Merquez worstjes met verse kapucijners & mosterd-roomsaus
Recept van Mergenmetz, een prachtige stads- en productietuin in Doorwerth. Daar weten ze nog wat verse kapucijners zijn, net als op de Horsterhof en Kweekland. Vers, zoals ik ze lever zijn kapucijners nauwelijks meer te krijgen...maar oh zo lekker!
Kapucijners handgeplukt op de Horsterhof, net als de ui. De worstjes zijn lekker pittig en van Putman. De rijst koop ik in via De Nieuwe Band en is biologisch.
1200 g | Kapucijners | |
4 st | Merquez worstjes | |
100 ml | Slagroom | |
300 g | Rijst | |
1 st | Ui, gesnipperd | |
Olijfolie | ||
Mosterd | ||
Zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar.
- Bak de worstjes in de pan, gril ze in een grilpan of gooi ze op de BBQ.
- Dop en was de kapucijners.
- Kook de kapucijners in ca. 8 minuten gaar in ruim kokend water met zout.
- Pel en snipper intussen de ui. Fruit vervolgens in een pannetje met de olie tot ze glazig zijn. Roer de room erdoor. Roer de mosterd erdoor.
- Giet de kapucijners af en roer ze door de mosterd-roomsaus; voeg naar smaak zout en peper toe.
- Serveer met de merquez-worstjes en rijst.
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vis
Pasta met vers gerookte forel en romige prei-saus Lekker regionaal & lekker makkelijk Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Gekleurde bietjes met rijst, feta en pecanoten Superfood Bekijk gerecht -
Vlees
Hollandse bietenstamp met heerlijke rookworst Nu het nog kan! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Quiche met pompoen en palmkool Zonder deegbodem! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Penne met romige paddestoelensaus Mega Vega! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Italiaanse maaltijdsoep - ribolitta Hartverwarmende wintersoep! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Vega-curry met knapperige bloemkool Puurlandtopper: kids vega 'favo'! Bekijk gerecht -
Vlees
Grove stamppot van bataat met reepjes kool, pastinaak en rookworst Ook zo vegetarisch te maken Bekijk gerecht -
Vis
Conchiglie met ansjovis, broccoli en hazelnoten Schelpjespasta! Bekijk gerecht