Tortellini met saus van gehakt & gepofte tomaten

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 30 minuten • Categorie: Pasta

Geïnspireerd door de Itialiaanse keuken presenteer ik dit eenvoudige recept. Het heeft veel smaak omdat de tomaten dit keer gepoft worden. Dat lijkt veel werk maar is het juìst niet. Daardoor staat deze smaakvolle tortellini in een mum van tijd op tafel. Buon Appetito!

 

Biologische tomaten en ui van De Horsterhof uit Duiven. Bascilicum komt van stadstuin (en pluktuin!) Kweekland in Arnhem en het gehakt ook uit Arnhem van Pepijn Putman. De tortellini is biologisch via de Estafette en komt uit Italië. 

 

Ingredienten
  1 st Eikenblad sla
  4 takjes Basilicum
  300 g Tortellini
  400 g Gehakt half om half
  2 st Ui
  12 st Tomaten
  Olijfolie
  st Peper en zout
  g Paprikapoeder
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 180 ºC. Vet de ovenschaal in. Doe de tomaten in de ovenschaal en besprenkel met 2 el olie.
  • Pof de tomaten in hun geheel ongeveer 15 minuten in het midden van de oven. 
  • Snipper ondertussen de uien. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en fruit de ui met een theelepel paprikapoeder per persoon gedurende 5 minuten.
  • Doe dit samen met de tomaten in een hoge kom. Pureer met de staafmixer tot saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • Bak het gehakt rul met zout en peper in dezelfde hapjespan.
  • Kook de tortellini volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met zout.
  • Doe de tomatensaus bij het gehakt in de hapjespan. Warm goed door.
  • Giet de tortellini af en meng door de saus. Verdeel over diepe borden. Scheur de blaadjes basilicum in stukken en strooi over het gerecht.
  • Serveer met de sla ernaast.