Bomvolle groente-pasta
Een veelkleurige vegetarische pasta. Alle groenten komen van de biologisch-dynamische boerderij De Horsterhof waar het oogstseizoen in volle gang is. Geel (paprika), rood (tomaten), oranje (worteltjes) of groen (courgette): allemaal kleuren vers van het land!. Proef de zomer!
Pasta van biologische groothandel De Nieuwe Band. Alle groenten van De Horsterhof, kaas van het Zuivelhoekje op de Steenstraat die we al voor u raspen en verse peterselie van Kweekland. Alle kleuren en geuren uit dit Italiaanse gerecht komen dus gewoon uit Gelderland en omstreken.
8 takjes | Peterselie | |
200 g | Wortelen | |
2 st | Paprika rood | |
1 st | Prei | |
300 st | Penne pasta | |
8 st | Tomaten | |
2 st | Courgette | |
2 st | Knoflookteen | |
200 st | Kaas, geraspt, 100g | |
Olijfolie | ||
Zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Maak alle groenten schoon.
- Snijd de courgettes, worteltjes en paprika in blokjes, de prei in dunne ringen en de tomatenin vieren. Hak de knoflook fijn. Snij de peterselie fijn.
- Verhit de olijfolie in een wok en fruit de knoflook zachtjes aan.
- Schep de courgette, wortel, paprika, en prei erdoor en roerbak ca. 3 minuten.
- Voeg 1 dl. water toe en laat de groenten afgedekt op zacht vuur in ca. 6 minuten gaar worden.
- Kook de penne pasta ondertussen in een grote pan met ruim kokend water en wat zout in ca. 7 minuten beetgaar. Giet de penne af.
- Schep de penne pasta met de peterselie door de groenten.
- Warm het geheel nog even door en voeg zout en peper naar smaak toe.
- Serveer in diepe borden met de geraspte kaas.
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Boekweitplaat met frisse groente Lekker makkelijk en zomers! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Zomerse maaltijdsalade van parelgerst Zomers en gezond! Bekijk gerecht -
Vlees
Biefstukspies met Roast Potatoes en gegrilde asperges Koningsmaal Bekijk gerecht -
Vlees
Andijviestampotje met hamburgers Lekker Hollands! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Flammkuche met raapstelen van de Stadsboerin Lekker Vega! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Raapstelenstamp met gedroogde tomaten en kastanjechampignons Vega-twist! Bekijk gerecht -
Vlees
Hamburger, salade en opgebakken aardappeltjes Ouderwets 'aardappel, groente, vlees' (AGV) Bekijk gerecht -
Vlees
Pasta pesto met lente-ui, verse spinazie, gedroogde tomaatjes en spekjes Bekijk gerecht -
Vis
Gebakken zalmforel-filet met bloemkool en krieltjes Vis op z'n best Bekijk gerecht