Vaderdag ontbijt
Voor de vaders dit keer een ludiek ontbijt, zoet, hartig en met pit! Wil je het liever iets traditioneler? dan laat je het marineren van de aardbeien gewoon achterwege en serveer je ze op de yoghurt met bijvoorbeeld wat honing.
Aardbeien en eieren via bio boerderij de Horsterhof uit Duiven, melk van zuivelboerderij Ijsselloord. Witte van Köning is de beroemde kaas van boerderij Köning uit Zevenaar. Yoghurt van Buffelboerderij Arns uit Zevenaar en pannekoeken mix van Molen de Hoop uit Zevenaar.
100 g | Walnoten | |
1 st | Pannenkoekenmix | |
1 st | Melk, fles | |
2 st | Witte van Koning | |
2 st | Aardbeien 250g | |
1 st | Buffelyoghurt | |
2 st | Eieren | |
4 takjes | Munt | |
st | Peper en zout | |
Honing | ||
Balsamico azijn |
Marineer de aarbeien met een eetlepel balsamico azijn en zwarte peper, dek af en laat een uur in de koelkast staan.
- Maak het beslag van 500g pannenkoekenmix met de eieren en de melk volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit een klontje boter in een hete pan en voeg een lepel beslag toe. Verspreid dit door te pan te bewegen totdat de hele bodem bedekt is met een laagje beslag.
- Draai de pannenkoek om zodra het beslag is ingedroogd, dit duurt c.a. 2 min.
- Bak de andere kant ook c.a. 2 min. Herhaal dit tot het beslag op is.
Verwarm oven voor op 180 °C.
- Snijd de kaas in dunne plakjes.
- Hak de walnoten fijn.
- Leg een pannenkoek op de bakplaat van de oven, besmeer met honing en bestrooi met wat walnoten. Leg hierop een andere pannenkoek. Leg daarop 4 plakjes kaas. Maak op deze manier een 'taart'. Schuif de bakplaat in oven en verwarm de pannenkoekentaart 10 min. Snijd de taart in punten.
Maak de gemarineerde aarbeien af met in reepjes gesneden munt, laat eventueel een paar blaadjes achter voor de garnering. Doe de yoghurt in een glas en schep hier de pikante aarbeien op. Serveer met de pannenkoekentaart!
-
VegetarischAndijviestamp met paprika, tomaat en kaas Frisse vega stamp Bekijk gerecht
-
VeganZoete aardappelsoep Romige voedzame soep Bekijk gerecht
-
VleesSperziebonen met pikante tomatengehaktsaus en rijst Kruidig, snel en gezond weekgerecht Bekijk gerecht
-
VeganBladmosterd en geroosterde kikkererwten met zoete aardappel stamp Low carb! Bekijk gerecht
-
VleesPaksoi stamppot met gehaktballetjes Hollandse stamp met Oosterse twist Bekijk gerecht
-
VisAspergesoep met zalmforel Romige soep van het witte goud Bekijk gerecht
-
VeganGevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht
-
VegetarischAsperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht
-
VegetarischMoederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht