Warme salade van pompoen, paddestoelen en blauw-ader kaas
Een prachtige, vullende en winterse salade van River Cottage, een kookprogramma op Channel 4. Hugh Fearnley-Whittingstall is dé groentenkoning van de UK heeft diverse boeken geschreven en schrijft wekelijks een column in The Guardian. In deze salade komen twee prachtige herfst-ingrediënten samen: pompoen en paddestoelen. Genieten!
Pompoen en winterpostelein van de Horsterhof, paddestoelen van Middelwaard uit Loo, blauwe kaas van 't Zuivelhoekje aan de Steenstraat en de salie is van Kweekland.
1 st | Pompoen | |
300 g | Kastanjechampignons | |
2 st | Takjes salie | |
4 st | Knoflookteen | |
100 g | Winterpostelein | |
160 g | Blauwe kaas | |
Olijfolie | ||
Boter | ||
Zout, peper | ||
ml | Azijn |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Snijd de pompoen in kwarten en verwijder de zaden en zaadlijsten. Snijd ze vervolgens in stukken van 2 á 3 cm en doe deze in een braadslede met de salie, knoflook en een flinke hoeveelheid zout, peper en 80 ml olijfolie.
- Zet alles 40 minuten in de oven en hussel halverwege nog een keer flink om. De pompoen moet zacht zijn en beginnen te kleuren aan de uiteinden.
- Roer voor de dressing 3 eetlepels olijfolie of koolzaadolie met (wijn)azijn door elkaar.
- Doe een eetlepel olie en een flinke klont (room)boter in een koekenpan en zet op middelhoog vuur. Doe de kastanjechampignons met wat zout en peper erbij en bak ze in 4 á 5 minuten gaar.
- Haal de pompoen uit de oven, hussel nog één keer goed om en laat iets afkoelen. Doe dit in een grote schaal en meng met de champignons, postelein en blauwader-kaas. Besprenkel met de dressing naar smaak.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
VegetarischAndijviestamp met paprika, tomaat en kaas Frisse vega stamp Bekijk gerecht
-
VeganZoete aardappelsoep Romige voedzame soep Bekijk gerecht
-
VleesSperziebonen met pikante tomatengehaktsaus en rijst Kruidig, snel en gezond weekgerecht Bekijk gerecht
-
VeganBladmosterd en geroosterde kikkererwten met zoete aardappel stamp Low carb! Bekijk gerecht
-
VleesPaksoi stamppot met gehaktballetjes Hollandse stamp met Oosterse twist Bekijk gerecht
-
VisAspergesoep met zalmforel Romige soep van het witte goud Bekijk gerecht
-
VeganGevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht
-
VegetarischAsperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht
-
VegetarischMoederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht