Pasta met bloemkool, oude kaas en winterpostelein

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 30 minuten • Categorie: Pasta

Een mooie vegetarische pasta geinspireerd op een recept uit dé Italiaanse kookbijbel; de Zilveren Lepel. De bloemkolen komen van de volle grond en de winterpostelein uit de koude kas. 

 

Bloemkool en winterpostelein van de Horsterhof, basilicum -als het nog gaat - van Kweekland, de pasta is biologisch en ingekocht via De Nieuwe Band. De kaas is van 't Zuivelhoekje uit de Steenstraat

Ingredienten
  300 st Pasta
  1 st Bloemkool
  200 ml Creme fraiche
  100 st Kaas, geraspt, 100g
  4 st Knoflookteen
  12 g Gedroogde tomaatjes
  takjes Basilicum
  200 g Winterpostelein
  Olijfolie
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af.
  • Verdeel de bloemkool in kleine (!) roosjes
  • Snijd de gedroogde tomaatjes in stukjes.
  • Kook de bloemkoolroosjes in weinig water met zout 2-3 min. Giet af en laat goed uitlekken.
  • Verhit de olie in een wok. Bak de bloemkoolroosjes al omscheppend in 3-4 min. knapperig gaar. Voeg de gedroogde tomaatjes, knoflook, créme fraîche, het basilicum en peper en zout toe.
  • Schep de pasta met de helft van de kaas door de bloemkool en verwarm het geheel nog 1 min. Verdeel de pasta over 4 kommen of diepe borden en bestrooi met de rest van de kaas.
  • Was de winterpostelein en serveer ernaast.

 

Eet smakelijk!