Merquez worstjes met verse kapucijners & mosterd-roomsaus
Recept van Mergenmetz, een prachtige stads- en productietuin in Doorwerth. Daar weten ze nog wat verse kapucijners zijn, net als op de Horsterhof en Kweekland. Vers, zoals ik ze lever zijn kapucijners nauwelijks meer te krijgen...maar oh zo lekker!
Kapucijners handgeplukt op de Horsterhof, net als de ui. De worstjes zijn lekker pittig en van Putman. De rijst koop ik in via De Nieuwe Band en is biologisch.
1200 g | Kapucijners | |
4 st | Merquez worstjes | |
100 st | Slagroom 125ml | |
300 st | Rijst | |
1 st | Ui, gesnipperd | |
Olijfolie | ||
Mosterd | ||
Zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar.
- Bak de worstjes in de pan, gril ze in een grilpan of gooi ze op de BBQ.
- Dop en was de kapucijners.
- Kook de kapucijners in ca. 8 minuten gaar in ruim kokend water met zout.
- Pel en snipper intussen de ui. Fruit vervolgens in een pannetje met de olie tot ze glazig zijn. Roer de room erdoor. Roer de mosterd erdoor.
- Giet de kapucijners af en roer ze door de mosterd-roomsaus; voeg naar smaak zout en peper toe.
- Serveer met de merquez-worstjes en rijst.
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vlees
Biefstukspies met Roast Potatoes en gegrilde asperges Koningsmaal Bekijk gerecht -
Vlees
Andijviestampotje met hamburgers Lekker Hollands! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Flammkuche met raapstelen van de Stadsboerin Lekker Vega! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Raapstelenstamp met gedroogde tomaten en kastanjechampignons Vega-twist! Bekijk gerecht -
Vlees
Hamburger, salade en opgebakken aardappeltjes Ouderwets 'aardappel, groente, vlees' (AGV) Bekijk gerecht -
Vlees
Pasta pesto met lente-ui, verse spinazie, gedroogde tomaatjes en spekjes Bekijk gerecht -
Vis
Gebakken zalmforel-filet met bloemkool en krieltjes Vis op z'n best Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Gewokte rijst met paksoi, cashews en verse shii-take Vers uit de kas! Bekijk gerecht -
Vlees
Aardappeltjes met geroosterde wintergroenten en bistro-worstjes Comfort-food Bekijk gerecht