Veelkleurige vegetarische pasta

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 20 minuten • Categorie: Pasta

Een veelkleurige vegetarische pasta. Alle groenten komen van de biologisch-dynamische boerderij De Horsterhof waar het oogstseizoen nu echt begonnen is. Geel (paprika), rood (tomaten), oranje (worteltjes) of groen (courgette): allemaal kleuren vers van het land!. Proef de zomer!

 

Pasta van biologische groothandel De Nieuwe Band. Alle groenten van De Horsterhof, kaas van Aurora uit Ven-Zelderheide die we voor u raspen en verse peterselie van Kweekland. Alle kleuren en geuren uit dit Italiaanse gerecht komen dus gewoon uit Gelderland en omstreken.

Ingredienten
  Peterselie
  200 g Wortelen
  2 st Paprika rood
  1 st Prei
  300 g Penne pasta
  8 st Tomaten
  2 st Courgette
  2 st Knoflookteen
  200 g Kaas, geraspt
  Olijfolie
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Maak alle groenten schoon.
  • Snijd de courgettes, worteltjes en paprika in blokjes, de prei in dunne ringen en de tomatenin vieren. Hak de knoflook fijn. Snij de peterselie fijn.
  • Verhit de olijfolie in een wok en fruit de knoflook zachtjes aan.
  • Schep de courgette, wortel, paprika, en prei erdoor en roerbak ca. 3 minuten.
  • Voeg 1 dl. water toe en laat de groenten afgedekt op zacht vuur in ca. 6 minuten gaar worden. 
  • Kook de penne pasta ondertussen in een grote pan met ruim kokend water en wat zout in ca. 7 minuten beetgaar. Giet de penne af.
  • Schep de penne pasta met de peterselie door de groenten.
  • Warm het geheel nog even door en voeg zout en peper naar smaak toe. 
  • Serveer in diepe borden met de geraspte kaas.