Vega-curry met knapperige bloemkool

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 30 minuten • Categorie: Rijst

Een 'Puurlandtopper' volgens de kids hier thuis en tevens bij menig klant, deze vegetarische curry. Sommige mensen hebben hem graag wat pittiger; kruiden als kurkumma of een pepertje geven dan wat extra pit.  

 

Bloemkool, tomaten en spinazie koop ik in via De Horsterhof; bloemkool en tomaten komen uit zuid-europa, de spinazie uit de koude kas in NL. De uien en knoflook komen uit de kelder en zijn van vorig seizoen. De rijst is biologische rijst ingekocht via de biologische groothandel De Nieuwe Band. 

Ingredienten
  1 st Bloemkool
  400 g Spinazie
  4 st Tomaten
  1 st Ui, gesnipperd
  200 ml Creme fraiche
  300 g Rijst
  1 st Knoflookteen
  Olijfolie
  Zout, peper
  Kerriepoeder
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Snijd/scheur de bloemkool in kleine roosjes.
  • Snijd de tomaten klein en snipper de ui en knoflook.
  • Snijd de spinazie grof.
  • Kook de bloemkool in een flinke bodem water met wat zout tot deze zacht is (minuut of 15). Haal van het vuur en laat uitlekken in een vergiet.
  • Zet de rijst op en kook volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Verhit wat olijfolie in een (wok- of diepe braad-) pan en fruit hierin de fijngesneden ui en knoflook licht, voeg de tomatenblokjes toe en bak alles een minuut of 5. Voeg daarna de spinazie toe en laat dit slinken. Laat zachtjes pruttelen en roer af en toe om.
  • Doe in een stelpannetje de crème fraîche en verhit dit langzaam, voeg kerrie naar smaak toe tot dit een gelige & romige saus wordt. Voeg naar smaak peper en zout en toe, en voor wat extra pit wat sambal of rode peper.
  • Voeg de goed uitgelekte bloemkool en de saus aan het spinaziemengsel in de (wok)pan toe en roer dit alles om.
  • Serveer met de rijst apart ernaast.