Valentijns nagerecht van wentelteefjes met appel en hangop

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 20 minuten • Categorie: Graan

Op valentijnsdag een beetje extra aandacht in de keuken is natuurlijk altijd een goed idee. Dit nagerecht is niet moeilijk, maar scoort wel punten. Wil je het extra bijzonder maken? Snijd de wentelteefjes in hartjesvorm!

 

Appels en eieren van biodynamische boerderij de Horsterhof uit Duiven. Yoghurt van Buffelboerderij Arns uit Zevenaar en brood van Tom van Otterloo uit Arnhem. Melk halen we bij zuivelboerderij Ijsseloord uit Arnhem.

Ingredienten
  2 st Takje munt
  1 st Buffelyoghurt
  2 st Eieren
  500 ml Melk
  2 st Witbrood half
  4 st Appels
  g Boter
  Kaneel
  g Suiker
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze

 

  • Snijd het brood in plakken.
  • Klop het ei, een halve theelepel kaneel en 150ml melk per 2 personen los in een diep bord. Wentel de sneetjes brood hier 1 voor 1 door.
  • Verhit boter of olie in een koekenpan en bak 2 sneetjes brood op middelhoog vuur in 3 min. goudbruin. Keer halverwege. Neem uit de pan. Herhaal met de rest van het brood.
  • Halveer ondertussen de appel, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes van een 0,5 tot 1 cm. Bak in dezelfde koekenpan de appel met kaneel-  en optioneel een eetlepel suiker, 3 min. op middelhoog vuur. Serveer de wentelteefjes met de appel en een schep hangop. Maak af met een blaadje munt.