Vega-curry met spinazie en bloemkool
Een 'Puurlandtopper' volgens de kids hier thuis en tevens bij menig klant, deze vegetarische curry. Sommige mensen hebben hem graag wat pittiger; kruiden als kurkumma of een pepertje geven dan wat extra pit.
Bloemkool, tomaten en spinazie kopen we in bij Distreko waar diverse biologische boeren in de Achterhoek bij aangesloten zijn. De tomaten komen waarschijnlijk nog uit zuid-europa, het is nog net wat vroeg voor Nederlandse tomaten uit de koude kas. De uien en knoflook komen uit de kelder van de Horsterhof. De rijst is biologische en ingekocht via de biologische groothandel De Nieuwe Band.
1 st | Bloemkool | |
400 g | Spinazie | |
4 st | Tomaten | |
1 st | Ui | |
200 ml | Creme fraiche | |
1 st | Rijst | |
1 st | Knoflookteen | |
Olijfolie | ||
Zout, peper | ||
Kerriepoeder |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Was de spinazie goed, laat uitlekken.
- Snijd/scheur de bloemkool in kleine roosjes.
- Snijd de tomaten klein en snipper de ui en knoflook.
- Snijd de spinazie grof.
- Kook de bloemkool in een flinke bodem water met wat zout tot deze zacht is (minuut of 15). Haal van het vuur en laat uitlekken in een vergiet.
- Zet de rijst op en kook volgens de gebruiksaanwijzing.
- Verhit wat olijfolie in een (wok- of diepe braad-) pan en fruit hierin de fijngesneden ui en knoflook licht, voeg de tomatenblokjes toe en bak alles een minuut of 5. Voeg daarna de spinazie toe en laat dit slinken. Laat zachtjes pruttelen en roer af en toe om.
- Doe in een steelpannetje de crème fraîche en verhit dit langzaam, voeg kerrie naar smaak toe tot dit een gelige & romige saus wordt. Voeg naar smaak peper en zout en toe, en voor wat extra pit wat sambal of rode peper.
- Voeg de goed uitgelekte bloemkool en de saus aan het spinaziemengsel in de (wok)pan toe en roer dit alles om.
- Serveer met de rijst apart ernaast.
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
VeganRoerbak van Chinese kool met verse bosknoflook Verse bosknoflook Bekijk gerecht
-
VegetarischFrittata op een bedje van sla Voedzaam en fris Bekijk gerecht
-
VegetarischBloemkool beignets Naar een recept van Ottolenghi Bekijk gerecht
-
VeganStamppot van zoete bataat met quinoa en broccoli Low carb! Bekijk gerecht
-
VegetarischSpaghetti met pesto tomatensaus en buffel feta Pasta met groente van het seizoen Bekijk gerecht
-
VegetarischRomige oesterzwam pasta Verse vegetarische pasta Bekijk gerecht
-
VleesHoisin noedels met kipgehakt Makkelijk en licht Bekijk gerecht
-
VegetarischGeroosterde rode koolsalade met geitenkaas en gekarameliseerde walnoten Lauwwarme salade Bekijk gerecht
-
VegetarischKnolselderij stamppot met gedroogde tomaten en appel Hartig en zoet comfort food! Bekijk gerecht