Geroosterde Groenten Traybake met Feta en Kruiden

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 55 minuten • Categorie: Aardappelen

Dit vegetarische traybake gerecht is een kleurrijk en voedzaam gerecht boordevol smaak. Het is eenvoudig te bereiden en perfect voor een doordeweekse avondmaaltijd. Geniet ervan!

 

Alle groenten van- of via boerderij de Horsterhof in Duiven. De fetablokjes halen bij buffelboerderij Arns uit Zevenaar. Kikkererwten biologisch ingekocht.

Ingredienten
  600 g Zoete aardappelen
  400 g Winterpeen
  2 st Rode ui
  1 st Courgette
  1 st Kikkererwten (blik)
  2 st Knoflookteen
  1 st Fetablokjes in kruidenolie
  4 takjes Peterselie
  Komijn
  st Paprikapoeder
  st Peper en zout
  Olijfolie
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze

Voorbereiding:

Verwarm de oven voor op 200°C.

Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Bereid de groenten en kikkererwten:

Snijd de zoete aardappel en paprika in blokjes, de wortel en de courgette in plakjes en de ui in parten. Hak de knoflook en de peterselie fijn en spoel de kikkererwten af. 

Meng de zoete aardappel, wortels, rode ui, rode paprika, courgette en kikkererwten in een grote kom.

Voeg de olijfolie, fijngehakte knoflook, paprikapoeder, komijn, zout en peper toe. Meng alles goed, zodat de groenten en kikkererwten gelijkmatig bedekt zijn met de kruidenolie.

Traybake:

Verspreid de groenten en kikkererwten gelijkmatig over de bakplaat.

Bak in de voorverwarmde oven gedurende 30-35 minuten, of tot de groenten gaar en licht gebruind zijn.

Serveer:

Haal de traybake uit de oven en verkruimel de feta over de geroosterde groenten en kikkererwten.

Garneer met verse kruiden, zoals peterselie of koriander.

Serveer eventueel met partjes citroen aan de zijkant voor een extra frisse smaak.