Warme bietensalade met ingelegde haring
Een klassieker in de keuken; oerhollandse ingrediënten en helemaal van dit seizoen. En zo'n lekkere combinatie: om zo warm uit de oven te eten maar ook heel goed lauw-warm of koud te eten. Makkkelijk als iedereen op een ander tijdstip eet.
Bietjes, prei, aardappelen en uien van biodynamissche boerderij De Horsterhof uit Duiven, appels van bio-fruitteler 't Gelders Eiland uit Lobith. Haring in een potje via De Visbroertjes op de Steenstraat. Vers frans stokbrood van bakkerij Tom van Otterloo, ook op de Steenstraat.
1000 g | Aardappelen | |
400 g | Rode bietjes | |
4 st | Prei | |
4 st | Rode ui | |
4 st | Appels | |
1 st | Frans desem stokbrood | |
2 st | Zure haring in pot (200g) | |
Mosterd | ||
Balsamico azijn | ||
st | Peper en zout | |
Olijfolie |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Schil de bietjes en snijd in blokjes van 1 - 2 cm.
- Schil de aardappelen en snijd in blokjes of partjes van 2 - 3 cm.
- Was de prei en snijd in ringen van ± 1/2 cm
- Pel de rode uien, halveer en snijd in halve ringen.
- Schep de blokjes biet, aardappel, ui- en preiringen door elkaar en spreid uit op een ovenplaat of (grote)ovenschaal. Bestrooi met wat zout en besprenkel met (extra vierge) olijfolie. Zet gedurende 25 minuten in de voorverwarmde oven.
- Schil de appels en snijd in blokjes/partjes.
- Voeg na 15 minuten de appelpartjes toe en schep alles goed om. Zet terug in de oven voor de resterende 10 minuten.
- Voeg de laatste 5 minuten evt. het stokbrood toe.
- Klop 1/2 eetlepel mosterd en 3 eetlepels (balsamico of rode wijn) azijn per persoon door elkaar in een beker of glas.
- Laat de zure haring uitlekken en snijd in stukjes.
- Haal het groenten-aardappelmengsel uit de oven (prik even, de aardappelen zijn zacht, de bietjes hebben nog wat 'bite') en meng het azijnmengsel erdoor. Verdeel de haring erover.
- Serveer met het stokbrood ernaast.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Puree van knolselderij met paddenstoelen Met verschillende soorten paddenstoelen Bekijk gerecht -
Vlees
Spaghetti met radicchio, blauwe kaas en spekjes Herfstige smaakvolle pasta Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Vegan nasi In veel huishoudens favoriet! Bekijk gerecht -
Vis
Gerookte zalmforel met broccolipuree en zoete aardappel frites Broccoli anders Bekijk gerecht -
Vis
Hutspot met gerookte forelfilet Een Hollandse klassieker met een verrassende twist Bekijk gerecht -
Vlees
Kip met abrikozen en rijst Marrokaanse kipstoof Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Frisse andijvie aardappel salade Ook lekker met gerookte forel! Bekijk gerecht -
Vlees
Runderkebab met couscous en yoghurtdip Zelf kebab maken is heel eenvoudig Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Romige mais uit de oven met zoete aardappel puree Mexicaans tintje in de keuken Bekijk gerecht