Vegetarische koolraapstamppot met cashewnoten
Lekkere vegetarische variant op de traditionele stamppot koolraap. Dit gerecht werd vroeger ook wel gemaakt met een flinke klodder stroop erdoor. Bij deze variant zorgt het appeltje voor het zoet maar een klodder stroop kan ook in dit recept de kindjes over de streep trekken ;-)
Koolraap, aardappelen, peterselie, ui en appel via De Horsterhof, champignons van De Middelwaard en cashewnoten bio ingekocht.
2 st | Ui | |
1200 g | Aardappelen | |
4 st | Appels | |
100 g | Cashewnoten | |
120 g | Champignons | |
2 st | Koolraap | |
8 takjes | Peterselie | |
Zout, peper | ||
ml | Melk | |
g | Boter |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Schil de aardappels en snijd in gelijke stukken.
- Schil de knolraap en snijd in 'frietjes'.
- Snipper de uien en snijd de peterselie fijn.
- Borstel de champignons schoon en snijd in plakjes.
- Doe de aardappels in een flinke pan en doe er zoveel water bij dat ze net onder staan. Voeg de koolraap toe zodat de aardappels bedekt zijn. Sluit de pan, breng op hoog vuur aan de kook en laat 12-15 min. koken.
- Ondertussen in de koekenpan wat boter verhitten en hierin op matig vuur de gesnipperde ui fruiten. Na een paar minuten de champignon toevoegen en bakken tot uitjes en champignons beginnen te kleuren. Zet het vuur uit en doe er een deksel op.
- Schil de appels en snijd ze in niet te kleine stukjes. Wanneer de kooktijd van de groenten is verstreken de appel toevoegen, het vuur iets hoger zetten en nog 5 min. laten doorkoken.
- Afgieten, en met boter en melk stampen tot een smeuïge stamppot is verkregen. Dan peterselie, cashewnoten en champignon ui mengsel erdoor roeren. Zout naar smaak toevoegen en goed doorroeren. Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vlees
Venezolaanse Arepas met kip Venezolaanse Arepas met kip Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Puree van knolselderij met paddenstoelen Met verschillende soorten paddenstoelen Bekijk gerecht -
Vlees
Spaghetti met radicchio, blauwe kaas en spekjes Herfstige smaakvolle pasta Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Vegan nasi In veel huishoudens favoriet! Bekijk gerecht -
Vis
Gerookte zalmforel met broccolipuree en zoete aardappel frites Broccoli anders Bekijk gerecht -
Vis
Hutspot met gerookte forelfilet Een Hollandse klassieker met een verrassende twist Bekijk gerecht -
Vlees
Kip met abrikozen en rijst Marrokaanse kipstoof Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Frisse andijvie aardappel salade Ook lekker met gerookte forel! Bekijk gerecht -
Vlees
Runderkebab met couscous en yoghurtdip Zelf kebab maken is heel eenvoudig Bekijk gerecht