Pasta met Toscaanse palmkool en opgebakken spekjes
De italianen zijn er dol op: palmkool. Waar wij kool zien als een echte wintergroente weten ze in Italië wel beter. Palmkool is familie van de boerenkool en wordt gezien als 'superfood' en 'vergeten groente'. Nu ja, volgens mij is het gewoon gezond (o.a. bomvol vitamine C !) en lekker. Er is volop palmkool dus we grijpen onze kans en maken van deze 'wintergroente' een Toscaans gerecht.
De palmkool, ui en knoflook komen van De Horsterhof uit Duiven en de spekjes van Dykhoeve Herwen. Pavé broodjes van Tom van Otterloo en de spaghetti ingekocht via De Nieuwe Band.
600 g | Palmkool | |
1 st | Pasta | |
300 g | Spekjes | |
2 st | Knoflookteen | |
2 st | Bouillonblokje | |
2 g | Aardappel, speciaal | |
4 st | Pavé broodje | |
Boter | ||
Olijfolie | ||
Zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Was de palmkool en snijdt in stukken van 3 - 5 centimeter. Snipper de ui en de knoflook.
- Maak de bouillon met 500 ml. kokend water en het bouillonblokje per 2 personen.
- Bereid de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Bak spek, fijngesneden ui en knoflook in een klein beetje olie en voeg halverwege een klont boter toe.
- Doe ook een klont boter in een andere pan en doe de stukken palmkool erbij. Bak al omscheppend gedurende 3 minuten. Voeg wat groentebouillon toe en blancheer de kool zeker een kwartier. Proef of je hem al zacht genoeg vindt, blancheer anders nog even verder evt. onder toevoeging van wat extra bouillon. Voeg - als het vocht bijna weg en de kool zacht is - als laatste het uitgebakken spek met ui en knoflook toe, roer en verwarm goed door en breng op smaak met wat zout en peper.
- Serveer de kool met de pasta en een stuk chiabatta ernaast. Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Puree van knolselderij met paddenstoelen Met verschillende soorten paddenstoelen Bekijk gerecht -
Vlees
Spaghetti met radicchio, blauwe kaas en spekjes Herfstige smaakvolle pasta Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Vegan nasi In veel huishoudens favoriet! Bekijk gerecht -
Vis
Gerookte zalmforel met broccolipuree en zoete aardappel frites Broccoli anders Bekijk gerecht -
Vis
Hutspot met gerookte forelfilet Een Hollandse klassieker met een verrassende twist Bekijk gerecht -
Vlees
Kip met abrikozen en rijst Marrokaanse kipstoof Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Frisse andijvie aardappel salade Ook lekker met gerookte forel! Bekijk gerecht -
Vlees
Runderkebab met couscous en yoghurtdip Zelf kebab maken is heel eenvoudig Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Romige mais uit de oven met zoete aardappel puree Mexicaans tintje in de keuken Bekijk gerecht