Topinamboer met prei, hazelnoot en ambachtelijk brood
Topinamboer oftewel aardpeer is een zonnebloemachtige die weelderig gevormde knolletjes geeft. Het is een woekerende plant die, eenmaal aangepland, bijna niet meer uit je tuin te krijgen is. Maar echt erg is dat niet want hij smaakt heerlijk en is heel makkelijk te bewaren; je graaft gewoon op wat je nodig hebt en laat de rest zitten tot een volgende maaltijd. De smaak is notig en doet denken aan artisjok. Ik graaf hem voor je op in de tuin van Kweekland aan de Dalweg in Arnhem.
! Alle recepten zijn gebaseerd op 4 personen. De hoeveelheden in je tas zijn aangepast aan het aantal personen waarvoor je besteld hebt. Houd hier ook voor het koken rekening mee.
De aardperen zijn van Kweekland. De prei en puntparika van De Horsterhof, hazelnoten ingekocht via De Nieuwe Band, heerlijk notenbrood van Tom van Otterloo.
600 g | Aardperen | |
4 st | Prei | |
2 st | Rode puntpaprika | |
100 g | Hazelnoten | |
2 st | Komkommer | |
1 st | Noten-olijvenbrood | |
Olijfolie | ||
Zout, peper |
- Schrob de aardperen schoon en snij ze in plakjes. Snij de gewassen prei in ringen. Snijd de puntparika in ringen (verwijder de zaden) en vervolgens in stukken.
- Hak de hazelnoten in een keukenmachine of stamp in een vijzel of theedoek.
- Verwarm de olijfolie in een wokpan. Stoof de aardpeer, paprika en prei gaar in de olie. Voeg de gehakte hazelnoten toe. Breng op smaak met zout en peper.
- Snijd de komkommer in plakjes en serveer ernaast, net als het noten-olijvenbrood dat je eventueel even opwarmt in de oven.
-
Vegetarisch
Pasta radijsjes pesto Met pesto van radijsgroen! Bekijk gerecht -
Vlees
Traybake met venkel en bbq worst Voorjaarsgerecht ui de oven Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Bonen burrito met tomaat en gemarineerde rode ui Vegan Mexicaanse wraps Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Bloemkoolsteak met zoete puree Vegan steak! Bekijk gerecht -
Vlees
Spitskool op zijn Italiaans met pasta Spitskool door de pasta! Bekijk gerecht -
Vis
Salade van witte asperges met zalm en aardappelen Lentesalade! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Gevulde paprika's met olijf, couscous en gedroogde tomaten Top-ingredienten! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Vega-stamp met raapstelen, walnoten, gedroogde tomaten en oesterzwammen Vega-twist! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Moederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht