Winters stoofpotje met selderij en pompoen
Een lekker warm stoof gerecht met mooie wintergroenten vrij naar een recept uit de Dunne Vegetariër. Dit recept bewijst maar weer eens dat ook gerechten zonder vlees zeer smaakvol en volledig kunnen zijn!
Winterse groenten uit de kelders van regioboeren, pompoen, winterpeen, prei, knolselderij, kastanjechampignons en aardappelen via De Horsterhof uit Duiven Vega-bouillonblokje en walnoten ingekocht via biologische groothandel en kaas van de Kaastobbe.
800 g | Aardappelen | |
400 g | Kastanjechampignons | |
300 g | Pompoen | |
4 st | Winterpeen | |
300 g | Knolselderij | |
2 st | Prei | |
2 st | Bouillonblokje | |
1 st | Kaas, geraspt, 100g | |
40 g | Walnoten | |
Kerriepoeder | ||
Olijfolie | ||
Zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 gr C. (of gebruik straks de grill).
- Schil de aardappelen, snijd ze eventueel in stukken, en kook ze in 20 minuten gaar in ruim water met een snufje zout.
- Was de prei en snijd in ringen van een centimeter. Borstel de champignons schoon en snijd in vieren.
- Schil de wortel en knolselderij en snijd in hapklare blokjes, was de pompoen (schil niet!),snij in grove stukken, verwijder het vruchtvlees met een lepel en snijd ook in blokjes.
- Verwarm een eetlepel olijfolie per persoon in een (wok- of hapjes-)pan en fruit hierin de prei-ringen en de wortelblokjes met een flinke eetlepel kerriepoeder per persoon. Bak gedurende twee minuten al omroerend en voeg dan de knolselderij en de pompoen toe. Bak ± 3 minuten mee op halfhoog vuur en voeg als laatste de champignons toe en bak mee gedurende een minuut.
- Maak de bouillon met heet water en bouillonblokjes (500ml + één blokje voor twee personen). Voeg toe aan de stoof, breng aan de kook, draai het vuur zacht en laat het (onder een deksel) gedurende 20 minuten gaar stoven. Proef en voeg zout en peper naar smaak toe.
- Meng de walnoten met de geraspte kaas.
- Strooi er na het stoven een eetlepel bloem per persoon over, meng alles en laat nog twee minuten stoven.
- Gooi de hele mik over in een ovenschaal, strooi het kaas-walnootmengsel over de schotel en zet nog een paar minuten in de oven of onder de grill zodat zich een krokant laagje vormt.
- Serveer met de aardappelen.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
VegetarischAspergesoep met zalmforel Romige soep van het witte goud Bekijk gerecht
-
VeganGevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht
-
VegetarischAsperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht
-
VegetarischMoederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht
-
VeganVegan Chili sin Carne Vegan comfort food! Bekijk gerecht
-
VegetarischVega carpaccio van gepofte koolrabi met pesto en brood Koolrabi anders! Bekijk gerecht
-
VleesSatécurry met gewokte paksoi Eenvoudige curry met rundergehakt Bekijk gerecht
-
VisRaapstelenrisotto met gerookte zalmforel Lekker! Bekijk gerecht
-
VleesButter Chicken met naanbrood en Hollandse groenten Heerlijk Indiaas met een Hollandse twist Bekijk gerecht