Venkelrisotto met gebakken peren
Een heerlijk en bijzonder rijstgerecht met zoete gebakken peren. De heerlijke zachte blauwschimmel kaas, die makkelijk smelt en daarom zeer geschikt om door deze risotto te gebruiken - zorgt voor het tegenwicht.
Venkel, ui en peren via biologische boerderij de Horsterhof in Duiven. Schimmelkaas wordt ingekocht, maar wel uit Nederland. Risotto, walnoten en (vega)bouillonblokjes via de bio groothandel
2 st | Venkel | |
1 st | Risotto rijst | |
2 st | Bouillonblokje | |
4 st | Peren | |
300 g | Schimmelkaas | |
40 g | Walnoten | |
2 st | Ui | |
st | Peper en zout | |
Olijfolie | ||
g | Boter |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Snipper de ui en snijd de venkel in stukjes; verwijder het loof en de steeltjes, snijd in 4 kwarten verwijder de kern en snijd de kwarten in reepjes.
- Verhit wat olie of boter in een pan met dikke bodem en bak eerst de ui met een snufje zout lichtbruin op niet te hoog vuur. Voeg de venkel toe en bak deze ± 5 minuten mee.
- Zet het vuur hoog en bak de rijst (75g pp) - al omscheppend - 5 minuten mee met het ui/venkel mengsel en eventueel wat gemalen venkelzaad.
- Maak ondertussen de bouillon door het een blokje per 2 personen op te lossen in 1/2 liter water.
- Giet de bouillon erbij en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat pruttelen totdat het water is opgenomen. Voeg dan weer een flinke scheut bouillon toe en laat het weer ‘droogkoken’. Herhaal dit totdat de rijst net gaar is (er moet nog een beetje bite aanzitten).
- Verhit ondertussen nog wat olie of boter in een koekenpan, snij de peer in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd vervolgens in plakjes van ± 1/2 cm en bak deze aan beide kanten goudbruin.
- Als de risotto gaar is, zet je het vuur uit en roer je de helft van de blauwschimmelkaas erdoor. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout.
- Rooster de walnoten in een droge koekenpan.
- Serveer in een diep bord en giet wat olijfolie erover. Decoreer met de plakjes gebakken peer, stukjes van de andere helft kaas en de geroosterde walnoten.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vis
Zalmburgers met frisse salade Zelfgemaakte visburgers! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Pasta radijsjes pesto Met pesto van radijsgroen! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Vaderdag ontbijt Een ludiek ontbijt met pit! Bekijk gerecht -
Vlees
Traybake met venkel en bbq worst Voorjaarsgerecht ui de oven Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Bonen burrito met tomaat en gemarineerde rode ui Vegan Mexicaanse wraps Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Bloemkoolsteak met zoete puree Vegan steak! Bekijk gerecht -
Vlees
Spitskool op zijn Italiaans met pasta Spitskool door de pasta! Bekijk gerecht -
Vis
Salade van witte asperges met zalm en aardappelen Lentesalade! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Gevulde paprika's met olijf, couscous en gedroogde tomaten Top-ingredienten! Bekijk gerecht