Warme salade van pompoen en paddestoelen

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 45 minuten • Categorie: Salade

Een prachtige, vullende en herfstige salade van River Cottage, een kookprogramma op Channel 4. Hugh Fearnley-Whittingstall is dé groentenkoning van de UK heeft diverse boeken geschreven en schrijft wekelijks een column in The Guardian. In deze salade komen twee prachtige herfst-ingrediënten samen: pompoen en paddestoelen. Genieten!

 

Pompoen en veldsla van de Horsterhof, paddestoelen van Middelwaard uit Loo, blauwe kaas van 't Zuivelhoekje aan de Steenstraat en de salie is van Kweekland.

Ingredienten
  1 st Pompoen
  300 g Kastanjechampignons
  2 st Takjes salie
  4 st Knoflookteen
  100 g Veldsla
  160 g Blauwe kaas
  Olijfolie
  Boter
  Zout, peper
  ml Azijn
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Snijd de pompoen in kwarten en verwijder de zaden en zaadlijsten. Snijd ze vervolgens in stukken van 2 á 3 cm en doe deze in een braadslede met de salie, knoflook en een flinke hoeveelheid zout, peper en 80 ml olijfolie. 
  • Zet alles 40 minuten in de oven en hussel halverwege nog een keer flink om. De pompoen moet zacht zijn en beginnen te kleuren aan de uiteinden.
  • Roer voor de dressing 3 eetlepels olijfolie of koolzaadolie met (wijn)azijn door elkaar. 
  • Doe een eetlepel olie en een flinke klont (room)boter in een koekenpan en zet op middelhoog vuur. Doe de kastanjechampignons met wat zout en peper erbij en bak ze in 4 á 5 minuten gaar.
  • Haal de pompoen uit de oven, hussel nog één keer goed om en laat iets afkoelen. Doe dit in een grote schaal en meng met de champignons, veldsla en blauwader-kaas. Besprenkel met de dressing naar smaak.

Eet smakelijk!