Zoete pasta met drie soorten ui

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 25 minuten • Categorie: Pasta

Tja, die ui. Je zou er bijna van gaan huilen...altijd heeft ie maar een bijrol en nooit mag ie eens stralen.... maar hier is dan toch een recept met uien in de hoofdrol. In deze pasta combineer ik rode, witte en bosui tot een smaakvol recept. En echt, ook kinderen smullen van deze zoete pasta. Aanrader!

 

Uien, uien en uien van De Horsterhof. Spaghetti en tomaten in blik ingekocht via biologische groothandel De Nieuwe Band. Komkommer en kruiden ook via de Horsterhof in Duiven.

Ingredienten
  1 st Spaghetti
  2 st Tomatenblokjes, blik
  4 st Rode ui
  4 st Ui
  8 st Lente-uitje
  4 st Knoflookteen
  2 st Bouquet garni
  2 st Komkommer
  Olijfolie
  Balsamico azijn
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Schil en snipper de grote rode- en witte uien.
  • Zet een grote pan (waar straks de pasta bij in kan en waar een deksel op kan) op het vuur met een flinke scheut olijfolie en fruit de uien het zacht en langzaam. Hoe langzamer je ze fruit, hoe zoeter ze worden.
  • Snijd ondertussen de lente-ui en de lente-knof in kleine ringetjes (snijd van de wortel tot de steel helemaal groen wordt en gebruik de steel niet). Rits de blaadjes van de kruidentakjes en snipper ze fijn. 
  • Voeg 1 eetlepel balsamico-azijn p/p, samen met de gesnipperde kruiden toe aan de pan, zet het vuur hoog en bak al roerend even mee.
  • Draai het vuur terug naar half en voeg de tomaten uit blik en de ui- en knoflook toe. Roer goed, sluit de pan met een deksel, zet het vuur zacht en laat 10 minuten pruttelen.
  • Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Proef de uiensaus en breng op smaak met zout en peper. Giet de pasta af en meng er door. Een lekkere scheut goede olijfolie en de komkommer ernaast maakt het af.

Eet smakelijk!