Topinamboer met prei, hazelnoot en ambachtelijk brood

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 25 minuten • Categorie: Salade

Topinamboer oftewel aardpeer is een zonnebloemachtige die weelderig gevormde knolletjes geeft. Het is een woekerende plant die, eenmaal aangepland, bijna niet meer uit je tuin te krijgen is. Maar echt erg is dat niet want hij smaakt heerlijk en is heel makkelijk te bewaren; je graaft gewoon op wat je nodig hebt en laat de rest zitten tot een volgende maaltijd. De smaak is notig en doet denken aan artisjok. Ik graaf hem voor je op in de tuin van Kweekland aan de Dalweg in Arnhem.

 

! Alle recepten zijn gebaseerd op 4 personen. De hoeveelheden in je tas zijn aangepast aan het aantal personen waarvoor je besteld hebt. Houd hier ook voor het koken rekening mee.

De aardperen zijn van Kweekland. De prei en puntparika van De Horsterhof, hazelnoten ingekocht via De Nieuwe Band, heerlijk notenbrood van Tom van Otterloo.

Ingredienten
  600 g Aardperen
  4 st Prei
  2 st Rode puntpaprika
  100 g Hazelnoten
  2 st Komkommer
  1 st Noten-olijvenbrood
  Olijfolie
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Schrob de aardperen schoon en snij ze in plakjes. Snij de gewassen prei in ringen. Snijd de puntparika in ringen (verwijder de zaden) en vervolgens in stukken.
  • Hak de hazelnoten in een keukenmachine of stamp in een vijzel of theedoek.
  • Verwarm de olijfolie in een wokpan. Stoof de aardpeer, paprika en prei gaar in de olie. Voeg de gehakte hazelnoten toe. Breng op smaak met zout en peper.
  • Snijd de komkommer in plakjes en serveer ernaast, net als het noten-olijvenbrood dat je eventueel even opwarmt in de oven.