Vegan nasi

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 35 minuten • Categorie: Graan

Nasi maken is eigenlijk heel simpel. En het lekkerst is als je de rijst een dagje laat staan. In Indonesië maken ze namelijk nasi goreng van overgebleven rijst.

 

Pepers, prei, ui, paprika en knoflook via boerderij de Horsterhof uit Duiven, rijst kopen we biologisch bij de groothandel.

 

Ingredienten
  2 st Gemberwortel duim
  1 st Bouillonblokje
  2 st Rode peper
  1 st Rijst
  4 st Sjalotten
  2 st Rode puntpaprika
  1 st Ui
  1 st Prei
  2 st Bosuitjes
  Zout, peper
  Olijfolie
  Ketjap
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat deze afkoelen

Hak de knoflook en de pepers, snijd de paprika in stukjes, was de prei en snijd deze in ringen, snipper de sjalotjes, rasp de gember en snijd de bosuitjes in ringen.

Verwarm een beetje olie in een grote wok op middelhoog vuur

Bak sjalotjes, gember, knoflook en Spaanse peper

Roer steeds goed door en bak alles zo’n 1 minuut

Doe dan de prei, paprika en lente-ui erbij

Roer weer goed door en bak alles zo’n 30 seconden

Verkruimel het bouillonblokje en meng goed

Doe na 30 seconden de koude gekookte rijst in de pan

Voeg wat peper toe naar smaak

Giet 2 flinke scheuten ketjap medja in de pan

Vermeng alles goed zodat je geen rijstkorrel meer ziet en laat even bakken ( 3 à 5 minuten op laag vuur)