Vegetarische goulash met linzen
Goulash is van oorsprong een Hongaars stoofgerecht, deze variant is minstens zo lekker en ideaal voor een doordeweekse avond.
Alle groenten komen via boerderij de Horsterhof uit Duiven. De -tomatenblokjes en -puree worden (biologisch) ingekocht. Paprikapoeder van The Good Spice.
2 st | Paprikapoeder | |
1 | Komijn | |
1 | Laurier | |
1 st | Bouillonblokje | |
1 st | Tomatenpuree (blikje) | |
4 st | Knoflookteen | |
2 st | Tomatenblokjes, blik | |
400 g | Wortelen | |
4 st | Rode puntpaprika | |
4 st | Ui | |
1 st | Linzen (blik) | |
st | Kaneelpoeder | |
g | Bloem | |
g | Boter |
Snipper de ui en knoflook fijn. Verhit een beetje boter of margarine in een braadpan. Fruit de ui en knoflook hierin.
Snijd de paprika’s in reepjes en wortel in stukjes. Bak deze mee met de ui. Voeg dan het paprikapoeder, komijn en een snuf kaneel toe. En daarna ook de tomatenpuree en de tomatenblokjes. Roer door en schep dan 2 eetlepels bloem per twee personen erdoor.
Giet de warme bouillon (250 ml per 2 personen) erbij en roer goed door. Voeg het blaadje laurier erbij en breng de pan zachtjes aan de kook. Stoof alles ca. 45 minuten met de deksel schuin op de pan. Roer tussendoor een aantal keer door. Merk je dat de stoof te dik wordt, voeg dan een beetje water toe. Wil je de stoof juist iets dikker? Haal dan de deksel van de pan. Giet- en spoel de linzen af en warm als laatste kort mee.
-
VisAspergesoep met zalmforel Romige soep van het witte goud Bekijk gerecht
-
VeganGevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht
-
VegetarischAsperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht
-
VegetarischMoederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht
-
VeganVegan Chili sin Carne Vegan comfort food! Bekijk gerecht
-
VegetarischVega carpaccio van gepofte koolrabi met pesto en brood Koolrabi anders! Bekijk gerecht
-
VegetarischCouscous met snijbiet, walnoten en geitenkaas Voorjaars couscous Bekijk gerecht
-
VleesSatécurry met gewokte paksoi Eenvoudige curry met rundergehakt Bekijk gerecht
-
VisRaapstelenrisotto met gerookte zalmforel Lekker! Bekijk gerecht