Vegetarische lasagne met courgette
Een heerlijke, romige lasagne met basilicum-courgettesaus. Deze vegetarische lasagne met courgette is een lekker alternatief op de traditionele Italiaanse lasagne met gehakt.
Courgettes, ui, basilicum en knoflook via de Horsterhof uit Duiven, geraspte kaas halen we zoals vanouds bij de Kaastobbe en de rest kopen we in de bij de lokale groothandel.
2 st | Courgette | |
1 st | Lasagnebladen | |
1 st | Biologische tomatenblokjes (blik) | |
4 st | Knoflookteen | |
2 st | Ui | |
2 st | Kaas, geraspt, 100g | |
2 st | Creme Fraiche 125ml | |
40 g | Hazelnoten | |
4 takjes | Basilicum | |
1 st | Bouillonblokje | |
Zout, peper | ||
Olijfolie |
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Vet een ruime ovenschaal alvast in met olijfolie.
Snij de courgettes in blokjes en versnipper de ui. Pers de knoflook alvast uit. Giet zo’n 2 el. olijfolie in een hapjespan en verwarm op middelhoog vuur. Voeg de ui en courgette toe en bak de groenten totdat ze lichtbruin kleuren. Roer op het laatst ook de knoflook erdoorheen.
Meng in een kom de crème fraîche met 200 ml. koud water, de geraspte kaas (houd een beetje apart voor de laatste laag), de verse basilicumblaadjes, een flinke snuf peper en zout en verkruimel het bouillonblokje erboven. Voeg de gebakken groenten toe en mix het mengel. Zorg dat er nog een beetje bite in zit, dus mix het niet helemaal tot een egale saus.
Giet een laagje (1/4) courgettesaus in de ovenschaal en plaats er 4 lasagnebladen op. Bedek dit laagje bladeren met de helft van de tomatensaus. Herhaal dit nog eens en plaats de bovenste laag lasagnebladen. Verdeel het laatste beetje courgettesaus eroverheen. Strooi als laatste nog wat geraspte kaas over de saus en als laatste de hazelnootjes.
Plaats de vegetarische lasagne voor 30 minuten in het midden van de oven. Hou de lasagne tijdens de oventijd in de gaten, als de kaas of hazelnootjes te donker gaan kleuren plaats je de lasagne iets lager.
-
VleesPaksoi stamppot met gehaktballetjes Hollandse stamp met Oosterse twist Bekijk gerecht
-
VisAspergesoep met zalmforel Romige soep van het witte goud Bekijk gerecht
-
VeganGevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht
-
VegetarischAsperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht
-
VegetarischMoederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht
-
VeganVegan Chili sin Carne Vegan comfort food! Bekijk gerecht
-
VegetarischVega carpaccio van gepofte koolrabi met pesto en brood Koolrabi anders! Bekijk gerecht
-
VegetarischCouscous met snijbiet, walnoten en geitenkaas Voorjaars couscous Bekijk gerecht
-
VleesSatécurry met gewokte paksoi Eenvoudige curry met rundergehakt Bekijk gerecht