelpan. Giet de aardappelen af en stamp ze met de hete melk en rest van de boter met de pureestamper tot puree. Breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel de gehaktballetjes, puree en rodekool over de borden.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vis
Pasta met vers gerookte forel en romige prei-saus Lekker regionaal & lekker makkelijk Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Gekleurde bietjes met rijst, feta en pecanoten Superfood Bekijk gerecht -
Vlees
Hollandse bietenstamp met heerlijke rookworst Nu het nog kan! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Quiche met pompoen en palmkool Zonder deegbodem! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Penne met romige paddestoelensaus Mega Vega! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Italiaanse maaltijdsoep - ribolitta Hartverwarmende wintersoep! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Vega-curry met knapperige bloemkool Puurlandtopper: kids vega 'favo'! Bekijk gerecht -
Vlees
Grove stamppot van bataat met reepjes kool, pastinaak en rookworst Ook zo vegetarisch te maken Bekijk gerecht -
Vis
Conchiglie met ansjovis, broccoli en hazelnoten Schelpjespasta! Bekijk gerecht