Verse tuinbonen met spek en nieuwe aardappelen

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 40 minuten • Categorie: Aardappelen

Het is tuinbonen seizoen! Hollandser kan bijna niet met spek en nieuwe aardappeltjes. Het doppen is even werk maar heus, glaasje wijn erbij en een lekker muziekje op de achtergrond en voor je het weet staan ze op tafel!

 

Tuinbonen, aardappelen en prei van de koude grond van de Horsterhof, spek van Putman. Het bonenkruid komt van Kweekland.

Ingredienten
  1600 g Tuinbonen
  1000 g Nieuwe aardappelen
  2 st Prei
  200 g Spekjes, gerookt
  Bonenkruid
  ml Melk
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Zet water op voor de nieuwe aardappelen. Was ze goed en kook niet al te lang (± 15 min.) tot ze beetgaar zijn.
  • Breek de schil van de tuinbonen en wip met de duim de bonen eruit. Doe de bonen direct in water met een scheutje melk om de kleur mooi blank te houden.
  • Breng ruim water met een scheutje melk, wat zout en het bonekruid aan de kook. Kook hierin de tuinbonen in 15-20 minuten gaar.
  • Maak de prei schoon. Snij de prei in dunne ringen en was ze goed.
  • Bak het spek langzaam bruin en knapperig. Doe de preiringen bij het spek en bak ze even mee. Giet de tuinbonen af en schep het spek-preimengsel erdoor.
  • Serveer met de nieuwe aardappelen.