Pasta met bloemkool oude kaas en komkommer

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 30 minuten • Categorie: Pasta

Een mooie vegetarische pasta geinspireerd op een recept uit dé Italiaanse kookbijbel; de Zilveren Lepel. De bloemkolen komen van de volle grond en de komkommers uit de koude kas. Die komkommers zijn enorme groeiers; in 4-5 dagen tijd van een vruchtje van 2 cm tot volwaardige komkommer. De boer is daar blij mee!

 

Bloemkool en de komkommers van de Horsterhof, basilicum -als het gaat - van Kweekland, de pasta is biologisch en ingekocht via De Nieuwe Band. De kaas is van Aurora uit Ven-Zelderheide onder de rook van Nijmegen.

Ingredienten
  300 g Pasta
  1 st Bloemkool
  ml Creme fraiche
  g Kaas, geraspt
  4 st Knoflookteen
  takjes Basilicum
  2 st Komkommer
  Olijfolie
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af.
  • Verdeel de bloemkool in kleine (!) roosjes
  • Kook de bloemkoolroosjes in weinig water met zout 2-3 min. Giet af en laat goed uitlekken.
  • Verhit de olie in een wok. Bak de bloemkoolroosjes al omscheppend in 3-4 min. knapperig gaar. Voeg de knoflook, créme fraîche, het basilicum en peper en zout toe.
  • Schep de pasta met de helft van de kaas door de bloemkool en verwarm het geheel nog 1 min. Verdeel de pasta over 4 kommen of diepe borden en bestrooi met de rest van de kaas.
  • Snijd de komkommer in plakjes en serveer ernaast.

 

Eet smakelijk!