Bomvolle groente-pasta
Een veelkleurige vegetarische pasta. Alle groenten komen van de biologisch-dynamische boerderij De Horsterhof waar het oogstseizoen in volle gang is. Geel (paprika), rood (tomaten), oranje (worteltjes) of groen (courgette): allemaal kleuren vers van het land!. Proef de zomer!
Pasta van biologische groothandel De Nieuwe Band. Alle groenten van De Horsterhof, kaas van het Zuivelhoekje op de Steenstraat die we al voor u raspen en verse peterselie van Kweekland. Alle kleuren en geuren uit dit Italiaanse gerecht komen dus gewoon uit Gelderland en omstreken.
8 takjes | Peterselie | |
200 g | Wortelen | |
2 st | Paprika rood | |
1 st | Prei | |
1 st | Penne pasta | |
8 st | Tomaten | |
2 st | Courgette | |
2 st | Knoflookteen | |
2 st | Kaas, geraspt, 100g | |
Olijfolie | ||
Zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Maak alle groenten schoon.
- Snijd de courgettes, worteltjes en paprika in blokjes, de prei in dunne ringen en de tomatenin vieren. Hak de knoflook fijn. Snij de peterselie fijn.
- Verhit de olijfolie in een wok en fruit de knoflook zachtjes aan.
- Schep de courgette, wortel, paprika, en prei erdoor en roerbak ca. 3 minuten.
- Voeg 1 dl. water toe en laat de groenten afgedekt op zacht vuur in ca. 6 minuten gaar worden.
- Kook de penne pasta ondertussen in een grote pan met ruim kokend water en wat zout in ca. 7 minuten beetgaar. Giet de penne af.
- Schep de penne pasta met de peterselie door de groenten.
- Warm het geheel nog even door en voeg zout en peper naar smaak toe.
- Serveer in diepe borden met de geraspte kaas.
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Romige vega pasta met buffel feta en een gekookt eitje Prachtige pasta met toffe tomatensaus Bekijk gerecht -
Vis
Schorseneren met gerookte zalmforel en bieslooksaus Winter asperges of keukenmeidenverdriet?! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Pasta met zelfgemaakte pesto en Witte van Köning Met zelfgemaakte pesto en een bijzondere kaas Bekijk gerecht -
Vlees
Broodje hotdog met zuurkool en groentefrites Een klassieker, maar wel lokaal Bekijk gerecht -
Vis
Couscous met zalmforel en veldsla Lekker en snel voor doordeweeks Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Boekweit risotto met krokante aardpeer en hazelnoten Risotto van boekweit met heerlijke aardperen van het seizoen! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Rijst met paprika, bonen en feta Heerlijke rijst ovenschotel van Jamie Oliver! Bekijk gerecht -
Vlees
Broodje hamburger met tzatziki, feta en zoete aardappelfrites Broodje hamburger met een Griekse twist Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Quinoa salade met appel en knolselderij Pittige salade naar het recept van Ottolenghi Bekijk gerecht