Bomvolle groente-pasta
Een veelkleurige vegetarische pasta. Alle groenten komen van de biologisch-dynamische boerderij De Horsterhof waar het oogstseizoen in volle gang is. Geel (paprika), rood (tomaten), oranje (worteltjes) of groen (courgette): allemaal kleuren vers van het land!. Proef de zomer!
Pasta van biologische groothandel De Nieuwe Band. Alle groenten van De Horsterhof, kaas van het Zuivelhoekje op de Steenstraat die we al voor u raspen en verse peterselie van Kweekland. Alle kleuren en geuren uit dit Italiaanse gerecht komen dus gewoon uit Gelderland en omstreken.
8 takjes | Peterselie | |
200 g | Wortelen | |
2 st | Paprika rood | |
1 st | Prei | |
1 st | Penne pasta | |
8 st | Tomaten | |
2 st | Courgette | |
2 st | Knoflookteen | |
2 st | Kaas, geraspt, 100g | |
Olijfolie | ||
Zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Maak alle groenten schoon.
- Snijd de courgettes, worteltjes en paprika in blokjes, de prei in dunne ringen en de tomatenin vieren. Hak de knoflook fijn. Snij de peterselie fijn.
- Verhit de olijfolie in een wok en fruit de knoflook zachtjes aan.
- Schep de courgette, wortel, paprika, en prei erdoor en roerbak ca. 3 minuten.
- Voeg 1 dl. water toe en laat de groenten afgedekt op zacht vuur in ca. 6 minuten gaar worden.
- Kook de penne pasta ondertussen in een grote pan met ruim kokend water en wat zout in ca. 7 minuten beetgaar. Giet de penne af.
- Schep de penne pasta met de peterselie door de groenten.
- Warm het geheel nog even door en voeg zout en peper naar smaak toe.
- Serveer in diepe borden met de geraspte kaas.
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Andijviestamp met paprika, tomaat en kaas Frisse vega stamp Bekijk gerecht -
Vegan
Zoete aardappelsoep Romige voedzame soep Bekijk gerecht -
Vlees
Sperziebonen met pikante tomatengehaktsaus en rijst Kruidig, snel en gezond weekgerecht Bekijk gerecht -
Vegan
Bladmosterd en geroosterde kikkererwten met zoete aardappel stamp Low carb! Bekijk gerecht -
Vlees
Paksoi stamppot met gehaktballetjes Hollandse stamp met Oosterse twist Bekijk gerecht -
Vis
Aspergesoep met zalmforel Romige soep van het witte goud Bekijk gerecht -
Vegan
Gevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Asperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Moederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht