Verse forel op een bedje van zomergroenten en nieuwe aardappelen

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 30 minuten • Categorie: Vis

Die heerlijke forel van het Veluwse familiebedrijf 't Smallert, gecombineerd met net geoogste frieslander aardappelen van Kweekland! En daarbij de superverse groenten van de Horsterhof uit Duiven. Dit is regionaal smullen! De benodigde witte wijn kun je ook hier bestellen; uit Frankrijk en ingekocht bij Henri Bloem aan de Utrechtseweg. Bio uiteraard.  

 

Forellen van 't smallert uit Emst. Mooie aardappelen van Huis Sevenaer, biologisch-dynamische groenten van De Horsterhof. 

Ingredienten
  1000 g Aardappelen
  4 st Forel
  2 st Paprika rood
  4 st Ui
  8 st Tomaten
  Dragon / dille
  st Takje(s) Tijm
  Peterselie
  st Citroen
  ml Witte wijn
  Olijfolie
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Spoel de forel schoon en dep de vis droog met keukenpapier.
  • Bestrooi de buitenkant en de buikholte met zout en peper. Halveer de citroen, pers de ene helft uit en snijd de andere doormidden en vervolgens in dunne schijfjes.
  • Was de kruiden, snijd ze fijn en meng ze. Verdeel met de citroenschijfjes over de buikholten van de forellen. Roer het citroensap door de olie en bestrijk de forellen aan de buitenkant met de citroenolie. Bewaar de forellen afgedekt in de koelkast.
  • Snijd de uien in ringen, snijd de tomaten in schijven, snijd de paprika in stukjes.
  • Drappeer de gesneden groenten in een ovenschaal (groot genoeg om zo de forellen naast elkaar over de groenten te leggen) en giet er een flinke scheut witte wijn bij (de rest mag je straks bij het eten drinken...doe er wat zout en peper op en besprenkel met olijfolie.
  • Leg de geprepareerde forellen op de groente in de schaal en bak het geheel ± 25 minuten in de oven.
  • Schrob de aardappelen (schillen mag ook maar is niet noodzakelijk) en kook ze in water met wat zout in ± 20 minuten gaar.
  • Serveer de forellen in de schaal op tafel, geef iedereen een forel en verdeel de groenten. Serveer de aardappelen ernaast met evt. een klontje boter.