Vegetarische lasagne met courgette

 
Niveau: Normaal • Bereidingstijd: 55 minuten • Categorie: Pasta

Een heerlijke, romige lasagne met basilicum-courgettesaus. Deze vegetarische lasagne met courgette is een lekker alternatief op de traditionele Italiaanse lasagne met gehakt.

 

Courgettes, ui, basilicum en knoflook via de Horsterhof uit Duiven, geraspte kaas halen we zoals vanouds bij de Kaastobbe en de rest kopen we in de bij de lokale groothandel.

Ingredienten
  2 st Courgette
  1 st Lasagnebladen
  1 st Biologische tomatenblokjes (blik)
  4 st Knoflookteen
  2 st Ui
  2 st Kaas, geraspt, 100g
  2 st Creme Fraiche 125ml
  40 g Hazelnoten
  4 takjes Basilicum
  1 st Bouillonblokje
  Zout, peper
  Olijfolie
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Vet een ruime ovenschaal alvast in met olijfolie. 

Snij de courgettes in blokjes en versnipper de ui. Pers de knoflook alvast uit. Giet zo’n 2 el. olijfolie in een hapjespan en verwarm op middelhoog vuur. Voeg de ui en courgette toe en bak de groenten totdat ze lichtbruin kleuren. Roer op het laatst ook de knoflook erdoorheen. 

Meng in een kom de crème fraîche met 200 ml. koud water, de geraspte kaas (houd een beetje apart voor de laatste laag), de verse basilicumblaadjes, een flinke snuf peper en zout en verkruimel het bouillonblokje erboven. Voeg de gebakken groenten toe en mix het mengel. Zorg dat er nog een beetje bite in zit, dus mix het niet helemaal tot een egale saus.  

Giet een laagje (1/4) courgettesaus in de ovenschaal en plaats er 4 lasagnebladen op. Bedek dit laagje bladeren met de helft van de tomatensaus. Herhaal dit nog eens en plaats de bovenste laag lasagnebladen. Verdeel het laatste beetje courgettesaus eroverheen. Strooi als laatste nog wat geraspte kaas over de saus en als laatste de hazelnootjes. 

Plaats de vegetarische lasagne voor 30 minuten in het midden van de oven. Hou de lasagne tijdens de oventijd in de gaten, als de kaas of hazelnootjes te donker gaan kleuren plaats je de lasagne iets lager.