Pasta met bloemkool, oude kaas en winterpostelein
Een mooie vegetarische pasta geinspireerd op een recept uit dé Italiaanse kookbijbel; de Zilveren Lepel. De bloemkolen komen van de volle grond en de winterpostelein uit de koude kas.
Bloemkool en winterpostelein van de Horsterhof, basilicum -als het nog gaat - van Kweekland, de pasta is biologisch en ingekocht via De Nieuwe Band. De kaas is van 't Zuivelhoekje uit de Steenstraat
300 g | Pasta | |
1 st | Bloemkool | |
ml | Creme fraiche | |
g | Kaas, geraspt | |
4 st | Knoflookteen | |
12 st | Gedroogde tomaatjes | |
takjes | Basilicum | |
200 g | Winterpostelein | |
Olijfolie | ||
Zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af.
- Verdeel de bloemkool in kleine (!) roosjes
- Snijd de gedroogde tomaatjes in stukjes.
- Kook de bloemkoolroosjes in weinig water met zout 2-3 min. Giet af en laat goed uitlekken.
- Verhit de olie in een wok. Bak de bloemkoolroosjes al omscheppend in 3-4 min. knapperig gaar. Voeg de gedroogde tomaatjes, knoflook, créme fraîche, het basilicum en peper en zout toe.
- Schep de pasta met de helft van de kaas door de bloemkool en verwarm het geheel nog 1 min. Verdeel de pasta over 4 kommen of diepe borden en bestrooi met de rest van de kaas.
- Was de winterpostelein en serveer ernaast.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vis
Pasta met vers gerookte forel en romige prei-saus Lekker regionaal & lekker makkelijk Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Gekleurde bietjes met rijst, feta en pecanoten Superfood Bekijk gerecht -
Vlees
Hollandse bietenstamp met heerlijke rookworst Nu het nog kan! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Quiche met pompoen en palmkool Zonder deegbodem! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Penne met romige paddestoelensaus Mega Vega! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Italiaanse maaltijdsoep - ribolitta Hartverwarmende wintersoep! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Vega-curry met knapperige bloemkool Puurlandtopper: kids vega 'favo'! Bekijk gerecht -
Vlees
Grove stamppot van bataat met reepjes kool, pastinaak en rookworst Ook zo vegetarisch te maken Bekijk gerecht -
Vis
Conchiglie met ansjovis, broccoli en hazelnoten Schelpjespasta! Bekijk gerecht