Pasta met palmkool en opgebakken spekjes op Toscaanse wijze
De italianen zijn er dol op: palmkool. Waar wij kool zien als een echte wintergroente weten ze in Italië wel beter. Palmkool is familie van de boerenkool en wordt gezien als 'superfood' en 'vergeten groente'. Nu ja, volgens mij is het gewoon gezond (o.a. bomvol vitamine C !) en lekker. Er is volop palmkool dus we grijpen onze kans en maken van deze 'wintergroente' een Toscaans gerecht.
De palmkool, ui en knoflook komen van De Horsterhof uit Duiven en de spekjes van Pepijn Putman uit de Steenstraat in Arnhem. Ciabatta van Tom van Otterloo en de spaghetti ingekocht via De Nieuwe Band.
600 g | Palmkool | |
300 st | Pasta | |
300 g | Spekjes | |
2 st | Knoflookteen | |
2 st | Bouillonblokje | |
2 st | Ui, gesnipperd | |
2 st | Ciabatta | |
Boter | ||
Olijfolie | ||
Zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Was de palmkool en snijdt in stukken van 3 - 5 centimeter. Snipper de ui en de knoflook.
- Maak de bouillon met 500 ml. kokend water en het bouillonblokje per 2 personen.
- Bereid de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Bak spek, fijngesneden ui en knoflook in een klein beetje olie en voeg halverwege een klont boter toe.
- Doe ook een klont boter in een andere pan en doe de stukken palmkool erbij. Bak al omscheppend gedurende 3 minuten. Voeg wat groentebouillon toe en blancheer de kool zeker een kwartier. Proef of je hem al zacht genoeg vindt, blancheer anders nog even verder evt. onder toevoeging van wat extra bouillon. Voeg - als het vocht bijna weg en de kool zacht is - als laatste het uitgebakken spek met ui en knoflook toe, roer en verwarm goed door en breng op smaak met wat zout en peper.
- Serveer de kool met de pasta en een stuk chiabatta ernaast. Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vlees
Farmer's Bacon&Cheeseburger, roast potatoes & Jonkheer Bier Brute Lokale Burgers & Bier Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Traditionele Shakshuka Verwarmend vega! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Boekweitplaat met frisse groente Lekker makkelijk en zomers! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Zomerse maaltijdsalade van parelgerst Zomers en gezond! Bekijk gerecht -
Vlees
Biefstukspies met Roast Potatoes en gegrilde asperges Koningsmaal Bekijk gerecht -
Vlees
Andijviestampotje met hamburgers Lekker Hollands! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Flammkuche met raapstelen van de Stadsboerin Lekker Vega! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Raapstelenstamp met gedroogde tomaten en kastanjechampignons Vega-twist! Bekijk gerecht -
Vlees
Hamburger, salade en opgebakken aardappeltjes Ouderwets 'aardappel, groente, vlees' (AGV) Bekijk gerecht