Pasta met bloemkool, kaas en winterpostelein

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 30 minuten • Categorie: Pasta

Een mooie vegetarische pasta geinspireerd op een recept uit dé Italiaanse kookbijbel; de Zilveren Lepel. De bloemkolen komen van de volle grond en de winterpostelein uit de koude kas. 

 

Bloemkool, basilicum en winterpostelein via de Horsterhof, de pasta is biologisch en ingekocht. De kaas is van De Kaastobbe uit Duiven.

Ingredienten
  1 st Pasta
  1 st Bloemkool
  1 st Creme Fraiche 125ml
  2 st Kaas, geraspt, 100g
  4 st Knoflookteen
  12 st Gedroogde tomaten
  4 takjes Basilicum
  200 g Winterpostelein
  Olijfolie
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af.
  • Verdeel de bloemkool in kleine (!) roosjes
  • Snijd de gedroogde tomaatjes in stukjes.
  • Kook de bloemkoolroosjes in weinig water met zout 2-3 min. Giet af en laat goed uitlekken.
  • Verhit de olie in een wok. Bak de bloemkoolroosjes al omscheppend in 3-4 min. knapperig gaar. Voeg de gedroogde tomaatjes, knoflook, créme fraîche, het basilicum en peper en zout toe.
  • Schep de pasta met de helft van de kaas door de bloemkool en verwarm het geheel nog 1 min. Verdeel de pasta over 4 kommen of diepe borden en bestrooi met de rest van de kaas.
  • Was de winterpostelein en serveer ernaast.

 

Eet smakelijk!