Winterse vegetarische salade met zoete aardappel en veldsla

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 30 minuten • Categorie: Salade

Soms hebben de collega's van de AH wel eens goede ideeen: zoals met dit recept. De ingrediënten maken het gerecht dus wij voeren hem uit met regionale ingrediënten (ja, ook de zoete aardappel komt inmiddels in NL voor) en met een eigen twist. Lekker met de frisse veldsla, het zoet van de aardappel en het zuur van de zilveruitjes! 

 

Zoete aardappelen van De Horsterhof uit Duiven net als de veldsla die in de winter in de onverwarmde kas groeit. De Pecanoten en uitjes kopen we in, de geraspte kaas van De Kaastobbe uit Duiven.

Ingredienten
  1000 g Zoete aardappelen
  400 g Zilveruitjes
  8 st Gedroogde tomaten
  200 g Veldsla
  80 Pecanoten
  1 st Kaas, geraspt, 100g
  1 st Brood
  Balsamico azijn
  st Peper en zout
  Appelstroop
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de aardappelen schoon en snijd met schil in stukken van 2 cm. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Bak in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar.
  • Was de veldsla grondig en laat uitlekken.
  • Snijd de gedroogde tomaatjes in reepjes.
  • Laat ondertussen de zilveruitjes uitlekken en doe in een steelpan. Voeg één a twee lepels balsamicoazijn en één a twee lepels appelstroop toe en breng aan de kook. Laat al roerend 1 min. zachtjes koken.
  • Meng de veldsla met de uit de oven gehaalde stukken zoete aardappel, gedroogde tomatenreepjes, balsamico-uitjes, kaas en pecannoten en verdeel over een grote schaal. Maak af met  evt. wat zout en peper en olijfolie.
  • Serveer met het brood ernaast. (Stop hem evt de laatste 5 minuten bij de zoete aardappel in de oven voor een lekker knapperig korstje!)

Eet smakelijk!