Vegetarische koolraapstamppot met cashewnoten
Lekkere vegetarische variant op de traditionele stamppot koolraap. Dit gerecht werd vroeger ook wel gemaakt met een flinke klodder stroop erdoor. Bij deze variant zorgt het appeltje voor het zoet maar een klodder stroop kan ook in dit recept de kindjes over de streep trekken ;-)
Koolraap, aardappelen, peterselie, ui en appel via De Horsterhof, champignons van De Middelwaard en cashewnoten bio ingekocht.
2 st | Ui | |
1200 g | Aardappelen | |
4 st | Appels | |
100 g | Cashewnoten | |
120 g | Champignons | |
2 st | Koolraap | |
8 takjes | Peterselie | |
Zout, peper | ||
ml | Melk | |
g | Boter |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Schil de aardappels en snijd in gelijke stukken.
- Schil de knolraap en snijd in 'frietjes'.
- Snipper de uien en snijd de peterselie fijn.
- Borstel de champignons schoon en snijd in plakjes.
- Doe de aardappels in een flinke pan en doe er zoveel water bij dat ze net onder staan. Voeg de koolraap toe zodat de aardappels bedekt zijn. Sluit de pan, breng op hoog vuur aan de kook en laat 12-15 min. koken.
- Ondertussen in de koekenpan wat boter verhitten en hierin op matig vuur de gesnipperde ui fruiten. Na een paar minuten de champignon toevoegen en bakken tot uitjes en champignons beginnen te kleuren. Zet het vuur uit en doe er een deksel op.
- Schil de appels en snijd ze in niet te kleine stukjes. Wanneer de kooktijd van de groenten is verstreken de appel toevoegen, het vuur iets hoger zetten en nog 5 min. laten doorkoken.
- Afgieten, en met boter en melk stampen tot een smeuïge stamppot is verkregen. Dan peterselie, cashewnoten en champignon ui mengsel erdoor roeren. Zout naar smaak toevoegen en goed doorroeren. Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Andijviestamp met paprika, tomaat en kaas Frisse vega stamp Bekijk gerecht -
Vegan
Zoete aardappelsoep Romige voedzame soep Bekijk gerecht -
Vlees
Sperziebonen met pikante tomatengehaktsaus en rijst Kruidig, snel en gezond weekgerecht Bekijk gerecht -
Vegan
Bladmosterd en geroosterde kikkererwten met zoete aardappel stamp Low carb! Bekijk gerecht -
Vlees
Paksoi stamppot met gehaktballetjes Hollandse stamp met Oosterse twist Bekijk gerecht -
Vis
Aspergesoep met zalmforel Romige soep van het witte goud Bekijk gerecht -
Vegan
Gevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Asperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Moederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht