Pasta met bloemkool, oude kaas en winterpostelein
Een mooie vegetarische pasta geinspireerd op een recept uit dé Italiaanse kookbijbel; de Zilveren Lepel. De bloemkolen komen van de volle grond en de winterpostelein uit de koude kas.
Bloemkool en winterpostelein van de Horsterhof, basilicum -als het nog gaat - van Kweekland, de pasta is biologisch en ingekocht via De Nieuwe Band. De kaas is van 't Zuivelhoekje uit de Steenstraat
300 st | Pasta | |
1 st | Bloemkool | |
200 ml | Creme fraiche | |
100 st | Kaas, geraspt, 100g | |
4 st | Knoflookteen | |
12 g | Gedroogde tomaatjes | |
takjes | Basilicum | |
200 g | Winterpostelein | |
Olijfolie | ||
Zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af.
- Verdeel de bloemkool in kleine (!) roosjes
- Snijd de gedroogde tomaatjes in stukjes.
- Kook de bloemkoolroosjes in weinig water met zout 2-3 min. Giet af en laat goed uitlekken.
- Verhit de olie in een wok. Bak de bloemkoolroosjes al omscheppend in 3-4 min. knapperig gaar. Voeg de gedroogde tomaatjes, knoflook, créme fraîche, het basilicum en peper en zout toe.
- Schep de pasta met de helft van de kaas door de bloemkool en verwarm het geheel nog 1 min. Verdeel de pasta over 4 kommen of diepe borden en bestrooi met de rest van de kaas.
- Was de winterpostelein en serveer ernaast.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Boekweitplaat met frisse groente Lekker makkelijk en zomers! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Zomerse maaltijdsalade van parelgerst Zomers en gezond! Bekijk gerecht -
Vlees
Biefstukspies met Roast Potatoes en gegrilde asperges Koningsmaal Bekijk gerecht -
Vlees
Andijviestampotje met hamburgers Lekker Hollands! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Flammkuche met raapstelen van de Stadsboerin Lekker Vega! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Raapstelenstamp met gedroogde tomaten en kastanjechampignons Vega-twist! Bekijk gerecht -
Vlees
Hamburger, salade en opgebakken aardappeltjes Ouderwets 'aardappel, groente, vlees' (AGV) Bekijk gerecht -
Vlees
Pasta pesto met lente-ui, verse spinazie, gedroogde tomaatjes en spekjes Bekijk gerecht -
Vis
Gebakken zalmforel-filet met bloemkool en krieltjes Vis op z'n best Bekijk gerecht