Pasta met bloemkool, kaas en winterpostelein
Een mooie vegetarische pasta geinspireerd op een recept uit dé Italiaanse kookbijbel; de Zilveren Lepel. De bloemkolen komen van de volle grond en de winterpostelein uit de koude kas.
Bloemkool, basilicum en winterpostelein via de Horsterhof, de pasta is biologisch en ingekocht. De kaas is van De Kaastobbe uit Duiven.
1 st | Pasta | |
1 st | Bloemkool | |
1 st | Creme Fraiche 125ml | |
2 st | Kaas, geraspt, 100g | |
4 st | Knoflookteen | |
12 st | Gedroogde tomaten | |
4 takjes | Basilicum | |
200 g | Winterpostelein | |
Olijfolie | ||
Zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af.
- Verdeel de bloemkool in kleine (!) roosjes
- Snijd de gedroogde tomaatjes in stukjes.
- Kook de bloemkoolroosjes in weinig water met zout 2-3 min. Giet af en laat goed uitlekken.
- Verhit de olie in een wok. Bak de bloemkoolroosjes al omscheppend in 3-4 min. knapperig gaar. Voeg de gedroogde tomaatjes, knoflook, créme fraîche, het basilicum en peper en zout toe.
- Schep de pasta met de helft van de kaas door de bloemkool en verwarm het geheel nog 1 min. Verdeel de pasta over 4 kommen of diepe borden en bestrooi met de rest van de kaas.
- Was de winterpostelein en serveer ernaast.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
VegetarischBloemkool beignets Naar een recept van Ottolenghi Bekijk gerecht
-
VeganStamppot van zoete bataat met quinoa en broccoli Low carb! Bekijk gerecht
-
VegetarischSpaghetti met pesto tomatensaus en buffel feta Pasta met groente van het seizoen Bekijk gerecht
-
VegetarischRomige oesterzwam pasta Verse vegetarische pasta Bekijk gerecht
-
VleesHoisin noedels met kipgehakt Makkelijk en licht Bekijk gerecht
-
VegetarischGeroosterde rode koolsalade met geitenkaas en gekarameliseerde walnoten Lauwwarme salade Bekijk gerecht
-
VegetarischKnolselderij stamppot met gedroogde tomaten en appel Hartig en zoet comfort food! Bekijk gerecht
-
VegetarischSpaghetti met geroosterde koolraap en saliebotersaus Pasta met groente van het seizoen Bekijk gerecht
-
VeganVegetarische goulash met linzen Een heerlijke vege goulash Bekijk gerecht