Winterlasagne van wortel en pompoen
Variant op de lasagne met tomaten; die zijn slecht verkrijgbaar en ook niet echt lekker in deze tijd, vandaar de mix van wortel en pompoen die samen een mooi gekleurde, zachte saus maken. Deze schotel is vrij snel te bereiden maar moet wel even in de oven. Het voordeel is dat hij makkelijk op te warmen is voor late sporters of zelfs een dag gemaakt kan worden. Recept geleend van Odin uit hun kookboek "De vier seizoenen".
Pompoen van De Stroom uit Hemmen, winterpeen van De Horsterhof uit Duiven, peterselie en gember van Leijser op de zaterdagmarkt. Kaas via het Zuivelhoekje op de Steenstraat. Lasganebladen en puree via bio-groothandel De Nieuwe Band.
2 st | Lasagnebladen (pak) | |
800 g | Winterpeen | |
1 st | Pompoen | |
400 g | Kaas, geraspt | |
Peterselie | ||
1 g | Tomatenpuree | |
4 st | Gemberwortel | |
400 g | Winterpostelein | |
ml | Creme fraiche | |
Zout, peper | ||
Olijfolie |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Wortelen schoonmaken en in stukjes snijden. Pompoen in grove stukken snijden en het zaad èn de zaadlijsten verwijderen met een lepel. Daarna in kleine stukjes snijden en samen met wortelen in ± 10 minuten gaar koken in water met een flinke schep zout.
- Peterselie en gember schoonmaken en snipperen.
- Ondertusen de ovenschaal invetten met olijfolie en de oven voorverwarmen op 220 graden.
- Wortelen en pompoen pureren. Een eetlepel tomatenpuree, eenn theelepel gesnipperde gemberwortel, de peterselie en enkele lepels crème fraiche per persoon er doorheen roeren.
- Een laagje lasagnebladeren op de bodem van de ovenschaal leggen. Daarover een laag saus. Saus bestrooien met kaas. Herhalen: weer een laag lasagnevellen etc. tot alles op is.
- Lasagne ca. 40 minuten bakken in de oven.
- Was de winterpostelein en maak eventueel aan met een dressing met het restant van de creme fraiche, wat peper, zout en eventueel smaakmakers als balsamicoazijn of mosterd.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vlees
Snelle spinazie-lasagne met gehakt Lekker & eenvoudig! Bekijk gerecht -
Vlees
Pilav met kip, kerrie & spitskool Kip en zoet; altijd goed! Bekijk gerecht -
Vis
Kabeljauwfilet met prei en aardappelpuree Horsterhof meets Visbroertjes Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Paddenstoelenrisotto "PUURland favoriet" Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Romige bloemkoolschotel met crème fraîche Zo uit de oven! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Zuurkoolschotel met geitenkaas, walnoot en een zoetje Vegetarische zuurkoolschotel Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Romige pasta met venkel, prei en oude geitenkaas Pittig groen! Bekijk gerecht -
Vis
Kabeljauw in rolletjes van kool gestoofd in tomatensaus zo lekker is gezond! Bekijk gerecht -
Vlees
Italiaans stoofpotje uit Putman's keuken met witte kool Zo op tafel! Bekijk gerecht