Venkelrisotto met gebakken peren
Een heerlijk en bijzonder rijstgerecht met zoete gebakken peren. De heerlijke zachte blauwschimmel kaas, die makkelijk smelt en daarom zeer geschikt om door deze risotto te gebruiken - zorgt voor het tegenwicht.
Venkel, ui en peren via biologische boerderij de Horsterhof in Duiven. Schimmelkaas wordt ingekocht, maar wel uit Nederland. Risotto, walnoten en (vega)bouillonblokjes via de bio groothandel
2 st | Venkel | |
1 st | Risotto rijst | |
2 st | Bouillonblokje | |
4 st | Peren | |
300 g | Schimmelkaas | |
40 g | Walnoten | |
2 st | Ui | |
st | Peper en zout | |
Olijfolie | ||
g | Boter |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Snipper de ui en snijd de venkel in stukjes; verwijder het loof en de steeltjes, snijd in 4 kwarten verwijder de kern en snijd de kwarten in reepjes.
- Verhit wat olie of boter in een pan met dikke bodem en bak eerst de ui met een snufje zout lichtbruin op niet te hoog vuur. Voeg de venkel toe en bak deze ± 5 minuten mee.
- Zet het vuur hoog en bak de rijst (75g pp) - al omscheppend - 5 minuten mee met het ui/venkel mengsel en eventueel wat gemalen venkelzaad.
- Maak ondertussen de bouillon door het een blokje per 2 personen op te lossen in 1/2 liter water.
- Giet de bouillon erbij en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat pruttelen totdat het water is opgenomen. Voeg dan weer een flinke scheut bouillon toe en laat het weer ‘droogkoken’. Herhaal dit totdat de rijst net gaar is (er moet nog een beetje bite aanzitten).
- Verhit ondertussen nog wat olie of boter in een koekenpan, snij de peer in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd vervolgens in plakjes van ± 1/2 cm en bak deze aan beide kanten goudbruin.
- Als de risotto gaar is, zet je het vuur uit en roer je de helft van de blauwschimmelkaas erdoor. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout.
- Rooster de walnoten in een droge koekenpan.
- Serveer in een diep bord en giet wat olijfolie erover. Decoreer met de plakjes gebakken peer, stukjes van de andere helft kaas en de geroosterde walnoten.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
VegetarischAndijviestamp met paprika, tomaat en kaas Frisse vega stamp Bekijk gerecht
-
VeganZoete aardappelsoep Romige voedzame soep Bekijk gerecht
-
VleesSperziebonen met pikante tomatengehaktsaus en rijst Kruidig, snel en gezond weekgerecht Bekijk gerecht
-
VeganBladmosterd en geroosterde kikkererwten met zoete aardappel stamp Low carb! Bekijk gerecht
-
VleesPaksoi stamppot met gehaktballetjes Hollandse stamp met Oosterse twist Bekijk gerecht
-
VisAspergesoep met zalmforel Romige soep van het witte goud Bekijk gerecht
-
VeganGevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht
-
VegetarischAsperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht
-
VegetarischMoederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht