Tortellini met saus van gehakt & heerlijke gepofte tomaten
Geïnspireerd door de Itialiaanse keuken presenteer ik dit eenvoudige recept. Het heeft veel smaak omdat de tomaten dit keer gepoft worden. Dat lijkt veel werk maar is het juìst niet. Daardoor staat deze smaakvolle tortellini in een mum van tijd op tafel. Buon Appetito!
Biologische tomaten en ui van De Horsterhof uit Duiven. Bascilicum komt van stadstuin (en pluktuin!) Kweekland in Arnhem en het gehakt ook uit Arnhem van Pepijn Putman. De tortellini is biologisch via de Estafette en komt uit Italië.
1 st | Eikenblad sla | |
4 takjes | Basilicum | |
300 g | Tortellini | |
400 g | Gehakt half om half | |
2 st | Ui | |
12 st | Tomaten | |
Olijfolie | ||
st | Peper en zout | |
g | Paprikapoeder |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 ºC. Vet de ovenschaal in. Doe de tomaten in de ovenschaal en besprenkel met 2 el olie.
- Pof de tomaten in hun geheel ongeveer 15 minuten in het midden van de oven.
- Snipper ondertussen de uien. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en fruit de ui met een theelepel paprikapoeder per persoon gedurende 5 minuten.
- Doe dit samen met de tomaten in een hoge kom. Pureer met de staafmixer tot saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Bak het gehakt rul met zout en peper in dezelfde hapjespan.
- Kook de tortellini volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met zout.
- Doe de tomatensaus bij het gehakt in de hapjespan. Warm goed door.
- Giet de tortellini af en meng door de saus. Verdeel over diepe borden. Scheur de blaadjes basilicum in stukken en strooi over het gerecht.
- Serveer met de sla ernaast.
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Puree van knolselderij met paddenstoelen Met verschillende soorten paddenstoelen Bekijk gerecht -
Vlees
Spaghetti met radicchio, blauwe kaas en spekjes Herfstige smaakvolle pasta Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Vegan nasi In veel huishoudens favoriet! Bekijk gerecht -
Vis
Gerookte zalmforel met broccolipuree en zoete aardappel frites Broccoli anders Bekijk gerecht -
Vis
Hutspot met gerookte forelfilet Een Hollandse klassieker met een verrassende twist Bekijk gerecht -
Vlees
Kip met abrikozen en rijst Marrokaanse kipstoof Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Frisse andijvie aardappel salade Ook lekker met gerookte forel! Bekijk gerecht -
Vlees
Runderkebab met couscous en yoghurtdip Zelf kebab maken is heel eenvoudig Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Romige mais uit de oven met zoete aardappel puree Mexicaans tintje in de keuken Bekijk gerecht