Winterlasagne van wortel en pompoen
Variant op de lasagne met tomaten; die zijn slecht verkrijgbaar en ook niet echt lekker in deze tijd, vandaar de mix van wortel en pompoen die samen een mooi gekleurde, zachte saus maken. Deze schotel is vrij snel te bereiden maar moet wel even in de oven. Het voordeel is dat hij makkelijk op te warmen is voor late sporters of zelfs een dag vantevoren gemaakt kan worden. Recept geleend van Odin uit hun kookboek "De vier seizoenen".
Pompoen, winterpeen en peterselie van De Horsterhof uit Duiven. Kaas via de Kaastobbe uit Duiven Lasganebladen en puree via bio-groothandel De Nieuwe Band.
2 st | Lasagnebladen (pak) | |
800 g | Winterpeen | |
800 g | Pompoen | |
1 st | Kaas, geraspt, 100g | |
4 takjes | Peterselie | |
1 g | Tomatenpuree | |
4 st | Gemberwortel duim | |
400 g | Winterpostelein | |
1 st | Creme Fraiche 125ml | |
Zout, peper | ||
Olijfolie |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Wortelen schoonmaken en in stukjes snijden. Pompoen in grove stukken snijden en het zaad èn de zaadlijsten verwijderen met een lepel. Daarna in kleine stukjes snijden en samen met wortelen in ± 10 minuten gaar koken in water met een flinke schep zout.
- Peterselie en gember schoonmaken en snipperen.
- Ondertusen de ovenschaal invetten met olijfolie en de oven voorverwarmen op 220 graden.
- Wortelen en pompoen pureren. Een eetlepel tomatenpuree, eenn theelepel gesnipperde gemberwortel, de peterselie en enkele lepels crème fraiche per persoon er doorheen roeren.
- Een laagje lasagnebladeren op de bodem van de ovenschaal leggen. Daarover een laag saus. Saus bestrooien met kaas. Herhalen: weer een laag lasagnevellen etc. tot alles op is.
- Lasagne ca. 40 minuten bakken in de oven.
- Was de winterpostelein en maak eventueel aan met een dressing met het restant van de creme fraiche, wat peper, zout en eventueel smaakmakers als balsamicoazijn of mosterd.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vlees
Venezolaanse Arepas met kip Venezolaanse Arepas met kip Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Puree van knolselderij met paddenstoelen Met verschillende soorten paddenstoelen Bekijk gerecht -
Vlees
Spaghetti met radicchio, blauwe kaas en spekjes Herfstige smaakvolle pasta Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Vegan nasi In veel huishoudens favoriet! Bekijk gerecht -
Vis
Gerookte zalmforel met broccolipuree en zoete aardappel frites Broccoli anders Bekijk gerecht -
Vis
Hutspot met gerookte forelfilet Een Hollandse klassieker met een verrassende twist Bekijk gerecht -
Vlees
Kip met abrikozen en rijst Marrokaanse kipstoof Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Frisse andijvie aardappel salade Ook lekker met gerookte forel! Bekijk gerecht -
Vlees
Runderkebab met couscous en yoghurtdip Zelf kebab maken is heel eenvoudig Bekijk gerecht