Valentijns nagerecht van wentelteefjes met appel en hangop
Op valentijnsdag een beetje extra aandacht in de keuken is natuurlijk altijd een goed idee. Dit nagerecht is niet moeilijk, maar scoort wel punten. Wil je het extra bijzonder maken? Snijd de wentelteefjes in hartjesvorm!
Appels en eieren van biodynamische boerderij de Horsterhof uit Duiven. Yoghurt van Buffelboerderij Arns uit Zevenaar en brood van Tom van Otterloo uit Arnhem. Melk halen we bij zuivelboerderij Ijsseloord uit Arnhem.
2 st | Takje munt | |
1 st | Buffelyoghurt | |
2 st | Eieren | |
500 ml | Melk | |
2 st | Witbrood half | |
4 st | Appels | |
g | Boter | |
Kaneel | ||
g | Suiker |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Snijd het brood in plakken.
- Klop het ei, een halve theelepel kaneel en 150ml melk per 2 personen los in een diep bord. Wentel de sneetjes brood hier 1 voor 1 door.
- Verhit boter of olie in een koekenpan en bak 2 sneetjes brood op middelhoog vuur in 3 min. goudbruin. Keer halverwege. Neem uit de pan. Herhaal met de rest van het brood.
- Halveer ondertussen de appel, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes van een 0,5 tot 1 cm. Bak in dezelfde koekenpan de appel met kaneel- en optioneel een eetlepel suiker, 3 min. op middelhoog vuur. Serveer de wentelteefjes met de appel en een schep hangop. Maak af met een blaadje munt.
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Hét PUURland Kerstmenu 2023 (vega) Kerst dit jaar helemaal lokaal! Bekijk gerecht -
Vlees
Hét PUURland Kerstmenu 2023 Kerst dit jaar helemaal lokaal! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Rode Bieten tartaar met quinoa (voorgerecht) Een heerlijk kerst voorgerecht met als basis zachte rode bietjes Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Luxe Pompoensoep (tussengerecht) Heerlijke verwarmende pompoensoep met een luxe twist! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Gepofte knolselderij met eekhoorntjesbrood saus (hoofdgerecht vega) Lekker en creatief vegetarisch! Bekijk gerecht -
Vlees
Gepofte knolselderij met stoofvlees van De Houberg (hoofdgerecht vlees) Lekker en creatief! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Appelcrumble met hangop (dessert) Echt Hollands toetje! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Bijgerechten kerst Smaakvolle bijgerechten voor het kerstdiner! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Geroosterde Groenten Traybake met Feta en Kruiden Laat de oven het werk doen Bekijk gerecht