Vegetarische goulash met linzen

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 50 minuten • Categorie: Stoof

Goulash is van oorsprong een Hongaars stoofgerecht, deze variant is minstens zo lekker en ideaal voor een doordeweekse avond.

 

Alle groenten komen via boerderij de Horsterhof uit Duiven. De -tomatenblokjes en -puree worden (biologisch) ingekocht. Paprikapoeder van The Good Spice.

Ingredienten
  2 st Paprikapoeder
  1 Komijn
  1 Laurier
  1 st Bouillonblokje
  1 st Tomatenpuree (blikje)
  4 st Knoflookteen
  2 st Tomatenblokjes, blik
  400 g Wortelen
  4 st Paprika
  4 st Ui
  1 st Linzen (blik)
  st Kaneelpoeder
  g Bloem
  g Boter
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze

Snipper de ui en knoflook fijn. Verhit een beetje boter of margarine in een braadpan. Fruit de ui en knoflook hierin.

Snijd de paprika’s in reepjes en wortel in stukjes. Bak deze mee met de ui. Voeg dan het  paprikapoeder, komijn en een snuf kaneel toe. En daarna ook de tomatenpuree en de tomatenblokjes. Roer door en schep dan 2 eetlepels bloem per twee personen erdoor.

Giet de warme bouillon (250 ml per 2 personen) erbij en roer goed door. Voeg het blaadje laurier erbij en breng de pan zachtjes aan de kook. Stoof alles ca. 45 minuten met de deksel schuin op de pan. Roer tussendoor een aantal keer door.  Merk je dat de stoof te dik wordt, voeg dan een beetje water toe. Wil je de stoof juist iets dikker? Haal dan de deksel van de pan. Giet- en spoel de linzen af en warm als laatste kort mee.